Viikon 28/2020 luetuin
Intersektionaalisuus näyttää kyntensä: Vasemmistonuorten puheenjohtaja Liban Sheikh listaa syitä sille, miksi pakolaistaustaisen Seida Sohrabin pitäisi sulkea suunsa
Tokenismia! Whitepassing! Good immigrant! Twitterissä riehuu sanasota, jossa vihervasemmiston pomot keksivät mielivaltaisia syitä sille, miksi pakolaistaustaisen Seida Sohrabin pitäisi tukkia suunsa. Intersektionaalisuus toki lupailee kauniisti ”syrjinnän eri muotojen tunnistamista”. Demareiden mukaan kyse on epätasa-arvon tunnistamisesta ja purkamisesta. Valitettavasti kauniin kuuloinen aate muuttuu nuorten höyrypäiden käsissä brutaaliksi suukapulaksi. Vasemmistonuorten ja vihreiden nuorten puheenjohtajat näyttivät kouriintuntuvalla tavalla mallia siitä, miten intersektionaalisuuden periaatteita käytetään härskisti poliittisten vastustajien suiden tukkimiseen.
Soppa lähti porisemaan sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) twiitistä, jossa hän kertoi, että uuden tasa-arvo-ohjelman kantavana näkökulmana on intersektionaalinen feminismi.
Viisivuotiaana pakolaisleiriltä Suomeen muuttanut Seida Sohrabi ei purematta niellyt tätä uutta termiä. Hän kirjoitti Ilta-Sanomiin koulumnin, jossa todetaan suorasukaisesti, että intersektionaalisen feminismin voi heittää romukoppaan. Hän moitti lisäksi myös muita vasemmiston viljelemiä uudissanoja ja uhriutumista.
Sohrabi kirjoitti kolumniinsa myös enteelliset sanat: ”Olen esimerkiksi Twitterin puolella törmännyt keskusteluihin, joissa kantasuomalainen nainen toteaa, hyvää tarkoittaen, että hän ei voi ottaa kantaa johonkin tiettyyn asiaan omasta etuoikeutetusta asemastaan käsin. Millä tavalla minä olen sorretumpi ja kuka kieltää häntä ottamasta kantaa asioihin? Tällainen kommentointi ei ole loukkaus minua kohtaan, vaan loukkaus Suomea kohtaan.”
Pian Sohrabi sai havaita, ettei kommentointikielto koske ainoastaan kantaväestöä. Intersektionalismin innokkaimmat puolestapuhujat aloittivat rummutuksen.
Punavihreiden nuorisojärjestöjen pomot pakolaistaustaisen naisen kimpussa
Vasemmistonuorten puheenjohtaja Liban Sheikh kävi kokoomuksessakin toimivan kurditaustaisen Seida Sohrabin kimppuun Twitterissä tavalla, jota huomattavan monet kommentoivat rasistiseksi. Kuoroon liittyi myös vihreiden nuorten puheenjohtaja Brigita Krasniqi.
Krasniqi että Sheikh ovat intersektionaalisia feministejä. Molemmat nuorisojärjestöjen puheenjohtajat käyttivät luottamustehtävän mukanaan tuomaa asemaansa maahanmuuttajataustaisen Sohrabin rasistiseen haukkumiseen.
Punavihreiden pomojen käyttämät termit ovat mielikuvituksellisia. Niitä on hiottu uusmarxilaisissa lukupiireissä kautta maailman, mutta kun ne törmäävät todellisuuteen, jälki on ruman näköistä. Lennokkaiden termien tarkoitus on rakentaa joukko mielivaltaisia poikkeuksia niihin intersektionaalisiin sääntöihin, joita punavihreät yrittävät muille tuputtaa.
“Onkohan tässä esimerkki tokenismista julkisessa keskustelussa? Valtaväestöstä käyvä poliitikko Seida Sohrabi kertomassa, kuinka vähemmistöt eivät saa puhua omaehtoisilla termeillä & vielä vähemmän valkoisuudesta. Medianäkyvyyttä saa, kunhan venettä ei keikuteta”, Sheikh twiittaa.
Onkohan tässä tapausesimerkki #tokenismi'sta julkisessa keskustelussa?
Valtaväestöstä käyvä poliitikko @SeidaSohrabi kertomassa, kuinka vähemmistöt eivät saa puhua omaehtoisilla termeillä & vielä vähemmän valkoisuudesta.
Medianäkyvyyttä saa, kunhan venettä ei keikuteta. /1 pic.twitter.com/YkHwQAczGv
— Liban Sheikh (@SheikhtheSystem) July 2, 2020
Sheikh kirjoittaa myös, että Seida käyttää vähemmistöstatustaan julkisuudessa keskusteluun, mutta samalla vetää maton syrjintää kohtaavien vähemmistöjen alta.
Edelleen kolumnien taso alhaalla. https://t.co/bVzvw7pavR
Vähemmistöstatusta osataan käyttää kyllä julkisuudessa keskusteluun, mutta samalla halutaan (jostain syystä – ehkä jopa tällä edellytyksellä) vetää matto syrjintää kohtaavien vähemmistöjen alta. /4
— Liban Sheikh (@SheikhtheSystem) July 2, 2020
Vasemmistonuorten uusi keihäänkärki selittää Seidalle, kuinka tämä tietoisesti hyödyntää erilaista taustaansa ja nimeään julkisuudessa ja samalla heittää kaikki rasismia kokevat bussin alle. Vasemmistopiireissä tällainen luennointi on tapana tuomita ”manspleinaukseksi”, mutta nähtävästi keskustelusäännöt eivät ole voimassa silloin, kun on kyse vasemmistolaisista itsestään.
Ei vaan Seida:
1) sä tietoisesti valitset hyödyntää erilaista taustaa ja nimeäsi, jotta saat julkisuutta.
2) Ja samalla heität kaikki rasismia kokevat bussin alle. Plus viet toimijuuden naisilta joiden pukeutumisen koet alistavaksi, heiltä kysymättä.
Kyse on kaksista rattaista
— Liban Sheikh (@SheikhtheSystem) July 2, 2020
Sheikh kirjoittaa useissa twiiteissään Sohrabin etnisyydestä, taustasta ja ihonväristä tavalla, joka sai aikaan valtavan somemylläkän ja syytöksiä rasismista ja etnosovinismista.
Lopulta Sheikh toivoi, että Sohrabi ei puhuisi hänelle rasismista ihonvärinsä takia.
“Seida on myös #whitepassing henkilö. Tällä logiikalla… Seidalla ei ole mitään jakoa kertoa tummaihoisille ihmisille kuinka toimia antirasistisesti”, Sheikh vastasi.
Sukupuolet check.
Se, mitä et ota huomioon, on että Seida on myös #whitepassing henkilö.
Tällä logiikalla sulla Sanna sekä Seidalla ei ole mitään jakoa kertoa tummaihoisille ihmisille kuinka toimia antirasistisesti.
Ja silti, tätä oli miltei koko kolumni.
— Liban Sheikh (@SheikhtheSystem) July 2, 2020
Whitepassing tarkoittaa värillistä henkilöä, joka voisi ihonvärinsä puolesta käydä kantaväestöstä. Whitepassing-termin käyttäminen on täysin mielivaltaista, ja sitä pidetään laajalti rasistisena.
Sohrabilla ei siis Sheikin mukaan ole oikeutta osallistua keskusteluun rasismista ihonvärinsä takia, koska hän on somalialaistaustaista Sheikhiä vaaleampi. Intersektionaalisten feministien uhriajattelussa whitepassing-henkilö ei saa osallistua keskusteluun tietyistä asioista, esimerkiksi rasismista. Näin vasemmistonuorten puheenjohtaja mitätöi Sohrabin yksilölliset kokemukset maahanmuuttajuudesta ja totesi, että koska Sohrabin iho on vaaleampi kuin hänellä itsellään, Sohrabin pitäisi olla hiljaa.
Intersektionaalisuuden koko pihvi on antaa puheoikeus vähemmistöille. Tätä taustaa vasten Liban Sheikin kommentti on absurdi.
Sheikhille ei sosiaalisessa mediassa paljon kannustusta herunut, paitsi omalta tukiryhmältään, kansanedustaja Veronika Honkasalolta ja Suldaan Said Ahmedilta.
Myös vihreiden nuorten puheenjohtaja Briqita Krasniqi ivaa Sohrabia karkeasti.
“Malliesimerkki good immigrant -ilmiöstä. Muistan myös erään (Sohrabin) vastineen haastatteluun rasismista korkeakouluissa, joka oli jäätävää vähättelyä rodullistettuja vähemmistöjä kohtaan ja good old valtaväestön pään silittelyä. Ei jatkoon.”
Malliesimerkki "good immigrant" ilmiöstä. Muistan myös erään vastineen haastatteluun rasismista korkeakouluissa, joka oli jäätävää vähättelyä rodullistettuja vähemmistöjä kohtaan ja good old valtaväestön pään silittelyä.😅 Ei jatkoon.
— Brigita Krasniqi (@brigitakrasniqi) July 2, 2020
Sohrabi vastaa: “Minä kun luulin, että olette sitä porukkaa, joka koviten huutaa yhdenvertaisuuden ja värillä ei ole väliä perään. Nyt näettekin minut vain mamuna, joka hakee kantaväestöltä irtopisteitä. Silloin kun mielipiteeni ei miellytä.”
Minä kun luulin, että olette sitä porukkaa, joka koviten huutaa yhdenvertaisuuden ja värillä ei ole väliä perään.
Nyt näettekin minut vain mamuna, joka hakee kantaväestöltä irtopisteitä. Silloin kun mielipiteeni ei miellytä.
— Seida Sohrabi (@SeidaSohrabi) July 2, 2020
Vihreiden ja vasemmiston nuorisojärjestöjen puheenjohtajat käyvät siis kurditaustaisen kolumnistin kimppuun haukkumalla häntä “tokeniksi” ja good-immigrant”:iksi.
Kyseessä on rasistinen retoriikka, jota he väittävät toisaalla vastustavansa. Leimojen lyömisen taustalla on pyrkimys vaientaa, vähätellä ja viedä ääni maahanmuuttajalta, joka ei usko intersektionaaliseen feminismiin. Kyseessä ei ole mikään muu kuin puhdas, alaston rasismi ja syrjintä.
Keskustelu polveilee. Sohrabi summaa Sheikhin kirjoitukset toteamalla: “Näkemyksesi on totalitaristinen. “Jos et ajattele kuten minä, pidä suusi kiinni.” Vain tietyn värikartan omaava saa avata suunsa.”
Näkemyksesi on totalitaristinen. "Jos et ajattele kuten minä, pidä suusi kiinni." Vain tietyn värikartan omaava saa avata suunsa.
— Seida Sohrabi (@SeidaSohrabi) July 2, 2020
Sheikh kuitenkin kiistää, että hänen tarkoituksensa olisi sulkea Sohrabin suu. Niin ikään hän kiistää, että tarkoituksena olisi ollut arvottaa Sohrabia ihonvärin pohjalta. Sheikh perustelee kantaansa sillä, että hänen keskuteluissa käyttämänsä “valkoisuus”-termi ei viittaa pelkkään ihonväriin.
Intersektionalismi on poliittinen aate
Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) kommentoi aikaisemmin intersektionaalista feminismiä.
Halla-ahon mukaan Ohisalon tarjoilema intersektionaalinen feminismi ”ei pyri tasa-arvoon sen enempää sukupuolten kuin etnisyyksienkään välillä. Itse asiassa sen tavoitteet ovat täysin päinvastaisia. Se on pohjimmiltaan uhrikultti ja kastijärjestelmä, joka asettaa ihmiset hierarkiaan heidän syntymässä saatujen ominaisuuksiensa perusteella. Yksilön paikka hierarkiassa määrittyy hänen edustamansa ryhmän mukaan ja ryhmän paikka uhriuden perusteella. Kaikkein uhreimmat ovat hierarkiassa korkeimmalla.”
Tämän lisäksi uusmarxilaiseen intersektionalismiin on kolvattu joukko poikkeuksia, joita Sohrabin tapaus tuo hyvin esille. Totalitaristisiin aatejärjestelmiin on aina kuulunut mielivaltaisten poikkeusten käsite. Vallassaolijat voivat poikkeuksiin vedoten ohittaa halutessaan ohittaa ääneenlausutut säännöt, mikäli se heitä itseään hyödyttää.
Intersektionaalisen feminismin perusperiaattein rakennettu sääntö kuuluisi:
HENKILÖLLÄ, JOKA ON PAKOLAISTAUSTAINEN JA NAINEN (Sohrabi) ON SUUREMPI OIKEUS PUHUA KUIN JYVÄSKYLÄLÄIS-TAMPERELAISELLA KORKEALLA POLIITIKOLLA (Krasniqi)..
Valitettavasti poikkeussääntö tuhoaa logiikan:
.. PAITSI JOS KUKA TAHANSA KORKEA-ARVOINEN PUNAVIHREÄ POLIITIKKO TOISIN KATSOO.
Keinonaan punavihreät poliitikot voivat käyttää päästään säveltämiä syytöksiä, joita ei voi todistaa vääriksi, ja joista ei ole valitusoikeutta. Sohrabin tapauksessa pöytään lyötiin ”Whitepassing”, ”Good Immigrant” ja ”Token”-kortit. Varmaan muitakin arsenaalista löytyisi.
Poikkeusten luova käyttö osoittaa kouriuintuntuvalla tavalla, mistä intersektionaalisuudessa on lopultakin kyse – vasemmiston poliittisesta aseesta, jonka tarkoitus on estää keskustelu aiheista, jotka eivät ole vasemmiston politiikan mukaisia.
Juttua päivitetty 7.7.2020 klo 13.04. Lisätty Sohrabin twiitti sekä Sheikhin kommentti siitä, että kyseessä olisi yritys suun tukkimiseen. Otsikko päivitetty.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Briqita Krasniqi Liban Sheikh Suldaan Said Ahmed Maria Ohisalo Veronika Honkasalo Seida Sohrabi Jussi Halla-aho
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Entinen propagandisti paljastaa: tiedostavan vasemmistoideologian levittäminen on tuottoisaa bisnestä
Sisäministeri Ohisalo ilmoitti juuri tasa-arvon käsitteen radikaalista muutoksesta intersektionaaliseksi – Halla-aho: “Hierarkiassa alimpana on tietysti valkoinen heteromies”
Ministeri ylisti intersektionaalista feminismiä Ylellä – perussuomalaisten Purra torjui ideologisen holhoamisen: ”Ei mitään tekemistä tasa-arvon kanssa”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää