

PS ARKISTO
Vasemmistoliiton ex-ministeri Saramo vertasi Suomeen pyrkiviä humanitaarisia maahanmuuttajia Nobel-voittajiin – Tavio tyrmäsi: ”En usko, että on montaa nettoveronmaksajaa”
Vasemmistoliiton Jussi Saramo esitti tänään MTV:n Uutisaamussa, että koronan vuoksi lomautettujen tai irtisanottujen ravintolatyöntekijöiden tilalle tulisi palkata humanitaarisen maahanmuuton kautta saapuvaa halpatyövoimaa. Saramon kansanedustajakollega, perussuomalaisten Ville Tavio huomautti, että matalapalkka-aloille saapuvat työntekijät yleensä päätyvät elämään sosiaalitukien varassa.
Sisäministeriö tiedotti eilen Twitterissä, että hallitus neuvottelee pakolaiskiintiön nostosta tämän viikon budjettiriihessä. Vihreä sisäministeri Maria Ohisalo esitti jo aiemmin pakolaiskiintiön tuplaamista 1 050:sta 2 000:een Afganistanin tilanteen vuoksi.
Vasemmistoliiton kansanedustaja, opetusministerin tehtävässä aiemmin pyörähtänyt Jussi Saramo sotkee vihervasemmistolle tyypilliseen tapaan humanitaarisen maahanmuuton ja Suomen työlupajärjestelmän.
– Tämä on nimenomaan se porukka, joka eniten tarvitsee apua. Meillä on myös samalla valtava työvoimapula, ja me tarvitaan lisää ihmisiä. Meidän pitää hoitaa kotouttamisjärjestelmät ja luoda väylät niin, että kaikki voivat työllistyä, Saramo sanoi tänään MTV:n Uutisaamussa.
Jokaisesta lähes miljoonan hintalappu
Jokaisesta Suomeen saapuvasta humanitaarisesta maahanmuuttajasta veronmaksajille aiheutuvat elinkaarikustannukset ovat 690 000-950 000 euroa. Saramon mielestä humanitaarinen maahanmuutto olisi kuitenkin Suomelle ”taloudellisesti valtava voitto”.
Saramo jopa vihjasi, että pakolaisvirtojen mukana on tulossa korkeasti koulutettuja ihmisiä. Saramon mukaan Suomeen saattaisi saapua jopa tulevaisuuden Nobel-palkinnon voittajia.
– Pakolaisista voi tulla hyvinkin osaavaa väkeä. Kun katsotaan maailmanhistoriaa, vaikka nobelisteja, niin pakolaisuus voi ajaa ihmistä suorittamaan.
Taloudellisesti ei kovin kannattavaa
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio torjuu ehdotuksen pakolaiskiintiön paisuttamisesta. Tavio toteaa, että humanitaarinen maahanmuutto ei muutenkaan ole kannattavaa, ennen kuin jo aikaisemmin tänne tulleet ovat työllistyneet.
– En usko, että tuosta ryhmästä tulee Suomeen kovin montaa nettoveronmaksajaa. Tulijoiden elinkaarikustannukset tulisivat vain olemaan satoja miljoonia. Massamaahanmuutto aiheuttaa myös turvallisuusriskejä.
Perussuomalaisten tavoite on humanitaarisen maahanmuuton lopettaminen.
– Auttaminen tapahtuu tehokkaimmin lähimaiden pakolaisleireillä, Tavio sanoo.
Tavio huomauttaa, että humanitaaristen maahanmuuttajien heikko työllistyminen voidaan havaita esimerkiksi vertailemalla työllisyysasteita eri väestöryhmien välillä.
– Tilanne on se, että suomen kieltä ei opita ja yhteiskuntaan ei sopeuduta. Luvut alkavat olla jo niin suuria, että pääkaupunkiseudulla voidaan havaita, kuinka Suomea vieraskielistetään. Muu Suomi seuraa perässä.
Vasemmisto unohti suomalaiset työttömät
Suomessa oli heinäkuussa 322 000 työtöntä työnhakijaa ja lisäksi suuri määrä vajaatyöllistettyjä. Hallituspuolueet tunnetusti eivät ole kiinnostuneita pohtimaan keinoja Suomessa olevien työllistymiselle. Saramo jatkaa samalla linjalla.
– Meillä on työvoimapulaa. Me tarvitaan korkeasti koulutettuja mutta myös matalamman koulutustason ihmisiä sekä julkiselle että yksityiselle sektorille, Saramo perustelee tarvetta haalia Suomeen maahanmuuttajia.
Vasemmiston kansanedustaja jopa esitti Uutisaamussa, että koronan vuoksi lomautettujen tai irtisanottujen ravintolatyöntekijöiden tilalle tulisi palkata halpatyövoimaa siitä ihmisjoukosta, joka saapuu Suomeen humanitaarisen maahanmuuton kanavia pitkin.
– Ravintoloista on jo irtisanottu paljon porukkaa. Heitä on vaikea saada takaisin.
Sosiaaliturvaedut vetävät tulijoita Suomeen
Perussuomalaiset haluaa varmistaa, että Suomeen työmarkkinoille tulisi lähinnä aidosti korkeakoulutettua väkeä, koska matalamman palkkatason aloille työvoimaa on saatavilla jo nyt.
– Suomen täytyisi olla houkutteleva yli 3 000 euroa kuussa ansaitseville asiantuntijoille. Tätä pitäisi myös edellyttää Suomeen saapumisen ehtona. Meidän ei kannata ottaa tänne matalapalkkatyövoimaa, Tavio sanoo.
Hän huomauttaa, että tosiasiassa moni tulija jaksaa työskennellä vain sen aikaa, kunnes saa oikeudet täyteen sosiaaliturvaan.
– Suomen sosiaaliturvajärjestelmän ansiosta matalapalkka-aloille saapuvat työntekijät pitkälti päätyvät elämään sosiaalitukien varassa. Suomi on maahanmuuton kohdemaa juuri siitä syystä, että meillä pääsee nopeasti kiinni korkeaan elintasoon ja asumaan isoihin asuntoihin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- nettoveronmaksajat Nobelin rauhanpalkinto vetovoimatekijät humanitaarinen maahanmuutto vihervasemmisto Pakolaiskiintiö halpatyövoima Ville Tavio Jussi Saramo Turvapaikanhakijat Sosiaaliturva työllisyys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Itäinen Helsinki ei houkuttele enää suomenkielisiä lapsiperheitä – “Kaupungin asuntoihin asutetaan humanitaarisia maahanmuuttajia”

Kokoomus kannattaa vapaata liikkumista EU-alueella, perussuomalaiset ei – Halla-aho: Vapaata liikkuvuutta ei ole tarkoitettu mahdollistamaan rajat ylittävää rikollisuutta tai laitonta muuttoliikettä

Hallituksesta väläytetään pakolaiskiintiön kymmenkertaistamista, veronmaksajia uhkaa miljardien lisälasku – ”Kaikki auttamistyö tehdään velkarahalla”

Rantanen: Suomi ei tarvitse sosiaaliturvaan tukeutuvaa työperäistä maahanmuuttoa

Purra: Poliisi myöntää, että Suomi on nuorten jengirikollisuudessa Tanskan ja Ruotsin tiellä – “Ongelmasta puhuttava rohkeasti muulloinkin kuin budjettiriihen alla”

Purra: Velkakäyrä sojottaa punaisena, hallitusta kiinnostavat vain ilmasto ja pakolaiset – ”Suomalainen veronmaksaja itkee yhä katkerammin”

Perussuomalaiset kyselytunnilla: Hallitus houkuttelee toimillaan siirtolaisvyöryä – kokonaiskustannukset vuodessa ovat miljardeja

Petteri Orpo intoili halpatyövoimasta: ”Tuhansia ja tuhansia työperäisesti maahan tulevia” – Purra ihmetteli kokoomuspomon ylenkatsetta suomalaisia hoitajia kohtaan

Tavio: Maahanmuuttajia hyysätään kuin lapsia – kotouttamispolitiikka rakentuu suojatyöpaikkoihin ja bisneksen tekoon
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Samuli Salminen ja Simo Grönroos avaavat karuja tutkimustuloksia: Maahanmuutto ei ole ratkaisu väestön ikääntymiseen vaan Ponzi-pyramidihuijaus, joka pahentaa tilannetta

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää