LEHTIKUVA
Ylen hallintoneuvoston PS-edustajat Matti Apusen valinnasta hallituksen puheenjohtajaksi: ”Yle tarvitsee uudistumishaluisen johtajan”
Perussuomalaiset Yleisradion hallintoneuvoston jäsenet ja kansanedustajat Jari Ronkainen, Leena Meri, Olli Immonen ja Jussi Wihonen ovat tyytyväisiä Ylen hallituksen puheenjohtajavalintaan.
Hallintoneuvoston kokous päätti työelämäprofessorin ja politiikan kommentaattorin Matti Apusen valinnasta puheenjohtajaksi.
– Yle on jatkuvassa turbulenssissa ja suurten haasteiden edessä, nyt tarvitaan uudistushaluista johtajaa. Apunen on aiemmin suhtautunut kriittisesti esimerkiksi tutkivaan journalismiin ja kulttuurijournalismiin. Vain omaa toimintaa kriittisesti tarkastelevalla on mahdollisuus kehittyä, Jari Ronkainen perustelee.
Ei vahvoja puoluepoliittista näkemyksiä
Matti Apunen on työelämäprofessori Tampereen yliopiston informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnassa. Tätä ennen hän on toiminut Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtajana sekä päätoimittajana. Lisäksi hän on jalkapallon Veikkausliigan puheenjohtaja. Apusen edeltäjä on puheenjohtajapestin keväällä jättävä Thomas Wilhelmsson.
– Apusella on meriitit hoitaa tuleva tehtävä eikä hänellä ole vahvoja puoluepoliittisia näkemyksiä. Perussuomalaiset kannattaa, että Ylen johdossa on henkilö joka pystyy luovimaan eri näkökulmien välillä, Jussi Wihonen kiteyttää.
Järkeistämistä ja avoimuutta
Yleisradion toiminta on muutoksen edessä. Hallitus on valmistelemassa esitystä, jossa Ylen julkaisema tekstimuotoinen sisältö rajattaisiin tukemaan liikkuvaa kuvaa tai ääntä sisältäviä julkaisuja. Muutoksen taustalla on Medialiiton Euroopan komissiolle kolme vuotta sitten tekemä kantelu.
– Apunen on puhunut huonoa hallintoa ja paisunutta julkista sektoria vastaan. Uskon että hän tuo tullessaan Ylen toiminnan järkeistämistä sekä avoimuutta – näin ainakin toivon, Leena Meri toteaa.
Puolueettomuutta vaalittava
Perussuomalaiset hallintoneuvoston jäsenet ovat aiemmin suhtautuneet kriittisesti Ylen värittyneeseen tiedonvälitykseen. Tähän toivotaan kiinnitettävän huomiota myös jatkossa.
– Ylen puolueettomuutta tulee vaalia eikä se saa taantua valtaapitävien äänitorveksi. Ylen strategiassa korostetaan riippumattomuutta ja luottamuksen rakentamista eri tavoin ajattelevien ihmisten suhteen. Strategia tulisi vielä siirtää käytäntöön, Olli Immonen toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- hallintoneuvosto Jussi Wihonen puolueettomuus Leena Meri Matti Apunen Jari Ronkainen Luottamus Yle perussuomalaiset hallitus Olli Immonen Avoimuus puheenjohtaja
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Ylen hallintoneuvoston PS-edustajat: ”Ylen riippumattomuusselvityksen tekijän sidonnaisuudet eivät näytä hyvältä”
Yle ja HS tekivät elokapinan mielenosoituksesta pääuutisen – professorit marssitettiin puolustelemaan laittomuuksia ja keskeisen liikenneväylän katkaisua
Yle urakoi taas Sanna Marinin PR-toimistona
Veteraanitoimittaja, Reporadio-kirjailija Jarmo Viljakainen: Yleisradiossa edelleen voimakas punavihreä suuntaus, hallituksen myötäily on vallannut tilan – ”kiistäminen kuuluu kuvioon”
Uusi kansalaisaloite leikkaisi Ylen budjetin kolmasosaan nykyisestä
Juho Romakkaniemi muistuttaa Yleisradiota itsekritiikin merkityksestä: ”Kannattaa varmasti selvittää, onko kolumnistit valittu liian pienestä piiristä”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää