PS ARKISTO
Wille Rydman viime kesän mediakohusta: Kokoomusjohto ajelehti ajopuuna – ”Petteri Orpo kyseli ympärillään olleilta ihmisiltä, mitä hänen olisi pitänyt sanoa”
Perussuomalaisten kansanedustajan Wille Rydmanin uutuuskirjassa Salaisuus jota ei ollut Rydman kertoo asemastaan aiemmassa puolueessaan kokoomuksessa 2020-luvun ensimmäisinä vuosina, taustoittaen välillä tarinaa myös aikaisempiin vaiheisiin ja vuosiin. Rydman paljastaa nyt myös syyt, miksi kokoomusjohdon linja julkisuudessa usein näyttäytyy ailahtelevana ja poukkoilevana.
Viime kesänä Wille Rydman ajautui myrskyn silmään Helsingin Sanomien julkaistua sensaatiohakuisen artikkelin, jossa esitettiin väitteitä Rydmanin suhteista nuoria naisia kohtaan. Viime elokuussa poliisi ilmoitti käynnistävänsä esitutkinnan artikkelin julkaisun johdosta.
Rydmanin juuri julkaisemassa kirjassa taustoitetaan laajasti myös Helsingin Sanomien jutun julkaisemisesta aiheutunutta kohua ja kokoomusjohdon suhtautumista asiaan.
Petteri Orpo pelkää epäonnistumisia
Kokoomuksessa aiemmin liki 20 vuotta vaikuttanut Rydman on kuvannut Petteri Orpon suunnistavan yleensä politiikassa harteillaan jatkuva pelko epäonnistumisesta.
Suomen Uutisten Mediaillassa tiistaina Rydman palasi viime kesän tapahtumiin ja kertoi, että Orpo osoitti johtajuuden puutetta heti sen jälkeen kun Helsingin Sanomien artikkeli oli julkaistu ja Rydman oli keskellä valtavaa julkista ryöpytystä.
– Orpo oli tuolloin kuin ajopuuna, ihmettelemässä mitä oikein tapahtuu. Tuolloin Orpo joutui kyselemään ympärillään olleilta ihmisiltä, mitä hänen siinä tilanteessa olisi pitänyt sanoa.
– Orpolla on ympärillään paljon ihmisiä, joista hän satunnaisesti valitsee, ketä milloinkin kuuntelee ja menee sen jälkeen kameroiden eteen kertomaan sen, mitä on milloinkin kuunnellut. Osittain tästä syystä kokoomuksen linja saattaa näyttäytyä epäloogisena ja poukkoilevana, Rydman kertoo
Toi maahanmuuttokritiikin kokoomukseen
Rydman kertoo, että Helsingin Sanomien kohujutusta liikkeelle lähteneen kohun jälkeen kokoomuksen riveistä ei juuri muutenkaan tullut hänelle tukea vaikeassa tilanteessa. Osasyyksi hän näkee sen, että kokoomuksen eduskuntaryhmä oli osin suhtautunut häneen hankalana tyyppinä.
– Puolueen toimijoista moni tyytyi siihen, että sai kivan luottamustehtävän, jossa odottaa parempaa aikaa ja tiukan paikan tullen on oltu hiljaa, mutta minulle sellainen rooli ei ole koskaan riittänyt, vaan olen tosissaan taistellut oikeaksi kokemieni asioiden puolesta, sanoo Rydman, joka on merkittävästi jo kokoomusvuosinaan tuonut esille maahanmuuttokriittistä näkökulmaa politiikkaan.
Ei alistunut painostuksen alle
Kansanedustajana Rydman ei suostunut alistumaan painostukseen ja hän myös sai omalla esimerkillään osan kokoomusedustajista vastustamaan EU-elvytyspakettia kesällä 2021.
– Olin siis ollut henkilökohtaisesti jo pitkään ongelma monelle kokoomuslaiselle. Mediakohun nähtiin olleen tuhannen taalan paikka päästä eroon ikävästä hahmosta. Senkään jälkeen kokoomuksen riveistä ei ole noussut esille ketään, joka olisi uskaltanut myöntää viime kesän tapahtumien olleen arvoton medianäytelmä, Rydman sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ajojahti EU-elvytyspaketti mediakohu maahanmuuttokritiikki esitutkinta Wille Rydman Helsingin Sanomat Petteri Orpo Poliisi Kokoomus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Wille Rydman moittii ankarasti Petteri Orpoa ja Kai Mykkästä – kokoomus ei koskaan halunnut selvittää, mitä oli tapahtunut
Wille Rydman sivaltaa kokoomusjohtoa: ”Petteri Orpoa hallitsee pelko”
Kokoomuksesta ei erota ilman rangaistusta – espoolaisnaisen eroilmoitus käynnisti rajun maineenpilaamisoperaation, jonka tahtipuikkoa heiluttaa keskuskauppakamarin johtaja
Rydman: Helsingin kouluissa on käynnissä tuhoisa kehitys – maahanmuutolla massiiviset kielteiset vaikutukset
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä hengellistä musiikkia kuulleelle oppilaalle – ”Menee hyvin vaikeaksi, jos jatkossa joudutaan maksamaan korvauksia tällaisista asioista”
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä alakoululaiselle, jonka yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta katsoi joutuneen syrjityksi uskonnon tai vakaumuksen perusteella tämän kuultua hengellistä musiikkia koulussa lokakuussa järjestetyssä uskonnollisessa konsertissa.