Nyt on syytä hymyyn! Puoluekokous valitsi tänään ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Riikka Purran ja puoluesihteeriksi Simo Grönroosin. / MATTI MATIKAINEN
Uusi puoluesihteeri Simo Grönroos lähtee kiertämään kenttää – ”Jäsenistö vahvasti mukaan puolueen kehittämiseen”
Tampereen puoluekokouksessa perussuomalaisten uudeksi puoluesihteeriksi valittiin Simo Grönroos. Hän on espoolainen filosofian maisteri, kunnallispoliitikko ja Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja. Suomen Uutiset haastatteli tuoretta puoluesihteeriä.
Historiaa Helsingin yliopistossa opiskellut Grönroos sanoo, että hän on koko ikänsä toiminut mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa, sekä kansalaisjärjestöjen kautta että puolueessa.
Grönroos tietää, että hänellä on edessään paljon kovaa työtä, johon osana kuuluu myös uusien vastuualueiden kartoittaminen. Työtausta ajatuspajan johdossa tukee kuitenkin mainiosti tehtäviä myös uudessa pestissä.
– Ajatuspajan puolesta olen ennenkin tuonut tutkimustietoa puolueelle politiikanteon tueksi. Tarkoitus on jatkossa hioa lisää tapoja, miten tutkittua tietoa voidaan käyttää ja hyödyntää politiikan tekemisessä, sekä kentällä että eduskunnassa.
Yhteistyö sujuu Halla-ahon kanssa
Grönroos näkee, että perussuomalaiset on vakiinnuttanut asemansa suurena puolueena, eikä menestykselle ole jatkossakaan estettä.
Puoluesihteerin vastuualueella on keskeisesti vaalitoiminnan organisointi.
Perussuomalaiset saavutti keväällä vahvan vaalimenestyksen sekä eduskunta- että eurovaaleissa.
– Seuraavat vaalit ovat kuntavaalit vajaan parin vuoden kuluttua. Ehdokasasettelu pitää tietysti aloittaa hyvissä ajoin. Mielestäni perussuomalaisten ehdokkaat osaavat myös itse tuoda asioita hyvin esille, varsinkin sosiaalisen median kautta.
Olen kuitenkin miettinyt eräitä uusia viestinnällisiä juttuja, joita voimme tuoda mukaan vaalikampanjaan.
Puoluesihteeri on kaikessa toiminnassa puolueen puheenjohtajan työpari. Grönroos arvioi, että työt tulevat sujumaan hyvin Jussi Halla-ahon kanssa.
– Olen tuntenut Jussin lähes 20 vuotta. Eiköhän yhteistyö meillä suju mainiosti. Mitään isompia linjaerimielisyyksiäkään meillä ei ole.
Moitteita valtamedialle
Puoluesihteerin tehtävänä on myös hoitaa puolueen hallinnollisia tehtäviä. Grönroos näkee, että puoluesihteerin tulee kautta linjan pitää puolueen koneisto kasassa ja kehittää sitä. Osana kehitystä Grönroos pitää tärkeänä, että puolueen linjaukset ja näkökannat saavat vieläkin enemmän näkyvyyttä.
– Perussuomalaisilla on nyt hyvä oma media, jota voi vielä kehittää audiovisuaaliseen suuntaan, kuten tuomalla mukaan enemmän liikkuvaa kuvaa. Sillä tavoin voimme tarjota lisää perussuomalaista näkökulmaa asioihin.
Suomalaista valtamediaa Grönroos moittii siitä, että uutisaiheita käsitellään melko yksipuolisesti.
– Erityisesti tämä näkyy, kun aiheena on vaikkapa Donald Trump, Brexit tai maahanmuutto. Asioista tuodaan esille vain tiettyä puolta jolloin kokonaisuus ei käy ilmi.
– Arvioni mukaan median yksipuolisuus kuitenkin tiedetään kansan keskuudessa ja samalla medianlukutaito on kehittynyt. Yksipuolisen tiedon tarjoamisen rinnalla ihmiset osaavat jo hakea tietoa omatoimisesti.
Syksyllä kentälle
Grönroosilla on edessään erittäin työntäyteinen syksy. Sitä ennen hän aikoo viettää ansaitut lomat kevään vaaliputken jälkeen.
Suomen Perusta -ajatuspajan johtajana Grönroos on kiertänyt aktiivisesti kenttää. Jäsenistön tapaaminen tulee jatkumaan myös uudessa tehtävässä puoluesihteerinä.
– Haluan ottaa puolueen jäsenet vahvasti mukaan puolueen toiminnan kehittämiseen. Siksi haluan kuulla, millaisia ajatuksia, ongelmia ja ratkaisuehdotuksia jäsenistöllä on.
Kuten Halla-aho, myös Grönroos pitää aikansa eläneenä politiikan jakolinjaa vasemmisto- ja oikeistopuolueisiin.
– Nykyinen jako tehdään kansallismielisten ja globalististen puolueiden kesken. Perussuomalaiset edustaa tässä selkeästi kansallismielistä vaihtoehtoa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Purra vaatii sote-uudistukselta priorisointia ”Meidän verorahamme, hyvinvointijärjestelmämme ja meidän sotemme on tarkoitettu ensisijaisesti suomalaisille”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Kun transkiihkoilu tieteen jyräsi: woke-aktivistilääkäri salasi tutkimustulokset, joiden mukaan murrosiän siirtäminen ei paranna nuorten mielenterveyttä
Merkittävänä transoikeuksien puolestapuhujana tunnettu lääkäri myönsi estäneensä julkaisemasta tutkimustuloksia vuosikymmenen takaisesta hankkeesta, jonka tulokset eivät miellyttäneet häntä. Veronmaksajien rahoittaman, 10 miljoonaa dollaria maksaneen hankkeen tarkoituksena oli selvittää murrosikää jarruttavien hoitojen vaikutuksia amerikkalaislapsiin. Tutkimuksesta ei löytynyt näyttöä sille, että murrosiän lykkääminen parantaisi potilaiden mielenterveyttä. New York Timesin haastattelema kohutohtori Johanna Olson-Kennedy uskoo, että lapsille suunnattujen transhoitojen kriitikot saattaisivat hyödyntää tutkimustuloksia poliittisesti. Olson-Kennedyn toimintaa on arvosteltu tieteen vastaiseksi. Kriitikot huomauttavat, että tutkimustulosten panttaaminen estää kansaa saamasta tieteellistä tietoa aiheesta, joka jakaa amerikkalaisten mielipiteitä erittäin jyrkästi.
Vigelius tyrmää Arto Nybergin ohjelman lopettamisen Ylellä: ”Lypsävätkin lehmät viedään teuraaksi”
Perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigeliuksen mukaan Ylen tulisi kohdentaa säästöt hallintoon ja tehostaa toimintaansa, ei lakkauttaa katsotuimpia ohjelmiaan: - Tulosvastuu Yle-veron maksajille lähentelee nollaa, ja se näkyy.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää