MATTI MATIKAINEN
Uusi puoluesihteeri Simo Grönroos: ”Samalla linjalla jatketaan”
Tampereen puoluekokouksessa 2019 vastavalittu uusi puoluesihteeri Simo Grönroos ottaa puolueväeltä saamansa luottamustehtävän nöyränä vastaan ja aikoo tehdä parhaansa ollakseen luottamuksen arvoinen.
Perussuomalaisten tuore puoluesihteeri Simo Grönroos aikoo jatkaa puolueen kehittämistä pääministeripuoluekuntoon samalla tutulla ja hyväksi havaitulla linjalla, jolla edellinenkin puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo luotsasi perussuomalaiset monien vaikeiden paikkojen läpi gallupien ykköspuolueeksi. Linjan muuttamiseen ei ole syytä.
– Aivan ensimmäiseksi täytyy ottaa edelliseltä puoluesihteeriltä vastaan oppia siitä, mitä ohjeita hänellä on tehtävään liittyen. Sitten on lähdettävä ihan käytännön töihin, valmistautumaan seuraaviin kuntavaaleihin, käynnistämään puolueen sääntömuutostyötä ja muun muassa selvittämään, mitä rekrytointitarpeita puoluetoimistolla on, tänään työnsä aloittanut Grönroos kertoo.
Tällä puheella Simo Grönroos vakuutti puoluekokouksessa äänestäneet jäsenet Tampereella.
Puolueen säännöt kaipaavat uudistamista
Puolueen sääntöihin tarvitaan uudistuksia hyvin laajalla rintamalla. Muun muassa puoluevaltuuston valintoihin liittyvissä asioissa, vaalien ehdokasasetteluun liittyvissä kysymyksissä, puheenjohtajiston sukupuolikiintiöissä ja monissa muissa ongelmakohdissa tarvitaan muutoksia sääntöihin. Siinä on puoluesihteerille yksi isompi savotta, että uudet säännöt voitaisiin hyväksyä seuraavassa puoluekokouksessa vuonna 2021.
– Perussuomalaisten omaan mediaan on tietysti myös panostettava paljon. Suomen Uutisille, Perussuomalainen-lehdelle ja verkossa tapahtuvaan viestintään on annettava riittävät resurssit, sanoo Grönroos.
Yhteishengen ja yhtenäisyyden kohottaminen tärkeää
Grönroos kokee puoluesihteerin rooliksi asioiden hoitamisen taustalla ja puolueorganisaation kehittämisen. Omaa politiikkaa pitää tehdä sen verran kuin aikaa jää ja ennen kaikkea puoluesihteerin pitää edistää jäsenistön yhteishenkeä ja yhtenäisyyttä.
– Odotan tehtävältä paljon uusia ja mielenkiintoisia asioita. Hyvin intensiivisiä seuraavat pari vuotta tulevat varmasti olemaan, Grönroos uskoo.
Suuri luottamus vetää nöyräksi
Grönroosilla on pitkä historia perussuomalaisissa. Hän on ollut puolueen toiminnassa mukana yli kymmenen vuoden ajan, joista neljä hän toimi Perussuomalaisten Nuorten pääsihteerinä ja on sen jälkeen ollut ajatuspaja Suomen Perustan toiminnanjohtajana viimeiset vuodet.
– Nuorena kiinnostuin etenkin maahanmuuttokysymyksistä ja koin EU:n kasvavan vallan uhkaksi Suomen itsenäisyydelle. Perussuomalaiset oli ainoa puolue, joka uskalsi puolustaa Suomen ja suomalaisten etuja. Nöyräksi vetää puolueen jäsenistön antama suuri luottamus. Yritän olla sen arvoinen, Grönroos sanoo.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Uusi puoluesihteeri Simo Grönroos lähtee kiertämään kenttää – ”Jäsenistö vahvasti mukaan puolueen kehittämiseen”
Jussi Halla-ahon puhe Tampereella – “Linja pitää!”
Puheenjohtaja Halla-aho ylisti vastavalittuja varapuheenjohtajia ja puoluesihteeriä: ”Kokemusta, asennetta, aatteellisuutta, uskallusta ja osaamista riittää”
Purra vaatii sote-uudistukselta priorisointia ”Meidän verorahamme, hyvinvointijärjestelmämme ja meidän sotemme on tarkoitettu ensisijaisesti suomalaisille”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää