LEHTIKUVA
Wihonen: Muuttiko korona hallituksen kantoja yksityisautoilun suhteen?
Kansanedustaja Jussi Wihonen on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen yksityisautoilun tukemisesta.
Koronakevään aikana kansalaisia kehotettiin välttämään suuria väkijoukkoja ja työskentelemään mahdollisuuksien mukaan etätöissä. Kaikille etätyöt eivät olleet mahdollisia ja eikä monella ollut muuta mahdollisuutta kuin käyttää julkisia kulkuvälineitä päästäkseen töihin, kauppaan tai muille tärkeille asioille. Erityisesti isommissa kaupungeissa julkiset kulkuneuvot, kuten bussit, metrot ja raitiovaunut ovat elintärkeitä monelle työmatkalaisille.
– Ihmisiä on pyritty ohjaamaan yksityisautoilusta julkisten kulkuneuvojen käyttöön. Isommissa kaupungeissa bussit kulkevat monilla reiteillä tiuhoilla aikatauluilla, mutta maakuntien asukkaille ei ole tarjolla vastaavia palveluja. Oma auto on maakuntien asukkaille elinehto työmatkalle, kauppaan pääsyyn ja lasten kuljettamiseen harrastuksiin ja kouluun, Jussi Wihonen muistuttaa.
Oman auton merkitys korostunut
Wihonen sanoo koronakevään opettaneen, ettei julkisten kulkuneuvojen toimivuutta voida poikkeusoloissa taata, eikä niiden käyttö ole täysin suotavaa viruksen jyllätessä.
– Oman auton merkitys on korostunut ja kansalaiset ovat pystyneet jatkamaan toimintojaan vaarantamatta tartuttamasta itseään ja muita. Nykyisessäkin tilanteessa, jossa virustartuntojen määrä on pieni, liittyy julkisten kulkuneuvojen käyttöön riskejä.
Wihonen kysyy, onko koronakriisi muuttanut hallituksen kantoja yksityisautojen tukemisesta ja tunnustaako hallitus tosiasian, että yksityisautoilu on välttämätöntä monessa paikkaa Suomessa. Lisäksi Wihonen tiedustelee keinoja, miten kansalaisia tuetaan hankkimaan uudempia ja vähempi päästöisiä autoja.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kaupungit koronaepidemia julkinen liikenne yksityisautoilu Jussi Wihonen Maaseutu perussuomalaiset hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Antti Rinne ei vieläkään tiedä, montako miljardia sdp:n vaalilupausten toteuttaminen maksaisi – haluaa verottaa asumista, liikkumista ja ruokaa
Elomaa: Yksityisautoilu on hallitukselle mörkö
Halla-aho varoitti osan Suomesta muuttuvan asuinkelvottomaksi vihervasemmiston ilmastopolitiikan vuoksi, opetusministeri Li Andersson vastasi asiattomuuksilla: “p*skapuhetta”
Reijonen: Miksi liikenneministeri on tyrmäämässä yksityisautoilua?
Taviolta toimenpidealoite: Polttoaineverotusta pienennettävä heti – yksityisautoilun suosiminen on terveysteko
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Rydman: Helsingin väestökehitys on haitallista – ”Lähiöissä tikittää aikapommi”
Helsingin pormestariksi ensi kevään kuntavaaleissa pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman rohkaisee helsinkiläisäänestäjiä ja toteaa, että kehityssuunta, jossa suomalainen kantaväki on jäämässä vähemmistöksi omilla asuinalueillaan, voidaan vielä pysäyttää ja suunta voidaan kääntää. – Perussuomalaisilla on kaikki edellytykset tavoitella suurimman puolueen paikkaa kuntavaaleissa.
Yöllä nousevat piiloistaan Butšan noidat – naiset putsaavat Ukrainan taivasta vihollisen drooneista
Päivisin he ovat eläinlääkäreitä, opettajia, yrittäjiä. Yöllä heistä kuoriutuu aivan jotakin muuta. Butšan noidat puhdistavat ilmatilaa venäläisten drooneista rynnäkkö- ja konekivääreillä. Vuoden 2022 verilöyly ja kansanmurha eivät unohdu, oli sodan lopputulos mikä hyvänsä.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Puheenjohtaja Koskelalla ei ollut laskelmia työllisyystoimiensa tueksi illan A-talkissa: “Mulla ei ole antaa lukua sulle”
Pääministeri Petteri Orpo peräsi eilisessä A-talkissa vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskelalta lukuja kasvutoimiin. Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetti julkaistaan ensi viikolla, mutta Koskelalla ei ollut vielä antaa lukuja puheidensa tueksi. Suomen talouden tilaa koskevassa puheenjohtajien välisessä keskustelussa olivat paikalla Orpon ja Koskelan lisäksi perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä nyt on tullut aika, että Suomi irrottautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä hengellistä musiikkia kuulleelle oppilaalle – ”Menee hyvin vaikeaksi, jos jatkossa joudutaan maksamaan korvauksia tällaisista asioista”
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä alakoululaiselle, jonka yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta katsoi joutuneen syrjityksi uskonnon tai vakaumuksen perusteella tämän kuultua hengellistä musiikkia koulussa lokakuussa järjestetyssä uskonnollisessa konsertissa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää