LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Yrittäjiä pitää tukea koronakriisissä ja työttömyysaalto torjua – Elomaa: “Talouden alasajo ei voi jatkua loputtomiin”
Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa on tehnyt kirjallisen kysymyksen, jossa hän peräänkuuluttaa hallitukselta toimia yritysten tukemiseksi koronarajoitusten seurauksena. Hän kysyy hallitukselta koronatukien kattavuudesta, määrästä ja myöntämisperiaatteista.
– Aiemmin yritystuet ovat olleet varsinainen sekasoppa, eikä tukien määräkään ole vastannut kunnolla yrittäjien vaikeaa tilannetta, sanoo Ritva “Kike” Elomaa.
Uusien rajoitusten myötä tilanne on taas äärimmäisen kriittinen. Elomaa kannattaa vahvasti koronakriisistä kärsivien yritysten tukemista.
– Pitkään jatkuneet koronahaasteet ovat syöneet mahdolliset säästöt monilta yrittäjiltä, ja tilanne on nyt äärimmäisen vakava. Koronasta kärsineet yritykset tarvitsevat tukea kipeästi, ja heidän on sitä myös saatava. Piste. En halua enää toiste todistaa 90-luvun lamaa vastaavaa tragediaa, hän toteaa.
Inhimillisen tragedian uhka on todellinen
Suomen yrityksistä peräti 93 prosenttia on alle 10 työntekijän yrityksiä, minkä seurauksena monet niistä ovat erityisen alttiita äkilliselle liikevaihdon romahdukselle.
– Yritysten vaikeudet tarkoittavat myös sitä, että työpaikat ovat vaarassa. Käsillä on suuren mittaluokan yhteiskunnallinen haaste, johon tulisi kipeästi löytää ratkaisu. Suomella ei ole yksinkertaisesti varaa konkurssiaaltoon, josta seuraa työttömyyttä, verotulojen vähenemistä ja sosiaalimenojen kasvua, Elomaa arvioi.
– Mittavan inhimillisen tragedian uhka on myös todellinen. Yritysten kaatuminen toinen toisensa jälkeen on valtava riski niin yrittäjien kuin työntekijöidenkin jaksamiselle ja hyvinvoinnille, hän lisää.
Suomi tarvitsee yrittäjiä
Aiempien koronatukien myötä on karttunut tietoa tukien myöntämisen riittävyyteen, toimivuuteen ja kohdentamiseen liittyen. Näin ollen nyt on paremmat edellytykset luoda tehokkaampi tukipaketti yritysten auttamiseksi.
– Hallituksen on nyt tehtävä kaikkensa pelastaakseen yritykset pinteestä. Työ ja yrittäminen mahdollistavat hyvinvointiyhteiskunnan palvelut. Suomi tarvitsee yrittäjiä. Rajoituksia tulee alkaa poistamaan hallitusti ja panostaa terveysturvalliseen asiointiin käytännön järjestelyjen, kuten esimerkiksi maskien käytön, avulla. Talouden alasajo ei voi jatkua loputtomiin, koska sillä on kauaskantoiset seuraamukset, Elomaa varoittaa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- talouden alasajo työttömyysaalto konkurssiaalto koronatuet koronarajoitukset koronakriisi 90-luvun lama sosiaalimenojen kasvu hyvinvointiyhteiskunta verotulot kirjallinen kysymys yrittäjät työntekijät Yritystuet pienyritykset Ritva ”Kike” Elomaa talous työttömyys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Demareilla taas näppinsä pelissä: Ravintolat ahdingossa koronarajoitusten vuoksi, vasemmiston hallitsema yhtiö shoppailee alan yrityksiä itselleen – ja jakaa vaalitukea
Wihonen: Mistä apua yritysten akuuttiin hätään?
Perussuomalaiset vaatii parempaa ja oikeudenmukaisempaa kustannustukea yrityksille – yrittäjät edelleen liian ahtaalla
Liikunnan merkitystä ei saa aliarvioida koronarajoituksista päätettäessä – Elomaa: Kuntosalit eivät ole koronalinkoja
Ronkainen: Miksei koronarajoituksista luovuta, kun kunnatkaan eivät enää noudata eristyskäytäntöjä?
Veikko Vallin yrittäjille ja tapahtuma-alalle suunnatuista koronatuista: “Jokainen hakukierros on hakukriteerien takia osittain epäonnistunut”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää