PS ARKISTO
Wihonen: Elvytyspaketti vie EU:ta kohti liittovaltiota
Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Wihonen osallistui puoluetoveriensa tapaan maratonkeskusteluun Euroopan unionin elvytyspaketista. Wihosen mielestä tukipaketti vie EU:ta askel askeleelta lähemmäksi liittovaltiota, eikä tilanne tulevaisuudessakaan ole muuttumassa Suomen kannalta edulliseksi.
– On jäänyt sellainen vaikutelma, että jos paketti hylätään, lakkaa Suomi olemasta länsimaa, ajaudumme lamaan, taloutemme kaatuu ja kaikki sivistys häipyy pohjolan perukoilta. Epäillä kuitenkin sopii! väitti perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Wihonen.
Wihonen ei puheissaan väitteitä tukipaketin kertaluontoisuudesta niellyt. Esimerkiksi Ranskasta ja Italiasta on jo avoimesti tullut viestiä suunnitelmista uusille, laajemmille elvytyspaketeille ja yhteisille velkakirjoille.
– Hyväksymällä tukipaketin Euroopan unionissa siirrytään askel askeleelta kohti liittovaltiokehitystä, yhtä budjettia ja Euroopan laajuista veronkeräystä.
Perussuomalaisille Suomen etu tulee ensin
Wihosen mukaan perussuomalaisille ensisijaista on Suomen ja sen kansalaisten etu. Suomalaisilta kerätyt verorahat ja kansallinen omaisuus tulee käyttää ensisijaisesti oman kansan ja maan hyväksi.
– Nyt ollaan avaamassa loputtomia velkaportteja ja omaa päätäntävaltaa ollaan luovuttamassa entistä enemmän Brysseliin. Jokainen ymmärtää, että mitä kaukaisemmaksi päätäntävaltaa keskitetään, sitä vähemmän vaikutusvaltaa alueilla on. Jos nyt on Suomen syrjäseutujen ääntä vaikea saada kuulumaan edes tänne Helsinkiin asti, niin miten vaikeaa on saada ääntä kuulumaan Brysseliin?
Mihin suuntaan Suomea ollaan viemässä?
Toisin kuin väitetään, perussuomalaiset eivät ole kansainvälistä yhteistyötä vastaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Euroopan unioni voi sanella, miten Suomessa toimitaan tai asioista päätetään.
– Suomi on pieni maa ja pieni kansa. Roolimme maailmanhistoriassa on varsin pieni ja lyhyt, jos verrataan esimerkiksi entisiin historian suurvaltoihin. Pienen kansan on täytynyt luovia suurten välissä, ja näin tulee olemaan jatkossakin. Haluammeko itse olla ohjaksissa vai menemmekö vain virran mukana? Mihin suuntaan Suomea ollaan viemässä? Wihonen kysyy.
Suunta on kohti liittovaltiota
Wihosen mielestä elvytyspaketista käytävässä keskustelussa suunta näyttää vahvasti kohti yhteistä liittovaltiota. Viime vuonna vaadittiin solidaarisuutta koronasta kärsineille maille, nyt puhutaan jo “uuden sukupolven Euroopasta”, yhteisistä velkakirjoista ja yhteisistä veroista. Suunta on kohti liittovaltiota.
– Elvytysrahoja on esimerkiksi suunniteltu Espanjan paperi- ja selluteollisuuden tukemiseksi. On kovin vaikea ymmärtää, miksi tämä olisi Suomen viennin kannalta hyödyllistä. Samalla kun maassamme tehtaita ajetaan alas ja tuhansia ihmisiä jää työttömäksi, ollaan valmiita tukemaan valtavilla summilla lainoja, jotta tehtaita saadaan perustettua eteläisessä Euroopassa.
– Elvytyspaketin rahoja on tarkoitus käyttää vihreään talouteen, mutta tokkopa tämä kuitenkaan on tarkoituksena. Vai onko tämä sitä vihreää siirtymää? Wihonen ihmettelee.
Suomelle jää maksajan rooli
Wihonen epäilee, ettei tulevaisuudessakaan tilanne ole muuttumassa Suomen kannalta edulliseksi. Jos Suomi ei nytkään saa ajettua omaa etuaan edes kyseisissä tukipakettineuvotteluissa, niin miten kukaan uskoo Suomen saavan ajettua omaa etuaan entistä tiiviimmässä unionissa, saati liittovaltiossa?
– Euroopasta ei löydy ymmärrystä syrjäseudun asukkaiden elämälle, metsänhoidolle saati tiukalle taloudenhoidolle. Suomelle jää maksajan rooli ja hiljainen hyväksyntä. Kättä puristetaan nyrkkiin, mutta kaikkeen suostutaan. Kuten monesti ennenkin historiamme aikana.
Kaikkeen ei tarvitse Suomenkaan suostua
Euroopan unionin tulevaisuus on Wihosen mielestä hyvin epäselvä. Selvää suuntaa ei ole näkyvissä esimerkiksi turvallisuuspolitiikan suhteen. Perussuomalaiset ovat Wihosen mukaan valmiita jatkamaan kansainvälistä yhteistyötä länsimaisten demokratioiden kanssa. Kaikkeen ei kuitenkaan tarvitse Suomenkaan suostua.
– Maan etua on ajettava tilanteissa, joissa niin vaaditaan, ja tukipaketin osalta näin ei ole tehty. Suomesta ollaan tekemässä maksumiestä vuosikymmenien ajaksi eteläisten jäsenvaltioiden kulutusjuhliin. Konkreettista hyötyä ei elvytyspaketista Suomelle pystytä osoittamaan.
– Tulevat sukupolvet on sidottu velkavankeuteen päätöksillä, joiden päätäntähetkellä ei ollut edes selvää, mihin ollaan suostumassa. Perussuomalaisille suomalaiset ovat aina ensisijalla, Wihonen sanoo.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- maratonkeskustelu EU-verot EU-liittovaltio vihreä siirtymä EU-tukipaketti Etelä-Euroopan maat velkaunioni EU-elvytyspaketti koronapandemia liittovaltiokehitys Jussi Wihonen velkavankeus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Miksi kansanedustajat puhuvat nyt yötä myöten eduskuntatalolla? Jos et tiedä, niin katso tämä VIDEO!
Tynkkynen: Muut puolueet ovat paniikkitilassa siksi, että tällä viikolla olemme puhuneet EU-politiikasta avoimemmin kuin koskaan – samalla olemme paljastaneet suunnan, mihin ollaan menossa
Tavio EU-paketin käsittelystä: Pääministeri neuvotteli ja esitteli paketin virheellisesti
Italian keskuspankin johtajalta läjä avauksia: EU:lle pysyvästi yhteistä velkaa, verotusoikeuksia ja talouskurisäännöt roskakoriin
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää