Valtiovarainministeri Riikka Purralla oli helppo työ vastata.
– Aloitin tämän päivän vierailemalla Perheyritysten liiton syyskokouksessa, jossa pidin ajankohtaiskatsauksen, ja ainakin tässä ympyrässä hallituksen toimia ja yrittäjämyönteistä politiikkaa tunnutaan kovasti arvostavan. Keskustelimme yhteisistä ongelmista, joiden tässä maassa tiedämme olevan vallitsevia esimerkiksi talouskasvun puutteeseen liittyen, mutta se, mitä yrittäjäkentällä yleisesti hallituksen toimista ajatellaan, on jokseenkin vastakkaista sille, mitä te kuvaatte.
– No, mitä tulee sitten näihin yrittäjägallupeihin, niin tämä kertoo juuri siitä, että tämä hallitus on joutunut erityisesti kehysriihen päätösten osalta tekemään vielä lisää hankalia päätöksiä. Alkukaudesta te kritisoitte meitä siitä, että ne kohdistuvat liiallisesti vain yhteen suuntaan. No, nyt niitä on jouduttu kohdistamaan paljon laajemmalle, ja tämä luonnollisesti ei välttämättä saa aikaan hurraa-huutoja eri ympyröissä, mutta me teemme johdonmukaista politiikkaa, joka on välttämätöntä.
Purra myös huomautti, että mitä tulee arvonlisäveron korotukseen, keskustan vaihtoehtobudjetissa tätä kaikkein suurinta korotusta ei oltu peruutettu.
Kotitalouksien ostovoima paranee
Purran mukaan demarien viittaukset omaan vaihtoehtobudjettiinsa on tyhjä kortti.
– Se, että te viittaatte teidän omaan vaihtoehtobudjettiinne, mitä veroja te olisitte laskemassa ja mihin lisää panostamassa, valitettavasti on tyhjä kortti, sillä teidän kokonaisuutenne on ilmassa, nimittäin kun te ette nimenomaan peruuta meidän tekemiämme työllisyystoimia, ette kritisoimianne sosiaaliturvaleikkauksia tai monia muitakaan toimia, mikä aiheuttaa sen, että teidän vaihtoehtobudjettinne väitteet myöskään hyviin asioihin eivät voi pitää paikkaansa.
– Mitä tulee sitten talouden suhdanteeseen ja ylipäätänsä tähän vaikeaan tilanteeseen, jota on ajanut niin energiakriisi, voimakas inflaatio kuin korkojen nousu, niin kyllä, sillä on selvää vaikutusta suomalaiseenkin yrittäjäkenttään. Siitä huolimatta me näemme, että valoa on näkyvissä, me olemme menossa kohti parempaa. Samaan aikaan, kun kotitalouksien ostovoima paranee erityisesti palkansaajilla, hinnat eivät enää nouse samassa tahdissa kuin aiemmin, korot ovat laskussa, tämä lisää luottamusta kotitalouksissa, halua kuluttaa, ja se tietenkin näkyy sitten siellä yrityksissä, Purra totesi.