Vaalit lähestyvät – mitä Huhtasaari-ilmiöstä puhutaan maailmalla?
Ennakkoäänten julkaisuun on aikaa noin 24 tuntia. Suomen Uutiset kurkisti ulkomaisille uutissivustoille ja –portaaleille. Mitä ja millä sävyllä Laura Huhtasaaresta on viime päivien aikana verkossa poristu?
”Vau!”, huikkaa virolainen uutisportaali Delfi.
The Republican Standard koppaa kiinni Huhtasaaren kommentista, jonka mukaan hän haluaa Suomen nopeammin irti EU:sta kuin Nigel Farage – jolta Britannian irtitunkkaamisessa kesti 17 vuotta.
Vasemmalle kallistuvan Politico-lehden näkemyksen mukaan Huhtasaari on Suomen Marine Le Pen. Toisaalta lehden analyysin mukaan violetit Laura-pipot toimivat todisteena siitä, että Huhtasaari onkin Suomen Donald Trump.
Venäläinen Sputnik nostaa uutiskärjeksi Huhtasaaren burkha-, EU- ja Nato-vastaisuuden.
Iranilainen uutistoimisto ABNA toistaa Sputnikin uutisen, lisäten siihen arveluja islamofobisuudesta.
Brittitabloidit luonnollisesti seuraavat tarkalla silmällä EU-kriittisiä ehdokkaita. Dailymail, Express kirjoittavat aiheesta, lisäksi Express on julkaissut Huhtasaari-aiheisen kuvagallerian.
”Jos Huhtasaari saa päättää, Suomi irtautuu EU:sta ja positioi itsensä pohjolan Sveitsiksi”, summaa Reuters.
Valtamedian ulkopuolista, hivenen kotikutoista videonäkemystä annostelee ”puhuva ruotsalainen”.
”Pohjoismaalainen nainen on vapaa, eikä kuulu teltan alle”, luonnostelee maahanmuuttoasioihin keskittynyt Gates of Vienna -blogiyhteisö.
Kiinan valtion virallinen uutistoimisto Xinhuanet keskittyy vaalikoneisiin, ja nostaa esiin Huhtasaaren ykkössijan Uutissuomalaisen vaalikoneessa.
Voice of Europe –portaali levittää englanniksi käännettyä vaalimainosta.
Virolainen Objektiiv-uutisportaali on linkittänyt sivuilleen Huhtasaaren tuiman, Youtubessa trendaavan videon, jossa ehdokas ryöpyttää poliitikkoja, jotka vievät väkisin läpi yhteiskunnallista kokeilua – avointen rajojen Suomea.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä nyt on tullut aika, että Suomi irrottautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä hengellistä musiikkia kuulleelle oppilaalle – ”Menee hyvin vaikeaksi, jos jatkossa joudutaan maksamaan korvauksia tällaisista asioista”
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä alakoululaiselle, jonka yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta katsoi joutuneen syrjityksi uskonnon tai vakaumuksen perusteella tämän kuultua hengellistä musiikkia koulussa lokakuussa järjestetyssä uskonnollisessa konsertissa.