

LEHTIKUVA
Ympäristövaliokunnan perussuomalaiset: Komission suunnitelmat uhkaavat taas suomalaista maataloutta
Eduskunnan ympäristövaliokunta on tällä viikolla käsitellyt komission yhteistä maatalouspolitiikan uudistamista ja EU:n suosituksia rahoituskaudella 2021-2027. Perussuomalaisten mukaan suunnitelmat ovat liian lennokkaita, ja siksi perussuomalaiset jätti eriävän mielipiteen valiokunnan lausuntoon.
Suunnitelmassa jäsenvaltio esittää, miten komission esittämiä taloudellisia, sosiaalisia, ilmastollisia sekä ympäristöllisiä tavoitteita aiotaan toteuttaa kunkin jäsenmaan maatalouspolitiikassa. Perussuomalaisten valiokuntaryhmä on tyytyväinen siihen, että uusi toimeenpanomalli tarjoaa mahdollisuuden ottaa nykyistä paremmin huomioon jäsenmaakohtaiset olosuhteet yhteisessä maatalouspolitiikassa.
– Nuoria viljelijöitä pitää pystyä kannustamaan alalle. Vain näin pystytään varmistamaan ruokatuotannon huoltovarmuus ja koko maan elinkelpoisuus, sanoo kansanedustaja Mauri Peltokangas.
– Toisaalta olemme huolestuneita siitä, että komission asettama 25 prosentin pinta-alatavoite pitäisi toteuttaa jo vuoteen 2030 mennessä. Tämä voi merkitä tuottajahintojen heikentymistä edelleen, jatkaa Peltokangas.
Turpeen viljelystä luopuminen olisi erittäin haitallista
Lisäksi ilmastotavoitteiden toteuttamiseksi ohjelmaan on otettu turvepeltojen viljelystä luopuminen. Perussuomalaiset tyrmää tällaiset tavoitteet.
– Tämä olisi erittäin haitallista Suomelle, jossa turvepeltojen osuus ruoantuotannossa on varsin merkittävä, kommentoi kansanedustaja Petri Huru.
– Emme valiokuntaryhmänä jaa näkemystä siitä, että maatalous ei olisi osallistunut riittävästi ilmastopäästöjen vähentämiseen, toteaa kansanedustaja Sheikki Laakso.
Suomella ei ole varaa tällaiseen
Perussuomalaisten mukaan hallituksen ja EU:n ilmastotoimilla, kuten turvetuotannon alasajolla, Suomen maa- ja puutarhatalous ajetaan entistä pahempaan ahdinkoon.
– Jo aikaisemmin viljelijöitä on rangaistu erilaisten ympäristö- ja ilmastopoliittisten vaateiden kautta, ja lisää on tulossa. Suomella ei ole varaa tällaiseen. Viimeistään koronakriisi todisti omavaraisen ruoantuotannon tärkeyden, valiokuntaryhmä muistuttaa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- puutarhatalous ilmastopäästöt turpeen alasajo turvepellot ilmastotoimet omavaraisuus koronakriisi Sheikki Laakso Petri Huru Ympäristövaliokunta Mauri Peltokangas Huoltovarmuus maatalouspolitiikka perussuomalaiset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ympäristövaliokunnan perussuomalaiset: Hallituksen ilmastopolitiikka unohtaa kansallisen edun

Perussuomalaiset: Hallituksen ympäristöpolitiikan ennakoimattomuus aiheuttaa suuria ongelmia

Ruoan hinta jatkaa nousuaan – muutamat maat suurissa vaikeuksissa

Reijonen: Kuivike- ja kasvuturpeen kilpailukyky turvattava

Perussuomalaiset ympäristövaliokunnassa: EU:n elvytyspaketti ja ”vihreä siirtymä” sammuttavat Suomesta viimeisetkin valot

Antikainen: Hallituksen on laskettava turpeen verotusta

Huru vaatii poikkeuslupamenettelyä peuranmetsästykseen: “Keinotekoisia valonlähteitä ja yöammuntaan tarkoitettuja tähtäyslaitteita saatava käyttää”

Ympäristövaliokunnan perussuomalaiset: “Emme hyväksy toimivan jätejärjestelmän romuttamista”

Helsinki näyttää vahvaa esimerkkiä siitä, miten suomalaista maataloutta ja tuottajia voi lyödä kuin vierasta sikaa – Koponen: “Tämä on pelkkää ideologista viherpesua”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää