LEHTIKUVA
Vihreiden mielestä Suomi liikkuu polkupyörällä – perussuomalaiset tyrmää hallituksen intoilun ruuhkamaksuista: ”Sakkovero pienituloiselle työssäkäyvälle”
Enemmistö suomalaisista vastustaa hallituksen lakihanketta, joka mahdollistaa ruuhkamaksujen käyttöönoton. Henkilöautoliikenteen osuus Suomen jo muutenkin vähäisistä päästöistä on vain noin 9 prosenttia. Vihreä sisäministeri Maria Ohisalo perustelee ruuhkamaksuja ilmastovastuulla.
Pääministeri Sanna Marinin (sd) johtaman hallituksen lakiuudistus on osa hallituksen kunnianhimoisia ilmastotavoitteita. Ruuhkamaksuista tulisi käytännössä uusi työssäkäyntivero. Julkinen liikenne ei ole kaikille vaihtoehto, joten monen on edelleen pakko käyttää omaa autoa päivittäisessä työmatkaliikenteessä.
Perussuomalaiset tyrmää hallituksen ruuhkamaksuhankkeet.
– Perussuomalaiset vastustaa ruuhkamaksuja. Tilannehan on se, että Helsingissä ja muissakin suurissa kaupungeissa asumiskustannukset nousevat hallitsemattomasti. Pienituloisella työssäkäyvällä henkilöllä ei siksi usein ole varaa asua kaupungissa, joten asunto on hankittava kauempaa. Ruuhkamaksu olisi tällöin sakkovero siitä, että joutuu ajamaan autolla kaupunkiin, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi tänään Ilta-Sanomien puoluejohtajatentissä.
Helsinki lumikaaoksessa, Ohisalo kehottaa pyöräilemään
Useiden kyselyiden mukaan enemmistö suomalaisista vastustaa ruuhkamaksuja. Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) mukaan ruuhkamaksulainsäädäntö kuitenkin valmistellaan hallitusohjelman mukaisesti.
Helsinkiin ja koko Suomen etelärannikolle on tänään satanut ennätysmäärä lunta. Siitä huolimatta Ohisalo suositteli liikkumaan polkupyörällä. Henkilöautoliikenteen osuus Suomen hiilipäästöistä on vain noin 9 prosenttia, mutta Ohisalo perustelee ruuhkamaksuja ”ilmastovastuulla”.
– Helsingin kokoisen kaupungin pitää kantaa ilmastovastuuta siinä, että päästövähennyksiä pystytään tekemään, jos liikenneratkaisutkin on tehty niin hyvin, että kaikki pääsevät hyvin liikkumaan.
Keskusta nihkeilee, mutta hyväksyy ruuhkamaksut
Keskustan puheenjohtajan, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon mukaan keskusta on hallituksessa mukana ruuhkamaksuhankkeessa, vaikka ei olekaan siitä innostunut.
– Siinä on riskinsä, että se hankaloittaa sellaisen ihmisen elämää ja työssäkäyntiä, joka on valinnut väljemmän asumisen, sanotaanko trampoliinitakapihojen Suomessa, Saarikko sanoi.
Myös kokoomusjohtaja Petteri Orpo oli Halla-ahon linjoilla. Orpon mukaan kokoomus vastustaa sekä ruuhkamaksuja että tietulleja. Orpo sanoi, että ilmastotekoja olisi syytä tehdä keinoilla, joilla autokantaa saadaan uudistettua, jolloin liikkumaan päästään puhtaammilla polttoaineilla.
Pääministeri Sanna Marin vetosi myös hallitusohjelmaan todetessaan, että ruuhkamaksulainsäädäntö tehdään. Marin totesi, että ruuhkamaksut otetaan käyttöön valtuustojen päätöksillä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- lakiuudistus tietullit työssäkäynti ilmastotavoitteet autoilijat puheenjohtajatentti ruuhkamaksut Maria Ohisalo Annika Saarikko Sanna Marin Hallitusohjelma Pyöräily Petteri Orpo vihreät perussuomalaiset SDP hallitus Jussi Halla-aho Helsinki Keskusta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Uudenmaan kunnat tyrmäävät ruuhkamaksut – Purra: Kyseessä olisi jälleen uusi vero
Perussuomalaiset tyrmäsi tienkäyttömaksut kyselytunnilla: Puhutaan asioista oikeilla nimillä – tämä on työssäkäyntivero!
Meri: Tietullit ovat tulossa, sanoivat ministerit mitä tahansa – keskusta pitää kynsin ja hampain kiinni vihreästä hallitusohjelmasta
Ministerit Marin ja Ohisalo kiirehtivät ilmastohätätilan julistamista – Halla-aho: ”Suomessa on nyt akuutimpiakin hätätiloja ja ongelmia”
Hallitus korotti polttoaineveroa keskustan tuella – Halla-aho muistuttaa, että ilmastointoilussakin on syytä säilyttää suhteellisuudentaju
Hallitus kiristää verotusta – autoileva öljylämmittäjä on tuplakärsijä
Ohisalolta tivattiin kantaa Pekka Haaviston laittomuuksiin ja ilmastoaktivistien rimpuiluun eduskuntatalon pylväissä – närkästyi ja venkoili vastauksissaan
Halla-aho moittii hallitusta holtittomasta velkarahan kylvämisestä: ”Korona tarjonnut verukkeen jättää välttämättömiä asioita ja uudistuksia tekemättä”
Antikainen: Onko mitään sellaista kustannusta, jota vihreät eivät haluaisi yhteiskunnan vastuulle?
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää