Yle
Yle markkinoi vimmatusti hallituksen vastaista mielenosoitusta, tilaisuuden juontaa Ylelle pitkään työskennellyt aktivistitoimittaja – suoraan vihreiden valtuustoryhmästä
Yle rummuttaa kiihkeästi hallituksen vastaista mielenosoitusta, jonka pääjuontajana toimii Ylelle pitkään työskennellyt vihreiden riveissä politikoiva aktivistitoimittaja.
“Helsingissä järjestetään ylihuomenna mielenosoitus, johon poliisi odottaa tuhansia osallistujia”
“Helsingissä marssitaan rasismia vastaan sunnuntaina”
“Rasisminvastainen mielenilmaus iltapäivällä Senaatintorilla – Yle seuraa suorana”
Siinä muutamia Yleisradion otsikoita viime päiviltä. Ne saattavat ensi alkuun näyttää uutisilta, mutta tosiasiassa ne ovat mielenosoituksen mainoksia. Yleisradio on koko kesän ajan tuputtanut kaikista kanavistaan rasisminarratiivia, joka kulminoituu nyt nähtävään mielenosoitukseen. Mielenosoitus on luonnollisesti ajoitettu hallituksen luottamusäänestyksen alle.
Mielenosoituksen tarkoitus?
Me emme vaikene! -mielenosoitus vaatii ensisijaisesti Suomeen hallitusta, “johon ei kuulu ainuttakaan rasistia tai fasistia”.
Mielenosoitus ilmoittaa lisäksi vastustavansa fasistisia ministereitä, ministereiden avustajia, fasistisia virkanimityksiä, fasistista/rasistista hallitusohjelmaa, hallitusohjelman tavoitteita, hallitusohjelman toteutustapaa sekä hallituspuolueiden virallista ja epävirallista viestintää.
Siitä huolimatta, että mielenosoitus vastustaa ministereitä ja hallitusohjelmaa, se väittää että sen tarkoitus ei ole hallituksen kaataminen:
– Suurmielenosoituksen tavoite ei ole hallituksen kaataminen tai vaalituloksen ja parlamentarismin kyseenalaistaminen.
Ristiriita on melkoinen, joskin vihervasemmistolaisille liikkeille melko tyypillinen. Puhutaan yhtä ja tehdään toista.
Lapsiperheen tapahtuma, räjähteet kielletty
Mielenosoitus ja sitä tukeva uutisointi ovat luoneet niin kiihkeitä tunnelmia, että järjestäjät joutuvat etukäteen toppuuttelemaan osallistujia:
– Mielenosoituksessa ei siis saa esimerkiksi heittää kiviä, tölkkejä tai polttopulloja taikka käyttää väkivaltaa, savusoihtuja, räjähteitä, hätäsoihtuja tai savuja, kokouskutsu toteaa.
Siitä huolimatta, että mielenosoitus lietsoo äärimmäisiä uhkakuvia ja joutuu erikseen kieltämään kivien heittelyn ja räjähteet, se väittää olevansa rauhanomainen koko perheen tapahtuma.
Mielenosoituksen pääjuontajana pitkään ylellä työskennellyt vihreä poliitikko
Hallituksenvastaisen mielenosoituksen pääjuontajaksi on ilmoitettu toimittaja Zahra Karimy, joka on toiminut pitkään erilaisissa Yleisradion tehtävissä. Linkedinin mukaan Karimy on toiminut Ylellä uutistenlukijana 2020 alkaen. Hän ilmoittaa Facebookissa toimivansa Ylellä journalistina. 2022 tammikuussa hän antoi haastattelun Yle Kioskin toimittajan ominaisuudessa.
Suomen Uutisten tiedusteli Karimyn työtilannetta Ylellä. Hän vastasi: “Hei, tällä hetkellä en tee töitä Ylelle. Linkedinissä vanhaa tietoa. Olen pääsääntöinen opiskelija.”
