

LEHTIKUVA
Yle kysyi mitä laittomasti maassa oleville pitäisi tehdä: Kutsui vihreät ja demarit A-studioon hymistelemään – jätti opposition ulkopuolelle
Ylen A-Studiossa puhuttiin tiistaina hallituksen piirissä valmistuneesta maahanmuuttoselvityksestä, jossa esitetään oleskelulupien myöntämistä laittomasti maassa oleville. Koska hankkeeseen liittyy suuria turvallisuusriskejä ja kustannuksia veronmaksajille, Yle esti ikävät kysymykset ja huomiot niin, että oppositiota ei otettu mukaan tv-keskusteluun.
Sisäministeri Krista Mikkosen (vihr) johtama ministeriö ehdottaa oleskelulupien myöntämistä jopa useille tuhansille Suomessa laittomasti maassa oleville henkilöille.
Ylen A-Studiossa puhuttiin tiistaina hallituksen piirissä valmistuneesta kyseenalaisesta maahanmuuttoselvityksestä. Vieraiksi Yleisradio oli kutsunut kaksi hallituspuolueen kansanedustajaa Seppo Eskelisen (sd) ja Saara Hyrkön (vihr), mutta Ylessä oli päätetty, että oppositiota ei oteta mukaan tähän keskusteluun.
Samaan aikaan kun ulkomaalaistaustaisten rikollisuus on jälleen noussut uutisotsikoihin, hallitus vihreän sisäministerinsä johdolla on nyt tekemässä kaikkensa jakaakseen oleskelulupia tuhansille laittomasti maassa oleville ihmisille, joilla ei ole halua poistua Suomesta.
Käytännössä oleskeluluvan myöntäminen niille, joilla ei ole oikeutta olla Suomessa, olisi avoin kutsu koko maailman turvapaikkashoppailijoille saapua Suomeen.
Kriittinen näkemys jäi puuttumaan
Perussuomalaiset on tyrmännyt sisäministeriön selvityksen. Perussuomalaiset arvostelee ankarasti hallituksen ja erityisesti vihreiden loputonta intoa jakaa ansaitsemattomia oleskelulupia turvapaikkashoppailijoille.
Perussuomalaiset katsoo, että ainoa kestävä ratkaisu on palauttaa kielteisen päätöksen saaneet henkilöt kotimaihinsa ja ottaa palautusta odottavat henkilöt säilöön ennen kuin he ehtivät kadota maan alle.
Perussuomalaisten linja on haittamaahanmuuton lopettaminen ja suomalaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin asettaminen etusijalle. Perussuomalaisten linjalla on yli puolen miljoonan suomalaisen äänestäjän tuki.
Ylen A-Studion debatti osui samaan hetkeen, kun Suomessa on jo yli viikon ajan keskusteltu vilkkaasti Yleisradion politisoitumisesta ja puolueellisuudesta. Yleisradio on tavanomaiseen tapaansa kiistänyt kaikki väitteet vinosta toimituspolitiikasta, mutta selityksiä pidetään sisällöllisesti tyhjinä.
Punavihreän hallituksen maahanmuuttounelmien vastapainoksi A-studiosta jäi puuttumaan kriittinen opposition näkemys, mikä tuskin oli sattumaa. Avoin poliittinen keskustelu olisi kuitenkin ollut tarpeen jo pelkästään siitä syystä, että vihreä sisäministeri Mikkonen väistelee itse hankkeesta puhumista ja hän kieltäytyi eduskunnan kyselytunnilla ottamasta kantaa asiaan.
Somesta kitkerää palautetta Ylelle
A-studio mainosti somessa eilen ohjelmaa saatesanoilla: ”Suomeen on muodostunut 3 000:n laittomasti maassa oleskelevan joukko. Mitä asialle pitäisi tehdä? Hallituspuolueet ovat erimielisiä. Vieraina kansanedustajat Seppo Eskelinen (sd) ja Saara Hyrkkö (vihr).”
Sosiaalisen median käyttäjiltä ei ole jäänyt huomaamatta, että Yle halusi estää opposition äänen kuulumisen keskustelussa.
Hienoa nähdä diversiteettiä keskustelussa kun vain hallituspuolueet mukana!! 😡 Opposition edustaja olisi kertonut HETI ehdotuksen haittapuolet, toisin kuin vässykkä SDP:n edustaja! Mut hei ihan sama, tää maa on jo menetetty #yleastudio #DefundYLE
— Ville ✝️ 🇫🇮 (@VilleMikko) February 15, 2022
Ylen puolueellinen ratkaisu turhauttaa monia.
Onpa "yllätys" kun @YleAstudio ei halua oppositiopuolueita esim. persuja mukaan tähän tärkeään keskusteluun.
Näköjään vain 2 väriä riittää, kun YLE:n ohjelmassa puhutaan suomen ja suomalaisten kannalta erittäin tärkeästä aiheesta. pic.twitter.com/FK5pzP9cV5— Minna Virtanen (@Minnavirt) February 15, 2022
Myös alkuperäiseen kysymykseen: Mitä laittomille pitäisi tehdä, löytyy vastaus.
Miksi tätä pitää edes kysyä? Tästä ei pitäisi edes keskustella. Aivan päivän selvä asia lain ja moraalin näkökulmasta: maasta on lähdettävä tai viranomaiset karkoittavat. Piste.
— Riku Ranta (@Riku_Ranta) February 15, 2022
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Krista Mikkonen Sisäministeriö puolueellisuus ideologia laittomasti maassa olevat oppositio oleskelulupa Yle vihreät SDP
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Hallintoneuvoston PS-edustajat: Yle osoittaa puolueellisuutensa vaatiessaan laajalle levinneen videon poistamista – ”Jäi kiinni housut nilkoissa eivätkä selittelyt enää auta”

Ex-toimittajan mielestä Yleisradiossa ei ole agendajournalismia – Leena Meri moittii Yleä yksipuolisista sisällöistä: ”Puututaan enimmäkseen tietyntyyppisiin asioihin”

Perussuomalaiset tyrmäsi kyselytunnilla hallituksen unelman saada laittomasti maassa olevat jäämään Suomeen: ”Kutsuhuuto haittamaahanmuutolle, joka maksaa miljardeja”

Sisäministeriö antamassa laittomasti maassa oleville oleskelulupia jopa ilman tunnistautumista – ”Suorastaan kutsuu terroristeja ja muita rikollisia käyttämään väylää hyväksi”

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet poistettava Suomesta – ”Laittomasti maassa olevia ei tule palkita lain rikkomisesta”

Ylen poistovimman uhriksi joutuvat myös sen omat uutiset – Tynkkynen vaatii vastausta ministeriltä

Yle näkee “rakenteellista rasismia” Ukrainan pakolaisten kohtelussa

Yle kokkasi kasaan sakeaa mielikuvapropagandaa: Yhdisti kuvamanipuloinnilla ja vihjailulla nuoren vaihto-opiskelijan ääriajatteluun

Yleisradion aamuohjelmassa natsiteltiin ja halvennettiin tv-dokumenttisarjan nuoria naisia – kenen pussiin Yle pelaa?
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää