

SVT/KUVAKAAPPAUS
Vanha valta varpaillaan ruotsidemokraattien suosiosta – Jimmie Åkessonilta estettiin pääsy TV:n pääministeriväittelyyn
Yleisradioyhtiö SVT ja johtava kaupallinen toimija TV4 ovat yksissä tuumin tehneet päätöksen, jonka mukaan ne eivät kutsu puheenjohtaja Jimmie Åkessonia perinteiseen pääministeriväittelyyn.
Outoa tässä on se, että kutsun ovat aina ennen saaneet kahden gallupeissa suosituimman puolueen puheenjohtajat. Vähän tutkimuksesta riippuen, ruotsidemokraatit ovat tällä hetkellä jopa maan suosituin puolue.
– SVT ei ymmärrä sitä, että ruotsalaisessa politiikassa on tällä hetkellä kolme ryhmittymää entisen kahden sijasta ja sen takia myös kolme ehdokasta pääministeriksi, pauhaa puheenjohtaja Åkesson Expressen-lehdessä.
Kansa haluaa Åkessonin ruutuun
Expressen testasi kansan mielipidettä televisiopomojen päätökseen ja laittoi sivuilleen äänestyksen siitä, keiden pitäisi olla mukana pääministeriväittelyssä. Tulos on toki epätieteellinen, mutta murskaavan selvä: kyselyn sulkeutuessa 75 prosenttia 40 580 kyselyyn vastanneesta halusi Åkessonin osallistuvan TV-väittelyyn.
Muiden puheenjohtajien saama kannatus jäi alle 10 prosentin.
– Pääministerikaksikko on ohjelmana klassikko, johon pyydetään kaksi todennäköisintä pääministeriehdokasta, jotka voisivat muodostaa hallituksen muiden puolueiden kanssa. Jos kyse olisi pelkästään yksittäisen puolueen suosiosta, koko ohjelmaformaatti pitäisi miettiä uusiksi, sanoo TV4:n ohjelmajohtaja Viveka Hansson.
Ruotsin poliittinen maisema muuttumassa
Åkesson on ymmärrettävästi suivaantunut tilanteesta ja hän onkin pistänyt henkilöstöpäällikkönsä kommentoimaan asiaa.
– Meidän mielestämme on itsestään selvää, että myös Jimmie Åkesson kutsutaan pääministerikeskusteluun. Useimmissa gallupeissa olemme toiseksi suurin tai jopa suurin puolue tällä hetkellä. Ja syyskuun vaalien jälkeen Ruotsin poliittinen maisema on aivan eri näköinen kuin tänään, toteaa Mikael Eriksson.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ruotsidemokraattien Jimmie Åkesson tuhopoltoista: “Ei ole kyse siitä, että muutama kundi polttaa pari autoa, koko maa on menossa säpäleiksi”

Jimmie Åkesson vaalikiertueella Pohjois-Ruotsissa: Sosialidemokraatit ryntäävät nyt ruotsidemokraatteihin

Ruotsidemokraatit tukevat perussuomalaisia: Maahanmuuttoa ei nähdä Suomessa vielä ongelmana – “Tehkää kaikkenne, ettei tilanne mene yhtä pahaksi kuin Ruotsissa”

Vaalit ovat taistelua todellisuuskuvasta – ruotsidemokraatit Facebookissa suurempi kuin muut yhteensä

Ajatushautomo Gatestone Institute: Ruotsin vaaleissa roppakaupalla epämääräisyyksiä – ruotsidemokraattien tappioksi
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää