Tynkkynen: Portugalin nuorille aikuisille EU-tukipaketeilla veroparatiisimainen etu, jopa 10 vuoden asteittainen verovapaus – “On tämä härski kuvio”
Europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen (ps.) moittii Portugalille syydettyjä kohtuuttomia etuja.
lehtikuva_Aleksi_Makkonen
Nokia myi langattomien modeemien tuotekehityksen Renesasille vuonna 2010.
Japanilaiset hyödynsivät Suomen Nokia-paketit täydellisesti ja samaan aikaan hankkivat kaiken tiedon ja osaamisen. Kun suomalaisten osaaminen oli käynyt tarpeettomaksi ja rahat kupattu Suomesta, niin vedetään henkselit Suomen ylle ilman mitään armoa.
Valtion tulisi periä yrityskaupan yhteydessä annetut “työllistämisedut” takaisin ja vaatia vahingonkorvauksia. Ostettu reilun kahden vuoden lisäaika on kallis paketti. Henkilöiden kannata kaksi lisävuotta työssä on merkityksellinen, jokainen tehty työpäivä on tärkeä. Yritysten yhteiskuntavastuun kantamisessa tämä yrityskauppa asettuu erittäin kyseenalaiseksi.
Pakostakin nousee esille kysymyksiä ja epäilyjä siitä millä motiiveilla japanilaiset ylipäätään ostivat Nokian langattomien modeemien tuotekehitysyksiköt? Myyjätahon ja erityisesti Suomen valtion tulisi tarkemmin sitouttaa yritysten ostajat toimimaan pitkäjänteisemmin Suomessa. Varsinkin jos kauppoihin liittyy minkäänlaisia tukipaketteja. Meidän on joka suhteessa ajettava pitkäjänteisesti omiemme etuja, herkkäuskoiset virkamiehet siunaavat isoja sumutuksia koko ajan. Nokia sai siististi yhden yksikön pois ja rahat pöytään, nyt loppusiivouksen hoitaa japanilaiset, imettyään osaamishyödyn itselleen. Näin tämä globaali pörssitalous toimii.
Nykyisessä tilanteessa kukaan ei voi estää yritysten välisiä kauppoja, mutta valtion ei ole pakko siunata tyhmiä ja lyhytnäköisiä kauppoja myöntämällä avokätisesti erilaisia tukipaketteja. Valtio voi ja sen tulee lähteä sitouttamaan ulkolaisia yritysostajia pitkäjänteiseen, suomalaisten etua palvelevaan toimintaan, silloin kun valtio tukee tuotekehitystä, investointeja tai työvoiman palkkausta.
Rahanjakokriteereitämme tarkistamalla voidaan saada työntekijöiden asemaa parannettua myös pörssiyhtiöissä ja yrityskauppatilanteissa.
Renesas Mobilen tekemät ratkaisut ovat erittäin ikäviä ja osoittavat, kuinka vähän painaa yli 800 työntekijän asema silloin kun “raha puhuu”.
Toivon, että tämä on viimeinen huono uutinen, vaikka pelkään lisää lunta tupaan olevan vielä tulossa.
Nyt viimeistään meidän on nostettava kissa pöydälle ja tarkasteltava kokonaisvaltaisesti suomalaisten työntekijöiden etujen turvaamista. Työvoima on perustuslain mukaan erityissuojeluksessa, tehdään siitä totta, lähdetään puolustamaan suomalaisten oikeutta työhön, tehdään globalisaation vastahyökkäys ja kehitetään keinot. Me olemme työpaikkojen pudotussodassa, tätä sotaa meillä ei ole vara hävitä.
Jari Lindström
Kansanedustaja
Artikkeliin liittyvät aiheet
Viikon suosituimmat
Europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen (ps.) moittii Portugalille syydettyjä kohtuuttomia etuja.
Liian monta kantaväestöltä kalskahtavaa etunimeä yhdessä luokassa sai aikaan kalabaliikin ruotsalaiskoulussa. Vieraskieliset vanhemmat syyttivät koulua etnisestä diskriminoinnista ja valittivat viranomaisille. Härkäsestä tuli kuitenkin taas kerran kärpänen ja segregaatiokehitys Ruotsin kouluissa jatkuu.
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kritisoi jälleen Koneen Säätiön erikoisia rahoituspäätöksiä. Koneen Säätiön sponsoroiman Elokapinan töhrimät eduskunnan pylväät saatiin vasta puhdistettua, kun heti perään saatiin kuulla uutisia toisesta säätiön sponsoroimasta "taideprojektista", jossa itseään mediataiteilijaksi tituleeraava opettaja näytti Aalto-yliopiston opiskelijoille omaa pornofilmiään. Koneen Säätiö sponsoroi projektia 76 000 euron suuruisella apurahalla.
Tavalla tai toisella jalkansa hyvinvointivaltion oven väliin saanut ei kernaasti palaa kotiseutunsa kurjuuteen. Tavallinen syy maassa piileskelyyn on turvapaikkahakemuksen hylkääminen. Ruotsissa laittomia maassa oleskelijoita on sadoin tuhansin ja nyt heidät halutaan päivänvaloon ynnä ulos maasta. Punavihreä oppositio ja vihreät vastustavat.
Quillette-lehden perustaja Claire Lehmann tarkastelee Trumpin voittoa päivänpoliittisten kysymysten sijaan kulttuuri-ilmiönä – erityisesti nuorten miesten parissa orastavan asenneilmapiirin kautta. Vaikka kuluneen vuoden aikana eri medioissa on käsitelty nuorten miesten oikeistolaistumista, taustalla on muutakin kuin poliittisten kantojen jyrkentymistä.
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Lue lisää