LEHTIKUVA
Von der Leyen jatkaa komission johdossa – Purra: EPP:n uskallus loppui, viime kauden ilmasto- ja maahanmuuttomeno tulevat jatkumaan
Euroopan parlamentti hyväksyi Ursula von der Leyenin toiselle kaudelle Euroopan komission puheenjohtajana. Perussuomalaisten puheenjohtajan, valtiovarainministeri Riikka Purran mukaan konsensuskoalitio voitti huolimatta kansallismielisimmästä ja oikeistolaisimmasta parlamentista koskaan.
– Viime kauden meno tulee jatkumaan konsensuskoalition toimesta, Riikka Purra sanoo.
Virheitä ei ole tunnustettu
Perussuomalaiset ei tukenut Ursula von der Leyenin jatkokautta. EU-edustaja Sebastian Tynkkynen äänesti von der Leyenin valintaa vastaan.
– Komission vasta valitun puheenjohtajan asettamat politiikan prioriteetit tälle EU-parlamenttikaudelle eivät ole tarpeeksi oikeansuuntaisia ja rohkeita ottaen huomioon ne monet haasteet, jotka tulevat kohdistumaan Eurooppaan lähivuosina, Purra sanoo.
– Erityisesti tämä koskee maahanmuuttopolitiikkaa ja ilmastopolitiikkaa, jossa von der Leyen ei ole osoittanut valmiutta tehdä selkeää pesäeroa viime kaudella tehtyihin virheisiin nähden. Ei näitä asioita pelkillä puheilla korjata.
Sama meno jatkuu
Purran mukaan vielä ennen EU-vaaleja von der Leyen ja hänen taustaryhmänsä EPP antoivat ymmärtää, että nyt alkaneella kaudella ECR-ryhmän vaikutusvalta voisi lisääntyä, mutta heti vaalien jälkeen alettiin rakentamaan perinteistä EPP:n, sosialistien ja liberaaliryhmän välistä konsensuskoalitiota.
– Tämä tarkoittaa saman menon jatkumista, vaikka Euroopan parlamentti on koostumukseltaan kansallismielisin ja oikeistolaisin koskaan, Purra ennakoi.
Brysselin konsensusta murrettava
Perussuomalaiset näkee vahvan ja kilpailukykyisen Euroopan olevan Suomen etu. Tämä kuitenkin edellyttää, että Brysselin konsensus pitää monilla politiikkasektoreilla murtaa.
– Perussuomalaiset jatkaa kansallisella ja EU-tasolla aktiivista vaikutustyötä, jotta Eurooppa saadaan uusille vahvemman talouskasvun, tiukan rajavalvonnan ja ilmastorealismin urille. Onneksi kansallinen politiikka on nyt oikeanlaisissa, yhteiskuntaa ja taloutta uudistavissa ja ongelmia oikeasti korjaavissa käsissä, Purra sanoo.
suomen uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Ursula von der Leyen Rajavalvonta Riikka Purra europarlamentti EPP ECR Talouskasvu ilmastopolitiikka Sebastian Tynkkynen Kilpailukyky maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
PS-Nuoriso vaatii kokoomusta irtisanoutumaan von der Leyenin lupaamasta velkapaketista
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Puheenjohtaja Koskelalla ei ollut laskelmia työllisyystoimiensa tueksi illan A-talkissa: “Mulla ei ole antaa lukua sulle”
Pääministeri Petteri Orpo peräsi eilisessä A-talkissa vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskelalta lukuja kasvutoimiin. Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetti julkaistaan ensi viikolla, mutta Koskelalla ei ollut vielä antaa lukuja puheidensa tueksi. Suomen talouden tilaa koskevassa puheenjohtajien välisessä keskustelussa olivat paikalla Orpon ja Koskelan lisäksi perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä nyt on tullut aika, että Suomi irrottautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.