Kuva WIlle Rydmanin blogista.
Wille Rydman moittii ankarasti Petteri Orpoa ja Kai Mykkästä – kokoomus ei koskaan halunnut selvittää, mitä oli tapahtunut
Helsinkiläinen kokoomuskansanedustaja Wille Rydman moittii puolueensa johtoa. Puheenjohtaja Petteri Orpo ja eduskuntaryhmän johtaja Kai Mykkänen eivät antaneet Rydmanille mahdollisuutta puolustautumiseen. Gallupjohdon säilyttäminen näyttää olleen puolueelle tärkeämpää kuin syytösten todenperäisyyden selvittäminen.
Helsingin Sanomat julkaisi kesällä jutun kansanedustaja Rydmanista, jonka mukaan useat nuoret naiset olivat kokeneet Rydmanin käytöksen ”ahdistavaksi”.
Rydman kummastelee nyt blogissaan, miksi kokoomusjohto kohun noustua kommentoi hyvin laveasti Rydmania kohtaan esitettyjä syytöksiä, mutta kun päinvastaista tietoa nousi julkisuuteen, kokoomusjohto muuttui hyvin niukkasanaiseksi.
Rydman paheksuu kokoomusjohtoa, joka Helsingin Sanomien alkuperäisessä jutussa esitetyt syytökset sellaisenaan todesta, eikä ole ottanut huomioon syyttämättäjättämispäätöstä sekä HS:ia vastaan noussutta epäilyä törkeästä kunnianloukkauksesta. Rydman ilmoitti heinäkuussa jättäneensä tutkintapyynnön HS:n väitteistä.
“Tapauksessa kävi siis kaiken kaikkiaan niin, että kokoomusjohto julisti minulle HS-jutun perusteella välittömän tuomionsa, joka astui heti voimaan. Tuomiota ei ole harkittu uudelleen, vaikka syyttäjä teki minun osaltani syyttämättäjättämispäätöksen ja vaikka poliisi päinvastoin käynnisti HS-jutussa esitettyihin väitteisiin liittyen esitutkinnan, jossa jutun kirjoittajia ja keskeisiä siihen haastateltuja henkilöitä epäillään mm. törkeästä kunnianloukkauksesta.”
Kansanedustajan mukaan kokoomus oli viestittänyt selvittävänsä, mitä on tapahtunut. Mutta mitään selvitystä ei hänen mukaansa ole koskaan tehty.
Kokoomuksen toiminnasta välittyy kuva, että gallupjohdossa paistatteleva kokoomus on halunnut siivota Rydmanin mahdollisimman nopeasti riveistään, ettei puolueen imago pääsisi tahriintumaan. Tapahtumien kulun selvittämisellä ei sitten ollutkaan niin suurta väliä.
Kuka puhuu totta?
Tapausta on käsitelty mediassa syksyn aikana valtavalla mittakaavalla.
Lähes kaikki Helsingin Sanomien alkuperäiseen juttuun haastatellut naiset ovat kommentoineet asiaa nimettöminä. Tapahtumien kulusta on kuitenkin tihkunut jonkin verran tietoa julkisuuteen.
Ahdistelusyytös on esimerkiksi rapsahtanut tapauksessa, jossa Rydman on puhelimessa pyytänyt yhtä naista kahville. Seiskan toimittaja puolestaan kirjoitti kesäkuussa, että yhdessä ahdisteluksi väitetyssä tapauksessa on ollut kyse “ansan virittämisestä”. Joulukuussa Seiska uutisoi yhden HS:lle kommentoineen naisen lausuntojen ristiriitaisuuksista.
Kuluva vuosi on ollut Helsingin Sanomille hyvin vaikea. Lehden toimitus kärvistelee Viestikoekeskukseen liittyvän oikeusjutun kanssa. Kolmea toimittajaa epäillään turvallisuussalaisuuden paljastamisesta. Syytenimike kuuluu maanpetosrikoksiin. Päätoimittaja Kaius Niemi puolestaan sekoili kännissä ja joutui eroamaan. Hän on nyt syytteessä törkeästä rattijuopumuksesta.
Suomen Uutiset kertoi äskettäin Rydman-jutun kirjoittajiin kuuluvan toimittajan raskaasta rikoshistoriasta, johon sisältyy törkeitä petoksia ja väärennöksiä.
Luottamusta Helsingin Sanomien journalismiin ei herätä sekään, että sen “paljastusjuttujen” kirves on ennenkin iskenyt kiveen. Esimerkiksi 2018 julkaistu Brother Christmasia koskeva lokajuttu osoittautui täysin virheelliseksi. Kaikki keskeiset syytökset kaatuivat, ja anonyyminä joulupukkina aiemmin tunnettu joulupukki-hyväntekijä Ari Koponen nousi perussuomalaisten listoilta kansanedustajaksi. Tapauksesta kirjoitetussa kirjassa valotetaan hyytävällä tavalla suomalaisen valtamedian kykyä murskata ihmisiä, jotka eivät alistu hegemonian käskyvaltaan.
Kokonaisuuden selvittely jatkuu.
“Osaan vetää omat johtopäätökseni”
Rydman päättää kirjoituksensa sanoihin, jotka enteilevät yhteistyön päättymistä:
“Kun nyt näyttää ilmeiseltä, ettei kokoomuksesta puolueena löydy riittävästi väkeä näitä sen johdon linjauksia kyseenalaistamaan, niin luonnollista toki on, että itsekin osaan asiasta omat johtopäätökseni vetää.”
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Kokoomuspolitiikko kyseenalaistaa Wille Rydmania syyttävän “Petran” tarinan
Halla-aho kertoo tapauksesta, jossa yksi Wille Rydman -jutun toimittajista painosti lapsiperheitä vahingoittaakseen inhokkipoliitikkoa – ”Hesarille MIKÄÄN rima ei ole liian matalalla”
Seiskan toimittaja kertoo oudosta vedätyksestä: 2019 Wille Rydmanille yritettiin virittää median avulla ansa – “Teema liittyi nuoreen naiseen. Minulle syötettiin valheellista tietoa”
KRP käynnistää esitutkinnan seksuaalirikokseksesta, näin Wille Rydman vastaa: “äimän käkenä”
Onko Helsingin Sanomat kertonut satuja, valtionsalaisuuksia, molempia vai ei kumpaakaan? HS joutuu puntariin sekä Wille Rydmanista että turvallisuussalaisuuden paljastamisesta
Wille Rydmania jahtaavalla HS-toimittajalla synkkä rikoshistoria: tuomittu useista törkeistä rikoksista – HS-johto: “Täysi luottamus”
Kansanedustaja Wille Rydman lähtee eduskuntavaaliehdokkaaksi perussuomalaisten Helsingin vaalipiiristä
Wille Rydman sivaltaa kokoomusjohtoa: ”Petteri Orpoa hallitsee pelko”
Wille Rydman hyväksyttiin perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäseneksi
Viikon suosituimmat
Kirjailija Jarkko Tontti: Punavihreä kupla on puhkeamassa – ”Eliitille koittanut viimeinen hetki havahtua, että he ovat irtautuneet suomalaisesta elämästä”
Punavihreä kupla on suomalaisessa poliittisessa keskustelussa tunnettu käsite, jolla kuvataan sananmukaisesti kuplautunutta, vasemmistoa myötäilevää yhteisöä. Punavihreään hegemoniaan on tähän saakka keskeisesti kuulunut yhteiskunnallisen eliitin ja sitä myötäilevän median voimakas vieraantuminen tavallisesta kansasta, sen huolenaiheista ja toiveista. Juristitaustainen kirjailija Jarkko Tontti esittää nyt konkreettisin perusteluin, miten ajat ovat muuttuneet ja punavihreä arvomaailma törmännyt seinään.
Ilmastonmuutos ei sytyttänyt Los Angelesin maastopaloja – epäiltyjä tuhopolttajia otettu kiinni
Ilmastonmuutos on saattanut pahentaa Kalifornian kuivuutta ja voimistaa tuulia, mutta maastopalot johtuvat ihmisten toiminnasta. Useita epäiltyjä tuhopolttajia on jo otettu kiinni. Kuvernööri Newson on kutsunut kansalliskaartin apuun estämään palaneiden kotien ryöstelyä.
Mikä meni pieleen journalismissa? – Näkökulmia median alennustilan aiheuttajista
2020-luvulla journalismi on kriisissä. Toimittajien ja mediayleisön suhde on jännittynyt, ja samalla uudet ailahtelevat ansaintamallit kasaavat painetta toimituksille. Mediamaailmaa läheltä seuraavat vaikuttajat tarkastelevat syitä siihen, miksi journalismi on ajautunut alennustilaan.
Jättimäinen grooming-skandaali lopulta julki: rasismisyytösten pelko ja väestösuhteiden vaaliminen tukkivat viranomaisten suut -“Suurin rauhan ajan rikos ja sen peittely Britannian historiassa”
Useamman vuosikymmenen ajan jatkunut tuhansien englantilaistyttöjen järjestelmällinen groomaus, ahdistelu ja sarjaraiskaukset ovat suurin rauhanajan rikos modernin Euroopan historiassa, kirjoittaa historioitsija ja kolumnisti Dominic Green amerikkalaisessa The Free Press -lehdessä. Nämä rikokset ovat enimmäkseen pakistanilaistaustaisten muslimimiesten tekemiä, ja valtaosa heistä ei ole joutunut vastuuseen. 2010-luvulla sekä oikeiston että vasemmiston johtamat hallitukset yrittivät hyssytellä vyyhtiä muutamien symbolisten oikeudenkäyntien jälkeen. Se näytti onnistuvan, kunnes Elon Musk perehtyi osaan oikeudenkäyntiasiakirjoista ja nosti asian esille omistamallaan X-alustalla. Nyt skandaali ravistelee Ison-Britannian yhteiskuntajärjestystä, eikä vyyhtiä voi enää hyssytellä.
DEI-ideologia ei varjellut Kaliforniaa maastopaloilta – viranomaisille kovaa kritiikkiä
Yksi kritiikin kohde Los Angelesin alueen maastopaloihin liittyen on se, että monien mielestä poliitikkojen ja pelastuslaitoksen johdon olisi pitänyt ideologisen yhdenvertaisuuspuuhastelun sijasta keskittyä perusasioihin, kuten varmistamaan palopostien toimivuus ja sammutusveden saatavuus. Los Angelesin pelastuslaitoksella on viime vuosina panostettu vahvasti DEI-ideologian edistämiseen.
Yliopistotutkimuksen karu tulos: Ulkomaalaistaustaisten yliedustus raiskauksissa jopa 7-kertainen – syrjäytyminen ei ole syynä
Suuri enemmistö kaikista Ruotsissa raiskaustuomion vuosina 2000-2020 saaneista oli maahanmuuttajataustaisia. Ero etnisesti ruotsalaisiin oli jopa 7-kertainen. Sosioekonomiset seikat ja syrjäytyminen eivät selitä rikoksia, selviää Lundin yliopiston tekemästä tutkimuksesta. Syyt on etsittävä muualta.
Antikainen: Scholzin päätös jättää Ukraina ilman apua on häpeällinen – Tuppurainen siunasi Suomen demarien tuen Berliinissä
Saksan liittokansleri Olaf Scholz (SPD) päätti estää noin kolmen miljardin euron arvoisen tukipaketin Ukrainalle. Tukipaketti olisi sisältänyt kriittisiä puolustusjärjestelmiä, kuten IRIS-T-ilmatorjuntajärjestelmiä ja Patriot-ilmatorjuntaohjuksia, joita Ukraina on pyytänyt suojellakseen kansalaisiaan Venäjän aggressioilta. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen pitää päätöstä käsittämättömänä ja vastuuttomana.
Somaleista puolet työttöminä ja lopuilla usein toimeentulovaikeuksia Ruotsissa – maan työikäisistä enemmistö ulkomaalaistaustaisia jo vuonna 2033
Yli puolet Ruotsin työikäisestä väestöstä on ulkomaalaistaustaisia vuonna 2033. Heistä useimpien tausta on Euroopan ulkopuolella. Kohti mielenkiintoisia aikoja ollaan menossa ja äänestämisessä saattaa piillä demokratian muutoksen avain. Göteborgs-Posten on haastatellut somalivaikuttajaa.
Kiinalaiset troolarit imuroivat kalat maailman meristä – pian tyhjän saa pyytämättäkin
Kun Kiinan omat merialueet oli kalastettu tyhjäksi, kommunistivaltio pystytti maailman suurimman kalastuslaivaston ja lähetti sen imuroimaan maailman merille. Valtavat uivat tehtaat tuhoavat kalakantoja kiihtyvällä vauhdilla. 3,3 miljardia ihmistä saa maailmassa huomattavan osan ravintoaan kalasta, mutta ennen pitkää yhä useammalle jää nälkä.
Mielipiteenvapaus somessa kuohuttaa saksalaisia – viestipalvelu X:stä alkoi joukkopako, kun Musk kehotti saksalaisia äänestämään AfD:tä
Amerikkalaisen teknomiljardöörin Elon Muskin ja Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) puheenjohtajan Alice Weidelin torstai-iltana X-viestipalvelukanavalla käymä keskustelu Saksan politiikasta ja Mars-lennoista räjäytti käyntiin myrskyisän keskustelun vaalivaikuttamisesta ja mielipiteenvapaudesta sosiaalisessa mediassa. Monet ammattiliitot ja Saksan korkein oikeus ovat ilmoittaneet jättävänsä X:n.