Vuonna 2021 Zahra Karimy osallistui Helsingissä kunnallisvaaleihin vihreiden riveistä ja sai 502 ääntä. Hän on tällä hetkellä varavaltuuttu ja vihreiden valtuustoryhmän jäsen.
Hän on luonnollisesti täysin vapaa toimimaan haluamallaan tavalla. Mielenosoitusoikeus on perustuslakiin määritelty perusvapaus, joka on kaikissa olosuhteissa turvattava.
Ongelma on Yleisradiossa.
Yle on muuttunut poliittisen aktivismin välineeksi
Karimy toimii kolmoisroolissa: aktivistina, poliitikkona ja toimittajana. Yhtenä päivänä yhtä, toisena toista.
Karimyn kolmoisrooli avaa selkeällä tavalla Yleisradion poliittisen journalismin ytimen: yhtiö tukee politiikan punavihreää laitaa niin voimakkaasti kuin pystyy. Se rummuttaa valtavalla volyymilla olohuoneisiin rasismia ja yrittää kaataa istuvaa hallitusta. Yleisradio on rakentanut nuorille suunnatun Kioski-platformin, rekrytoinut sen täyteen kiihkeitä poliittisia aktivisteja jotka päivästä toiseen rummuttavat punavihreitä teemoja eetteriin.
Lopputulosta väitetään journalismiksi, vaikka kyseessä on ilmiselvä aktivismi.
Ylen taktiikkana on kierrättää kiihkeitä aktivisteja välillä toimittajina ja välillä asiantuntijahaastateltavina. Roolit vaihtuvat päivittäin. Kun kasvot ovat tulleet suurelle yleisölle tutuiksi, onkin aika singahtaa politiikkaan.
Yleisradio tarjoaa positiivisia julkisuuspalveluita ainoastaan punavihreän laidan aktivisteille. Isänmaallisten, oikeiston ja konservatiivien edustajat saavat päinvastaisen kohtelun. Mediayhtiön tavanomainen toimintatapa on yrittää lyödä kaksi kärpästä samalla lyönnillä – se lykkii punavihreitä aktivisteja julkisuuteen nimenomaan lyömään poliittisia vastustajiaan.
Ylen toiminta lipuu vähin erin samaan suuntaan kuin 1960-1970-lukujen taitteessa. Silloin Yleisradio otti tehtäväkseen suomalaisen yhteiskuntajärjestelmän muuttamisen kohti Neuvostoliiton tarjoamaa mallia. Ohjelmiin hivutettiin entistä enemmän sosialismia ja vallankumouksen ihailua.
On luonnollista, että Yleisradio kiistää jyrkästi tavoitteensa hallituksen kaatamisesta. Tämä kuuluu pelikirjaan. Sen on jatkuvasti uskoteltavansa olevansa neutraali toimija, joka tarjoaa monipuolisia näkemyksiä yhteiskunnasta.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Hallitukselle ja ministereille eduskunnan luottamus
Onko Yleisradio riippumaton ja reilusti moniääninen?
EU-parlamentti äänesti median vapaudesta: Minkään maan yleisradio ei voi olla puolueiden propagandakone
Miten vältetään Ruotsin tie, Yle kysyi presidenttiehdokkailta – paitsi siltä yhdeltä, jonka nimen varmaan arvaatkin
Päivän pointti: Ylen juttuihin päätyy toistuvasti haastateltavia, jotka lähemmässä tarkastelussa paljastuvat vasemmistopoliitikoiksi tai turvapaikka-aktivisteiksi
STT:n harhaanjohtava juttu kuluttajabarometrista johti valtavaan vääntöön somessa – kohuttu skottitoimittaja nolasi itsensä perinpohjaisesti
Ylen budjettia on leikattava – ”Huonosti valvottu ja löysästi jaettu julkinen raha on minkä tahansa organisaation kirous”
Valtion median ei tarvitse olla pyhä lehmä: Ruotsin radio vähentää 180 tehtävää
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää