

Vaikuttaako ruotsidemokraattien vahva nousu myös Suomen politiikkaan? – Perussuomalaisten puoluesihteeri: ”Seuraavista eduskuntavaaleista tulee maahanmuuttovaalit”
Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo arvioi perussuomalaisten kyselytunnilla, että maahanmuutosta on tulossa yksi tärkeimpiä teemoja ensi kevään eduskuntavaaleissa. – Pinnan alla Suomen politiikassa kuplii jo siihen malliin.
Kansalaiset olivat lähettäneet puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalolle kysymyksiä myös koskien sitä, miten Ruotsin valtiopäivävaalien tulos vaikuttaa Suomen politiikkaan.
Ruotsissa kaveripuolueemme ruotsidemokraatit on nousemassa vaalivoittoon. Tuleeko seuraavista Suomen eduskuntavaaleista maahanmuuttovaalit?
– Varmasti tulee. Ensi kevään vaaleihin tulee myös pari muuta kärkiaihetta, joita emme vielä tiedä koska vaalipäivään on vielä kahdeksan kuukautta ja koska maailma muuttuu ja elää niin kovaa vauhtia. Ruotsissakin piti vielä puoli vuotta sitten tulla Nato-vaalit, mutta toisin näyttää käyneen.
– Suomen politiikassa pinnan alla kuplii jo. Maahanmuutosta onkin tulossa yksi tärkeimmistä teemoista kaikille puolueille. Sen huomaa siitä, kuinka hermostuneita monet ovat, koska kaikilla ei substanssi riitä tähän asiaan samalla tavalla kuin meillä riittää, Slunga-Poutsalo sanoo.
Slunga-Poutsalo oli vuonna 2010 yksi nuivan vaalimanifestin allekirjoittajista. Kyseessä oli useiden perussuomalaisten kunnallispoliitikkojen laatima kriittinen maahanmuuttopoliittinen vaaliohjelma, josta osa sisällytettiin sittemmin myös perussuomalaisten vuoden 2011 eduskuntavaaliohjelmaan.
Olet itsekin aikoinaan allekirjoittanut nuivan vaalimanifestin. Oletko edelleen asioista samaa mieltä?
– Totta kai olen, minulla on nuiva vaalimanifesti jopa omalla seinälläni. Maahanmuuttopoliittiset pääteemat ovat siinä aivan samat, jotka ne ovat yhä edelleen. Valitettavasti näin, koska asioita ei ole vielä saatu tarpeeksi aikaan.
Miten perussuomalaiset voi tavoittaa uusia äänestäjiä, kun mediassa on blokki. Miten voimme houkutella äänestäjiä kuuntelemaan ja lukemaan puolueen edustajien kannanottoja suoraan ilman, että valtamedia suodattaa ja hämärtää viestin?
– Esimerkiksi tällaisen oman ohjelmatuotannon kautta. Toisaalta, jo ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja olimme samassa tilanteessa: olimme pieni puolue joka oli pyrkimässä johonkin. Kentällä kyllä väreili, mutta perussuomalaisten sanoma ei jakautunut tasaisesti mediassa.
– Tuolloin saimme kyllä puolueen kantaa esille joissakin isoissa poliittisissa kysymyksissä, mutta jäsenistö oli pääasiassa se, joka huolehti puolueen sanoman levittämisestä eteenpäin, jolloin toritapahtumissa jaettiin vaalimateriaalia ja lehtiä. Vaikka tämä tehtiin varsin pienellä budjetilla, jäsenistön intohimo oli jo tuolloin valtava, Slunga-Poutsalo kertoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Slunga-Poutsalo veikkaa perussuomalaisten yllättävän ensi kevään eduskuntavaaleissa: ”Pääsemme taas tilanteeseen, jota gallupit eivät osanneet ennustaa”

Vieläkö loikkarit voisivat palata perussuomalaisiin? – Puoluesihteeri vastaa: ”Takaisin pääsyä puolueeseen ei ole”

Ruotsin vaalien seuranta – Suomen Uutiset raportoi Tukholmasta

Tuorein ennuste: Ruotsidemokraateille 19,2 prosentin kannatus – Halla-aho: Hyvältä näyttää

Halla-aho: Ruotsidemokraateilla loistava tilaisuus vaikuttaa politiikkaan, oli se mukana seuraavassa hallituksessa tai ei

Immonen ja Luukkanen: Ruotsidemokraattien menestys isku medialle

Huhtasaari: Perussuomalaiset rakentaa ruotsidemokraattien kanssa isänmaallista Europpaa
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.