

LEHTIKUVA
Valkoisten tappamisesta laulaminen ei ole vihapuhetta Etelä-Afrikassa
Etelä-Afrikassa valkoisten tappamiseen kehottava laulu ei ole tutkijoiden ja tuomioistuimen mielestä vihapuhetta. Ei siitäkään huolimatta, että mustien valtakaudella tuhansia valkoisia on surmattu tai pahoinpidelty maatiloille tehdyissä hyökkäyksissä. Asia nousi esille mediassa, kun Elon Musk uskalsi kritisoida buurintappolaulua laulavaa mustaa poliitikkoa.
Etelä-Afrikan mustia edustavan äärivasemmistolaisen EFF (Economic Freedom Fighters) -puolueen perinteinen tunnuslaulu kaikui jälleen puolueen vaalitilaisuudessa kuun vaihteessa Johannesburgissa. Laulun sanoissa kehotetaan aivan suorasanaisesti tappamaan buurit eli valkoiset maanviljelijät.
Shocking video shows South Africa’s black party singing “kill the Boer (Whites), kill the White farmer”
This is all downstream from the rotten secular religion of wokeness and CRT plaguing America today.
You have been warned.
WATCH.
— Benny Johnson (@bennyjohnson) July 31, 2023
Etelä-Afrikassa syntynyt ja varttunut Elon Musk kommentoi videota kysyen, miksi presidentti Cyril Ramaphosa ei tee mitään tälle avoimelle vihanlietsonnalle.
– He lietsovat aivan avoimesti valkoisten kansanmurhaa, Musk kirjoitti.
EFF-puolueen puheenjohtaja Julius Malema vastasi Muskille, että “O bolela masepa”, eli sinä puhut paskaa, kertoo The Times -lehti. 42-vuotias Malema aloitti poliittisen uransa maata johtavan ANC-puolueen nuorisojärjestön johtajana, mutta hänet erotettiin ANC:stä. Yhtenä syynä erottamiselle oli buurintappolaulun esittäminen julkisesti.
Kommunisteja ja putinisteja
Erottamisen jälkeen Malema perusti oman, äärivasemmistolaisen puolueensa kymmenisen vuotta sitten. EFF on kommunistinen ja putinistinen puolue. “Me olemme Putin ja Putin on me”, sanoi Malema vaalitilaisuudessa.
Maleman johtama EFF-puolue on tällä hetkellä maan kolmanneksi suurin puolue. Mikäli ANC menettää ensi vuoden vaaleissa ehdottoman enemmistön, joka sillä on tähän asti ollut, EFF saattaa päästä vaa’ankieliasemaan.
Tällöin Malema saattaa nousta varapresidentiksi tai ainakin ministeriksi. Julius Malema itse on varma, että hänen puolueensa nousee hallitukseen ensi vuonna.
– Etelä-Afrikan vallankumous on taattu, Malema toteaa.
Malema: “Tappamista ei pidä pelätä”
Malemalle vallankumous merkitsee nimenomaan tappamista, kuten hän korosti viime marraskuussa pidetyssä puoluetilaisuudessa.
– Tappamista ei pidä ikinä pelätä. Vallankumous edellyttää tappamista, koska tappaminen on osa vallankumousta.
Julius Malema kuitenkin lohduttaa valkoisia sanomalla, että “me emme ole vaatineet valkoisten tappamista… ainakaan vielä.”
Elon Musk on eri mieltä. Hän sanoo, että Malema on toistuvasti vaatinut kaikkien valkoisten tappamista. Juuri äsken Malema yllytti stadionin täydeltä mustia laulamaan valkoisten kansanmurhasta, Musk toteaa. Maan suurimmassa kaupungissa Johannesburgissa järjestettyyn vaalitilaisuuteen osallistui noin sata tuhatta ihmistä.
– He tappavat valkoisia maanviljelijöitä joka päivä. Se ei ole pelkkä uhkaus, Musk kirjoittaa.
Tuhansia maanviljelijöitä surmattu
Aivan joka päivä valkoisia maanviljelijöitä ei enää nykyään tapeta, mutta keskimäärin joka viikko. Viime vuosina farmimurhia on tapahtunut viitisenkymmentä vuodessa. Maatiloille tehtyjä väkivaltaisia hyökkäyksiä on satoja joka vuosi. Eniten farmimurhia tapahtui apartheidin päättymisen jälkeen vallan siirryttyä mustille 1990-luvun puolivälissä. Vuosituhannen vaihteen tienoilla farmimurhia tapahtui noin 140 vuodessa.
Kaikkiaan farmimurhien uhreja on tuhansia. Asiasta ei ole Suomen mediassa juurikaan uutisoitu. Arman Alizad on tehnyt aiheesta dokumentin, joka on katsottavissa Nelosen Ruutu-palvelussa. Myös kanadalainen Lauren Southern on käsitellyt aihetta dokumentissaan, joka löytyy YouTubesta suomeksi tekstitettynä.
Uusin farmimurha heti seuraavana päivänä
Viimeisin farmimurha tapahtui heti seuraavana päivänä EFF-puolueen vaalitilaisuuden jälkeen. Neljä mustaa nuorukaista tunkeutui vanhan pariskunnan maatilalle vaatien rahaa ja aseita. Hyökkääjät surmasivat 79-vuotiaan miehen ja yrittivät tukehduttaa hänen iäkkään vaimonsa muovipussilla. Vaimo jäi henkiin raa’asta pahoinpitelystä huolimatta.
Poliisi otti epäillyt kiinni sen jälkeen, kun he olivat ajaneet maatilalta varastamansa henkilöauton ojaan. Nuorukaisia syytetään nyt murhasta, murhayrityksestä ja ryöstöstä.
Tuomioistuin: “Buurintappolaulu ei ole vihapuhetta”
Vasemmistolainen New York Times -lehti puolustelee buurintappolaulua artikkelissaan. Lehden haastattelemat mustat tutkijat ovat sitä mieltä, että tappamiskehotusta ei pidä ottaa tosissaan. Laulussa kehotetaan vain nousemaan alistavaa systeemiä vastaan. Laulu voimavaraistaa nuoria harmittomalla tavalla.
Saman suuntaiseen johtopäätökseen on tullut myös Etelä-Afrikan tasa-arvotuomioistuin, jonka mukaan laulun sanoja ei pidä ottaa sananmukaisesti. Tuomiossa on kyse tapauksesta, jossa EFF-puolueen kannattajat lauloivat buurintappolaulua vuonna 2020 Senekalin kaupungin oikeustalon edessä. Oikeustalolla käsiteltiin parhaillaan yhtä farmimurhaa.
Tuomari Molahllehi totesi tuomiossaan, että sananvapauteen kuuluu erilaisten näkemysten suvaitseminen. Yhteiskunnalla on velvollisuus suvaita jäsentensä kaikenlaisia mielipiteitä. Lisäksi kyse on maanomistukseen liittyvistä todellisista ongelmista.
– Laulu ei ole vihapuhetta vaan kuuluu sananvapauden piiriin, tuomari kirjoitti. Se kuvaa nykyisen hallituksen epäonnistumista talouteen ja maanomistukseen liittyvien ongelmien ratkaisemisessa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Arman Alizad putinismi African National Congress ANC Julius Malema Cyril Ramaphosa Soweto Johannesburg buurit EFF Economic Freedom Fighters äärivasemmistolaisuus Apartheid Etelä-Afrikka Lauren Southern Elon Musk Kommunismi Vladimir Putin
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Maailmankuulu woke-parodiahahmo Titania McGrath SuomiAreenassa: “Kulttuurisota on kielellinen kamppailu – kyse siitä, kuka määrittelee sanojen merkityksen ja sen, miten hahmotamme todellisuutta”

Helsingin Sanomien mainostama rasismikohu olikin vain räppärin julkisuustemppu

Ohiolainen yliopisto tuomittiin 36 miljoonan dollarin korvaukseen perättömästä rasismisyytöksestä – myymälävarkaiden pidätys leipomossa oli yliopiston mukaan rasismia

Hallitusohjelmassa vahvat kirjaukset sananvapaudesta ja suomalaisuudesta – ”Woketus on peruttu”

Kytkökset ääriryhmiin ja vihapuhe eivät haitanneet Arhinmäen ministerinä toimimista – medialla on selvä kaksoisstandardi suhtautumisessa vasemmistoon ja oikeistoon

Irakilaistaustainen feministi sanoo suoraan: Naista alistava kaapuasu on musta säkki

Hallitusta vastustava mielenosoitus meni pahasti överiksi – vaadittiin päiden leikkaamista irti valtiojohdolta
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.