Matti Matikainen
Puoluesihteeri Slunga-Poutsalo: Katse kohti eduskuntavaaleja
Vuoden 2015 eduskuntavaalit ovat yhdet tärkeimmistä perussuomalaisten historiassa. Valmistautuminen on jo aloitettu, vaikka vaaleihin on vielä melkein vuosi aikaa.
– Eduskuntavaaleihin panostetaan vahvasti. Koska kyseessä ovat hyvin piirikohtaiset vaalit, on piirien saatava puolueelta riittävä tuki. Puolueen ohjelmatyö on jo aloitettu ja suunnitelmat sekä strategia piirien tukemiseksi valmisteilla. Valtakunnallinen strategia valmistuu varmasti jo syksyllä, kertoo puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.
Ehdokasasettelu, joka perussuomalaisilla on kaksiportainen, on parhaillaan käynnissä. Ensimmäisen vaiheen piirikohtainen jäsenäänestys päättyi sunnuntaina 22. kesäkuuta. Jokaisella jäsenmaksunsa maksaneella puolueen jäsenellä oli mahdollisuus valita omasta piiristään enintään kolme suosikkiehdokasta. Jäsenäänestyksen kautta valitaan enintään puolet ehdokkaista, poislukien istuvat kansanedustajat, jotka ovat listalla automaattisesti.
Vastuu ehdokasasettelusta on piireillä
Loput paikoista päättävät piirit yhteistyössä puoluetoimiston ja puoluehallituksen kanssa, jotka neuvovat piirejä ehdokkaiden valinnassa esimerkiksi potentiaalisten alueellisten ääniharavien kohdalla. Vastuu ehdokasasettelusta on kuitenkin piireillä.
Piirit asettavat usein työvaliokunnan tai delegoivat vastuun piirihallitukselle, ettei ehdokasasettelun takia tarvitse pitää ylimääräisiä kokouksia. Istuvat kansanedustajat, jotka itse niin haluavat, pääsevät listalle automaattisesti, ellei sitten puoluehallitus jostain syystä päätä käyttää 1/4-veto-oikeuttaan yksittäisten ehdokkaiden kohdalla. Puoluehallituksella on viimeisiin päiviin saakka mahdollisuus vaikuttaa siihen, onko ehdokas listalla vai ei, jos esimerkiksi saadaan yllättävää tietoa ehdokkaan sopimattomasta käytöksestä. Listat on jätettävä 10. maaliskuuta mennessä.
– Tultuaan valituksi on ehdokkaan tehtävä alkaa etsiä omaa tukiryhmäänsä ja miettiä vaalikampanjaansa parhaan äänestystuloksen saavuttamiseksi. Jäsenäänestyksen ehdokkaista suurin osa on tullut paikallisyhdistyksiltä, joten heillä on jo automaattisesti paikallisyhdistyksen tuki takanaan, Slunga-Poutsalo kertoo.
Eduskuntavaalit on joukkuepeliä
Tavoitteiden pitää joka vaaleissa olla korkealla. Vähimmäistavoite vuoden 2015 eduskuntavaaleissa on kansanedustajien määrän säilyttäminen nykytasollaan, mutta paikkojen lisääminenkin on tähtäimessä.
– Olisihan se hienoa, jos vaalien jälkeen olisimme Suomen suurin eduskuntapuolue, mutta se ei tule ilmaiseksi. Sellaisen tavoitteen saavuttaminen vaatii todella paljon työtä niin jäsenistöltä, jäsenyhdistyksiltä kuin itse puolueeltakin, Slunga-Poutsalo painottaa.
– Eduskuntavaalit on joukkuepeliä, joten yhteistyöhön on panostettava erityisesti. Kenenkään yksittäisen ehdokkaan oma etu ei saa olla ensisijalla, vaan kaikkien on toimittava yhteistyössä puolueen ja aatteen hyväksi. Silloin meitä ei pidättele mikään.
Kirjoitus on julkaistu Perussuomalainen 8-9/2014 -lehdessä.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää