Vaikuttaako ruotsidemokraattien vahva nousu myös Suomen politiikkaan? – Perussuomalaisten puoluesihteeri: ”Seuraavista eduskuntavaaleista tulee maahanmuuttovaalit”
Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo arvioi perussuomalaisten kyselytunnilla, että maahanmuutosta on tulossa yksi tärkeimpiä teemoja ensi kevään eduskuntavaaleissa. – Pinnan alla Suomen politiikassa kuplii jo siihen malliin.
Kansalaiset olivat lähettäneet puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalolle kysymyksiä myös koskien sitä, miten Ruotsin valtiopäivävaalien tulos vaikuttaa Suomen politiikkaan.
Ruotsissa kaveripuolueemme ruotsidemokraatit on nousemassa vaalivoittoon. Tuleeko seuraavista Suomen eduskuntavaaleista maahanmuuttovaalit?
– Varmasti tulee. Ensi kevään vaaleihin tulee myös pari muuta kärkiaihetta, joita emme vielä tiedä koska vaalipäivään on vielä kahdeksan kuukautta ja koska maailma muuttuu ja elää niin kovaa vauhtia. Ruotsissakin piti vielä puoli vuotta sitten tulla Nato-vaalit, mutta toisin näyttää käyneen.
– Suomen politiikassa pinnan alla kuplii jo. Maahanmuutosta onkin tulossa yksi tärkeimmistä teemoista kaikille puolueille. Sen huomaa siitä, kuinka hermostuneita monet ovat, koska kaikilla ei substanssi riitä tähän asiaan samalla tavalla kuin meillä riittää, Slunga-Poutsalo sanoo.
Slunga-Poutsalo oli vuonna 2010 yksi nuivan vaalimanifestin allekirjoittajista. Kyseessä oli useiden perussuomalaisten kunnallispoliitikkojen laatima kriittinen maahanmuuttopoliittinen vaaliohjelma, josta osa sisällytettiin sittemmin myös perussuomalaisten vuoden 2011 eduskuntavaaliohjelmaan.
Olet itsekin aikoinaan allekirjoittanut nuivan vaalimanifestin. Oletko edelleen asioista samaa mieltä?
– Totta kai olen, minulla on nuiva vaalimanifesti jopa omalla seinälläni. Maahanmuuttopoliittiset pääteemat ovat siinä aivan samat, jotka ne ovat yhä edelleen. Valitettavasti näin, koska asioita ei ole vielä saatu tarpeeksi aikaan.
Miten perussuomalaiset voi tavoittaa uusia äänestäjiä, kun mediassa on blokki. Miten voimme houkutella äänestäjiä kuuntelemaan ja lukemaan puolueen edustajien kannanottoja suoraan ilman, että valtamedia suodattaa ja hämärtää viestin?
– Esimerkiksi tällaisen oman ohjelmatuotannon kautta. Toisaalta, jo ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja olimme samassa tilanteessa: olimme pieni puolue joka oli pyrkimässä johonkin. Kentällä kyllä väreili, mutta perussuomalaisten sanoma ei jakautunut tasaisesti mediassa.
– Tuolloin saimme kyllä puolueen kantaa esille joissakin isoissa poliittisissa kysymyksissä, mutta jäsenistö oli pääasiassa se, joka huolehti puolueen sanoman levittämisestä eteenpäin, jolloin toritapahtumissa jaettiin vaalimateriaalia ja lehtiä. Vaikka tämä tehtiin varsin pienellä budjetilla, jäsenistön intohimo oli jo tuolloin valtava, Slunga-Poutsalo kertoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Slunga-Poutsalo veikkaa perussuomalaisten yllättävän ensi kevään eduskuntavaaleissa: ”Pääsemme taas tilanteeseen, jota gallupit eivät osanneet ennustaa”
Vieläkö loikkarit voisivat palata perussuomalaisiin? – Puoluesihteeri vastaa: ”Takaisin pääsyä puolueeseen ei ole”
Ruotsin vaalien seuranta – Suomen Uutiset raportoi Tukholmasta
Tuorein ennuste: Ruotsidemokraateille 19,2 prosentin kannatus – Halla-aho: Hyvältä näyttää
Halla-aho: Ruotsidemokraateilla loistava tilaisuus vaikuttaa politiikkaan, oli se mukana seuraavassa hallituksessa tai ei
Immonen ja Luukkanen: Ruotsidemokraattien menestys isku medialle
Huhtasaari: Perussuomalaiset rakentaa ruotsidemokraattien kanssa isänmaallista Europpaa
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää