LEHTIKUVA
Uusi hallitus aloitti toimintansa – Purra: ”Moni asia tulee muuttumaan”
Valtioneuvoston jäsenet esittäytyivät tänään uuden hallituksen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla. Valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi kaikkia hallitusneuvotteluihin osallistuneita puolueita yhdistäneen halu korjata Suomen taloudellinen tilanne.
– Kun aloitimme homman täällä Säätytalolla, yhdisti meitä neljää puoluetta erityisesti se, että olemme valmiit korjaamaan julkisen talouden tilaa. Se pätee edelleen. Tämä hallitus ei ole kirjannut hallitusohjelmaan näitä menosopeutuksia, rakenteellisia uudistuksia ja työllisyysuudistuksia siksi, että haluaisimme olla ilkeitä tai saada kauniimpia tilastoja vaan siksi, että tässä maassa kyetään säilyttämään meidän hyvinvointijärjestelmämme, kertoi perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra.
Purran mukaan tulojen ja menojen saattaminen tasapainoon ei tule onnistumaan vielä tämän hallituskauden aikana, mutta uusi hallitus on sitoutunut aloittamaan työn, jonka aikana tullaan tekemään taloudellisesti ja turvallisuuden kannalta kestäviä ja hyviä valintoja tulevaisuutta ajatellen.
– Moni asia tulee kyllä muuttumaan. Kansa on äänestänyt muutosta, kansa on antanut mandaatin tälle hallituspohjalle, ja nyt me aloitamme, Purra totesi.
Uudistuksia tulossa
MTV Uutiset kysyi hallituspuolueiden puheenjohtajilta suunnitellusta sairausloman omavastuupäivästä, jolloin lyhyen sairausloman ensimmäinen päivä olisi palkaton. Purran mukaan omavastuupäivä on yksi esimerkki hallituksen tavoittelemista uudistuksista. Vastaava kirjaus on olemassa Ruotsissa ja monessa muussakin maassa, joissa sen on todettu vähentäneen turhia sairauspoissaoloja.
– Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että haluaisimme kenenkään menevän sairaana töihin, Purra sanoi.
Finland Todayn toimittaja halusi tietää, mihin perustuu hallitusohjelmassa oleva työperäiseen maahanmuuttoon liittyvä kohta, jonka mukaan kolme kuukautta työttömänä ollut maahanmuuttaja voi menettää työlupansa ja mahdollisesti joutua karkotusuhan alle.
– Kuten termi jo kuvaa, kysymys on työperäisestä maahanmuutosta. Se tarkoittaa sitä, että henkilö on työssä. Mikäli hän ei ole enää työssä, hän ei ole enää työperäinen maahanmuuttaja, Purra huomautti.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- omavastuupäivä työllisyysuudistukset menosopeutukset rakenteelliset uudistukset työperäinen maaahanmuutto Sairausloma Julkinen talous Riikka Purra Hallitusohjelma Hallitusneuvottelut hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Maa- ja metsätaloustuottajat, hevosalan toimijat ja Suomen Yrittäjät antavat tunnustusta hallitusohjelmalle – ”On ymmärretty yritysten ja työelämän tarpeet”
Perussuomalaiset: Ensin suomalainen työ ja yrittäminen – vastuiden ja velvoitteiden tasapainottaminen lisää oikeudenmukaisuutta sekä vahvistaa julkista taloutta
Uusi hallitus ryhtyy purkamaan normeja: Turha sääntely ja byrokratia pois
Antikainen: Suomen ja suomalaisten turvallisuus vihdoin keskiöön – ”Tämä hallitus tekee täyskäännöksen turvapaikkapolitiikassa”
Jani Mäkelästä perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Eduskunnan puhemieheksi valittu Halla-aho: ”Keskustelu, joka kunnioittaa myös omista poikkeavia mielipiteitä ja arvoja, voi viedä meitä lähemmäs yhteisiä näkemyksiä”
Perussuomalaiset valitsi valiokuntien puheenjohtajat
Keskustalaisilla ei ole varaa arvostella hallitusohjelmaa – “Keskusta vei äänestäjiään kölin alta”
Taloustieteen Nobel-voittajalta tunnustusta hallitusohjelmalle: Merkittävä suunnanmuutos – ”Työnteon kannustimet keskiöön”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää