Nyt on syytä hymyyn! Puoluekokous valitsi tänään ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Riikka Purran ja puoluesihteeriksi Simo Grönroosin. / MATTI MATIKAINEN
Uusi puoluesihteeri Simo Grönroos lähtee kiertämään kenttää – ”Jäsenistö vahvasti mukaan puolueen kehittämiseen”
Tampereen puoluekokouksessa perussuomalaisten uudeksi puoluesihteeriksi valittiin Simo Grönroos. Hän on espoolainen filosofian maisteri, kunnallispoliitikko ja Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja. Suomen Uutiset haastatteli tuoretta puoluesihteeriä.
Historiaa Helsingin yliopistossa opiskellut Grönroos sanoo, että hän on koko ikänsä toiminut mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa, sekä kansalaisjärjestöjen kautta että puolueessa.
Grönroos tietää, että hänellä on edessään paljon kovaa työtä, johon osana kuuluu myös uusien vastuualueiden kartoittaminen. Työtausta ajatuspajan johdossa tukee kuitenkin mainiosti tehtäviä myös uudessa pestissä.
– Ajatuspajan puolesta olen ennenkin tuonut tutkimustietoa puolueelle politiikanteon tueksi. Tarkoitus on jatkossa hioa lisää tapoja, miten tutkittua tietoa voidaan käyttää ja hyödyntää politiikan tekemisessä, sekä kentällä että eduskunnassa.
Yhteistyö sujuu Halla-ahon kanssa
Grönroos näkee, että perussuomalaiset on vakiinnuttanut asemansa suurena puolueena, eikä menestykselle ole jatkossakaan estettä.
Puoluesihteerin vastuualueella on keskeisesti vaalitoiminnan organisointi.
Perussuomalaiset saavutti keväällä vahvan vaalimenestyksen sekä eduskunta- että eurovaaleissa.
– Seuraavat vaalit ovat kuntavaalit vajaan parin vuoden kuluttua. Ehdokasasettelu pitää tietysti aloittaa hyvissä ajoin. Mielestäni perussuomalaisten ehdokkaat osaavat myös itse tuoda asioita hyvin esille, varsinkin sosiaalisen median kautta.
Olen kuitenkin miettinyt eräitä uusia viestinnällisiä juttuja, joita voimme tuoda mukaan vaalikampanjaan.
Puoluesihteeri on kaikessa toiminnassa puolueen puheenjohtajan työpari. Grönroos arvioi, että työt tulevat sujumaan hyvin Jussi Halla-ahon kanssa.
– Olen tuntenut Jussin lähes 20 vuotta. Eiköhän yhteistyö meillä suju mainiosti. Mitään isompia linjaerimielisyyksiäkään meillä ei ole.
Moitteita valtamedialle
Puoluesihteerin tehtävänä on myös hoitaa puolueen hallinnollisia tehtäviä. Grönroos näkee, että puoluesihteerin tulee kautta linjan pitää puolueen koneisto kasassa ja kehittää sitä. Osana kehitystä Grönroos pitää tärkeänä, että puolueen linjaukset ja näkökannat saavat vieläkin enemmän näkyvyyttä.
– Perussuomalaisilla on nyt hyvä oma media, jota voi vielä kehittää audiovisuaaliseen suuntaan, kuten tuomalla mukaan enemmän liikkuvaa kuvaa. Sillä tavoin voimme tarjota lisää perussuomalaista näkökulmaa asioihin.
Suomalaista valtamediaa Grönroos moittii siitä, että uutisaiheita käsitellään melko yksipuolisesti.
– Erityisesti tämä näkyy, kun aiheena on vaikkapa Donald Trump, Brexit tai maahanmuutto. Asioista tuodaan esille vain tiettyä puolta jolloin kokonaisuus ei käy ilmi.
– Arvioni mukaan median yksipuolisuus kuitenkin tiedetään kansan keskuudessa ja samalla medianlukutaito on kehittynyt. Yksipuolisen tiedon tarjoamisen rinnalla ihmiset osaavat jo hakea tietoa omatoimisesti.
Syksyllä kentälle
Grönroosilla on edessään erittäin työntäyteinen syksy. Sitä ennen hän aikoo viettää ansaitut lomat kevään vaaliputken jälkeen.
Suomen Perusta -ajatuspajan johtajana Grönroos on kiertänyt aktiivisesti kenttää. Jäsenistön tapaaminen tulee jatkumaan myös uudessa tehtävässä puoluesihteerinä.
– Haluan ottaa puolueen jäsenet vahvasti mukaan puolueen toiminnan kehittämiseen. Siksi haluan kuulla, millaisia ajatuksia, ongelmia ja ratkaisuehdotuksia jäsenistöllä on.
Kuten Halla-aho, myös Grönroos pitää aikansa eläneenä politiikan jakolinjaa vasemmisto- ja oikeistopuolueisiin.
– Nykyinen jako tehdään kansallismielisten ja globalististen puolueiden kesken. Perussuomalaiset edustaa tässä selkeästi kansallismielistä vaihtoehtoa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Purra vaatii sote-uudistukselta priorisointia ”Meidän verorahamme, hyvinvointijärjestelmämme ja meidän sotemme on tarkoitettu ensisijaisesti suomalaisille”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää