

Kuva WIlle Rydmanin blogista.
Wille Rydman moittii ankarasti Petteri Orpoa ja Kai Mykkästä – kokoomus ei koskaan halunnut selvittää, mitä oli tapahtunut
Helsinkiläinen kokoomuskansanedustaja Wille Rydman moittii puolueensa johtoa. Puheenjohtaja Petteri Orpo ja eduskuntaryhmän johtaja Kai Mykkänen eivät antaneet Rydmanille mahdollisuutta puolustautumiseen. Gallupjohdon säilyttäminen näyttää olleen puolueelle tärkeämpää kuin syytösten todenperäisyyden selvittäminen.
Helsingin Sanomat julkaisi kesällä jutun kansanedustaja Rydmanista, jonka mukaan useat nuoret naiset olivat kokeneet Rydmanin käytöksen ”ahdistavaksi”.
Rydman kummastelee nyt blogissaan, miksi kokoomusjohto kohun noustua kommentoi hyvin laveasti Rydmania kohtaan esitettyjä syytöksiä, mutta kun päinvastaista tietoa nousi julkisuuteen, kokoomusjohto muuttui hyvin niukkasanaiseksi.
Rydman paheksuu kokoomusjohtoa, joka Helsingin Sanomien alkuperäisessä jutussa esitetyt syytökset sellaisenaan todesta, eikä ole ottanut huomioon syyttämättäjättämispäätöstä sekä HS:ia vastaan noussutta epäilyä törkeästä kunnianloukkauksesta. Rydman ilmoitti heinäkuussa jättäneensä tutkintapyynnön HS:n väitteistä.
“Tapauksessa kävi siis kaiken kaikkiaan niin, että kokoomusjohto julisti minulle HS-jutun perusteella välittömän tuomionsa, joka astui heti voimaan. Tuomiota ei ole harkittu uudelleen, vaikka syyttäjä teki minun osaltani syyttämättäjättämispäätöksen ja vaikka poliisi päinvastoin käynnisti HS-jutussa esitettyihin väitteisiin liittyen esitutkinnan, jossa jutun kirjoittajia ja keskeisiä siihen haastateltuja henkilöitä epäillään mm. törkeästä kunnianloukkauksesta.”
Kansanedustajan mukaan kokoomus oli viestittänyt selvittävänsä, mitä on tapahtunut. Mutta mitään selvitystä ei hänen mukaansa ole koskaan tehty.
Kokoomuksen toiminnasta välittyy kuva, että gallupjohdossa paistatteleva kokoomus on halunnut siivota Rydmanin mahdollisimman nopeasti riveistään, ettei puolueen imago pääsisi tahriintumaan. Tapahtumien kulun selvittämisellä ei sitten ollutkaan niin suurta väliä.
Kuka puhuu totta?
Tapausta on käsitelty mediassa syksyn aikana valtavalla mittakaavalla.
Lähes kaikki Helsingin Sanomien alkuperäiseen juttuun haastatellut naiset ovat kommentoineet asiaa nimettöminä. Tapahtumien kulusta on kuitenkin tihkunut jonkin verran tietoa julkisuuteen.
Ahdistelusyytös on esimerkiksi rapsahtanut tapauksessa, jossa Rydman on puhelimessa pyytänyt yhtä naista kahville. Seiskan toimittaja puolestaan kirjoitti kesäkuussa, että yhdessä ahdisteluksi väitetyssä tapauksessa on ollut kyse “ansan virittämisestä”. Joulukuussa Seiska uutisoi yhden HS:lle kommentoineen naisen lausuntojen ristiriitaisuuksista.
Kuluva vuosi on ollut Helsingin Sanomille hyvin vaikea. Lehden toimitus kärvistelee Viestikoekeskukseen liittyvän oikeusjutun kanssa. Kolmea toimittajaa epäillään turvallisuussalaisuuden paljastamisesta. Syytenimike kuuluu maanpetosrikoksiin. Päätoimittaja Kaius Niemi puolestaan sekoili kännissä ja joutui eroamaan. Hän on nyt syytteessä törkeästä rattijuopumuksesta.
Suomen Uutiset kertoi äskettäin Rydman-jutun kirjoittajiin kuuluvan toimittajan raskaasta rikoshistoriasta, johon sisältyy törkeitä petoksia ja väärennöksiä.
Luottamusta Helsingin Sanomien journalismiin ei herätä sekään, että sen “paljastusjuttujen” kirves on ennenkin iskenyt kiveen. Esimerkiksi 2018 julkaistu Brother Christmasia koskeva lokajuttu osoittautui täysin virheelliseksi. Kaikki keskeiset syytökset kaatuivat, ja anonyyminä joulupukkina aiemmin tunnettu joulupukki-hyväntekijä Ari Koponen nousi perussuomalaisten listoilta kansanedustajaksi. Tapauksesta kirjoitetussa kirjassa valotetaan hyytävällä tavalla suomalaisen valtamedian kykyä murskata ihmisiä, jotka eivät alistu hegemonian käskyvaltaan.
Kokonaisuuden selvittely jatkuu.
“Osaan vetää omat johtopäätökseni”
Rydman päättää kirjoituksensa sanoihin, jotka enteilevät yhteistyön päättymistä:
“Kun nyt näyttää ilmeiseltä, ettei kokoomuksesta puolueena löydy riittävästi väkeä näitä sen johdon linjauksia kyseenalaistamaan, niin luonnollista toki on, että itsekin osaan asiasta omat johtopäätökseni vetää.”
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Kokoomuspolitiikko kyseenalaistaa Wille Rydmania syyttävän “Petran” tarinan

Halla-aho kertoo tapauksesta, jossa yksi Wille Rydman -jutun toimittajista painosti lapsiperheitä vahingoittaakseen inhokkipoliitikkoa – ”Hesarille MIKÄÄN rima ei ole liian matalalla”

Seiskan toimittaja kertoo oudosta vedätyksestä: 2019 Wille Rydmanille yritettiin virittää median avulla ansa – “Teema liittyi nuoreen naiseen. Minulle syötettiin valheellista tietoa”

KRP käynnistää esitutkinnan seksuaalirikokseksesta, näin Wille Rydman vastaa: “äimän käkenä”

Onko Helsingin Sanomat kertonut satuja, valtionsalaisuuksia, molempia vai ei kumpaakaan? HS joutuu puntariin sekä Wille Rydmanista että turvallisuussalaisuuden paljastamisesta

Wille Rydmania jahtaavalla HS-toimittajalla synkkä rikoshistoria: tuomittu useista törkeistä rikoksista – HS-johto: “Täysi luottamus”

Kansanedustaja Wille Rydman lähtee eduskuntavaaliehdokkaaksi perussuomalaisten Helsingin vaalipiiristä

Wille Rydman sivaltaa kokoomusjohtoa: ”Petteri Orpoa hallitsee pelko”

Wille Rydman hyväksyttiin perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäseneksi
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää