

Extinction Rebellion -sivusto listaa eri maiden alajärjestöjä.
Voiko Koneen säätiö pumpata rahaa rikoksia tehtailevalle kansainväliselle äärijärjestölle ja väittää edelleen toimintaansa yleishyödylliseksi?
Voiko säätiö tukea rikollista toimintaa harjoittavaa tahoa ja säilyttää yleishyödyllisyytensä? Tätä kysymystä on pohdittu viime päivinä Koneen säätiön pumpattua rahaa jatkuvasti lakia tarkoituksellisesti rikkovalle äärijärjestölle.
Asia nousi keskusteluun Koneen säätiön tiedotettua erittäin poikkeuksellisesta päätöksestään Extinction Rebellion -kapinajärjestön Suomen sivuhaaran rahoittamisesta.
Suomalaisten säätiöiden yleishyödyllisyys toteutuu Verohallinnon mukaan ainoastaan, mikäli ne toimivat “yksinomaan ja välittömäksi yleiseksi hyväksi.” Säätiöiden yleishyödyllisyyttä arvioidaan aina tapauskohtaisesti verotuksen toimittamisen yhteydessä. Toimintaa arvioidaan kokonaisuutena, ja huomioon otetaan sekä yhdistyksen tai säätiön säännöt että tosiasiallinen toiminta.
Suomen säätiölain mukaan säätiöllä on oltava hyödyllinen tarkoitus.
Extinction Rebellion -kapinajärjestö toimii useissa maissa. Sen perustaja Roger Hallam on toistuvasti yllyttänyt kannattajiaan raakaan väkivaltaan ja usuttanut kannattajiaan parlamentaaristen demokratioiden kumoamiseen. Vaikka liike on muodollisesti ottanut etäisyyttä perustajansa äärimmäisiin lausuntoihin, se ajaa silti parlamentarismin kaatamista.
Suomalaisen alajärjestön toiminta perustuu niin ikään järjestelmälliseen lain rikkomiseen. Järjestön päätoiminta keskittyy liikenteen laajamittaiseen häirintään, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, niskoitteluun ja ilkivaltaan. Lisäksi taustayhdistystä epäillään rahankeräysrikoksesta.
Myös saksalainen ympäristöhysteriaa kylvävä äärijärjestö Letzte Generation on laajamittaisessa tutkinnassa rikosepäilyjen vuoksi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Helsingissä liikenteen pysäyttänyt Elokapina lietsoo anarkistien kansannousua: Keinoina poliisin provosointi ja sekasorron kylväminen

Elokapinan perustaja esittää “kuulaa kalloon” länsimaiden johtajille – onko järjestö sopiva kumppani Lääkäriliitolle?

Immonen: Ohisalo ei uskalla tuomita Elokapinan laittomuuksia – “Ei ole paljon vaadittu, että sisäministeri toteaa lain rikkomisen olevan väärin”

Muuttuiko Yleisradio Elokapinan mainosalustaksi? – Hehkuttaa ja seuraa äärimmäisen tarkasti anarkistiryhmän häiriköintiä

Päätoimittajalta: Elokapina julistaa turvallisen tilan periaatteita, mutta sen aktivistit huutavat kiihkoissaan karkeita törkeyksiä kansanedustaja Sebastian Tynkkyselle: “Sää oot yksi pas*a homoseksuaali”

Voiko Koneen säätiö pumpata rahaa rikoksia tehtailevalle kansainväliselle äärijärjestölle ja väittää edelleen toimintaansa yleishyödylliseksi?

Hallitusta vastustava mielenosoitus meni pahasti överiksi – vaadittiin päiden leikkaamista irti valtiojohdolta

Elokapinan aktiivi oli paikalla Hamasin teloituksia tukeneessa mielenosoituksessa Helsingissä – Koneen Säätiö ei kommentoi

Elokapinan perustaja Roger Hallam tuomittiin vuosiksi vankeuteen moottoritien tukkimisesta
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää