

Laitaoikeistosta varoitellut ranskalaisjalkapalloilija Kylian Mbappé kelpasi Ylen mannekiiniksi, mutta massamaahanmuuton ongelmista puhunut saksalaisfutari ei ylittänyt uutiskynnystä. / LEHTIKUVA
Viikon 28/2024 luetuin
Yle intoili, kun jalkapallotähti varoitti laitaoikeistosta – ja vaikeni, kun toinen arvosteli massamaahanmuuttoa
Jalkapallossa jylläävät suuret tunteet ja Saksan EM-kisoissa ne ovat yltäneet poliittisiin kannanottoihin asti. Kylian Mbappé antoi äänestysohjeita Ranskan parlamenttivaalien toiselle kierrokselle ja Toni Kroos otti puolestaan kantaa maahanmuuton ongelmiin kotimaassaan Saksassa. Yle kiinnostui tietysti vain toisesta.
Ranskan parlamenttivaalien toisen kierroksen alla media suitsutti jalkapallosuuruus Kylian Mbappén näkemyksiä siitä, keitä vaaleissa pitäisi äänestää.
Ja ennen kaikkea sitä, keitä vaaleissa ei pidä äänestää. Eli maahanmuuttokriittistä Kansallista rintamaa ei suin surminkaan pidä päästää valtaan.
– On hätätilanne. Emme voi jättää maatamme näiden ihmisten käsiin. Tämä on tärkeää. Mielestäni olemme nähneet tuloksen. Tämä on katastrofaalista, supertähti sanoi vaalien ensimmäisen kierroksen jälkeen Ilta-Sanomien mukaan.
Ja Yleisradiokin tietysti innostui aiheesta.
Yle sivuutti toisen tähden
Muitakin mielipiteitä jalkapallomaailmaan mahtuu. Somessa on huomioitu muun muassa erään saksalaislegendan ulostulo kotimaassaan harjoitettavasta maahanmuuttopolitiikasta:
– Yle teki ison jutun kun ranskalainen Kylien Mbappe otti kantaa politiikkaan. Hehkutettiin tämän rohkeutta puhua tärkeistä asioista. No tässä olisi Ylelle huomattavasti suuremman jalkapallolegendan mietteitä julkistettavaksi, kirjoittaa Lasse viestipalvelu X:ssä ja viittaa Toni Kroosin sanomisiin Saksan hävittyä Espanjalle 1-2.
Yle teki ison jutun kun ranskalainen Kylien Mbappe otti kantaa politiikkaan. Hehkuttettiin tämän rohkeutta puhua tärkeistä asioista.
No tässä olisi Ylelle huomattavasti suuremman jalkapallolegendan mietteitä julkistettavaksi. https://t.co/uNoDzrFS5P
— Lasse 🚴♂️ (@Laspaa1) July 9, 2024
“Maahanmuuton vaikutuksia vähätelty”
Espanjassa asuva Kroos pohtii haastattelussa mm. sitä, kummassa maassa hän uskaltaisi päästää teini-ikäisen tyttärensä illalla ulos: Saksassa vai Espanjassa – ja vastaa: tällä hetkellä Espanjassa. Tytär on vasta 7-vuotias, mutta kotimaansa kasvaneen katuväkivallan vuoksi jalkapalloilija miettii jo tulevaa.
– Massamaahanmuuton takia Saksa ei ole enää sama maa kuin 10 vuotta sitten, kun lähdin täältä ja tilanne ei ole hallinnassa. Ongelmia on kaikkialla, väkeä on tullut aivan liikaa, maa on ääriään myöten täynnä, Kroos totesi podcastissa ja sanoi jäävänsä Espanjaan ainakin toistaiseksi.
Kroos kuitenkin kertoi suhtautuvansa periaatteessa positiivisesti maahanmuuttoon, Saksassa se vain on lähtenyt käsistä ja maahanmuuton vaikutuksia on vähätelty.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- jalkapallolegendat poliittiset kannanotot äänestysohjeet Jalkapallon EM-kisat Toni Kroos Kylian Mbappé Ranskan vaalit 2024 maahanmuuton ongelmat hallitsematon maahanmuutto Maahanmuuttokriittisyys Vaalivaikuttaminen massamaahanmuutto Kansallinen rintama Ranska Saksa Espanja
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Yle valkopesi iranilaisterroristin “norjalaismieheksi” – muut lehdet kuittasivat Oslon terroriteon pikku-uutisella

Saksan hallitukselta vaaditaan vastatoimia Putinin siirtolaisilla käymälle hybridisodalle ja rajua muutosta turvapaikkapolitiikkaan

Perussuomalaiset: Vasemmistolla ei ole veto-oikeutta Yleen

Massasiirtolaisuus on noussut eurooppalaisten nuorten suurimmaksi peloksi ilmaston ja ympäristön sijasta

Yle on taulukoinut joidenkin vieraidensa sukupuolen, etnisen taustan, kehon ja mielen – ministeri Wille Rydman: “Nyt on sakeaa”

Punavihreän Ylen päätoimittaja ei löydä Ylestä punavihreää kuplaa – ei vakuuta somea: ”Kalakaan ei näe akvaarion ulkopuolelle ja luulee, että puheet vedettömästä maailmasta ovat ääriainesten juttuja”

Hämeen Sanomat kirjoittaa Yleisradiosta: ”Valtionmediaa tarvitaan – muttei tällaista jättipullukkaa”

Teemu Keskisarja: Valehteliko Yle myös parlamentaariselle työryhmälle?
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Päivän pointti: Antti Lindtman sanoo vaalitentissä, ettei halua enempää humanitaarista maahanmuuttoa, kunnes puolueen raskaan sarjan kuiskaaja ilmoittaa, että kyllä haluaa – mistä oikein on kyse?

Luonnonvarakeskus ei vastannut määräajassa kansanedustajan tietopyyntöön susitietojen ristiriitaisuuksista – Antikainen: Salaileeko Luke jotakin?
Tiedotusvälineissä pohdittiin alkuvuodesta, miksi Luonnonvarakeskuksen (Luke) susien kanta-arvioiden määrän mukaan niiden lukumäärä ei ole Suomessa juurikaan kasvanut viime vuosina. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen lähetti Lukelle 24.3. virallisen tietopyynnön, jossa hän pyysi selvennystä susien määräarvioiden perusteista ja DNA-näytteiden käytöstä kanta-arvioissa. Luke toimitti vastauksensa tämän artikkelin julkaisemisen jälkeen.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vihreät ajavat järjettömässä autovihassaan alas Helsingin katuverkostoa – ”Ei kiusattaisi enää autoilijaa”, vetoaa varatuomari

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.
Uusimmat

Toimi Kankaanniemi: Vastuunkanto Suomesta leikkasi kannatusta

Tynkkynen: Takkiin tuli nyt, mutta lopussa kiitos seisoo

Purra kannusti kiitospuheessaan kenttäväkeä ja valoi uskoa tulevaan

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus
Toimitus suosittelee

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää