LEHTIKUVA
Uusi hallitus aloitti toimintansa – Purra: ”Moni asia tulee muuttumaan”
Valtioneuvoston jäsenet esittäytyivät tänään uuden hallituksen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla. Valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi kaikkia hallitusneuvotteluihin osallistuneita puolueita yhdistäneen halu korjata Suomen taloudellinen tilanne.
– Kun aloitimme homman täällä Säätytalolla, yhdisti meitä neljää puoluetta erityisesti se, että olemme valmiit korjaamaan julkisen talouden tilaa. Se pätee edelleen. Tämä hallitus ei ole kirjannut hallitusohjelmaan näitä menosopeutuksia, rakenteellisia uudistuksia ja työllisyysuudistuksia siksi, että haluaisimme olla ilkeitä tai saada kauniimpia tilastoja vaan siksi, että tässä maassa kyetään säilyttämään meidän hyvinvointijärjestelmämme, kertoi perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra.
Purran mukaan tulojen ja menojen saattaminen tasapainoon ei tule onnistumaan vielä tämän hallituskauden aikana, mutta uusi hallitus on sitoutunut aloittamaan työn, jonka aikana tullaan tekemään taloudellisesti ja turvallisuuden kannalta kestäviä ja hyviä valintoja tulevaisuutta ajatellen.
– Moni asia tulee kyllä muuttumaan. Kansa on äänestänyt muutosta, kansa on antanut mandaatin tälle hallituspohjalle, ja nyt me aloitamme, Purra totesi.
Uudistuksia tulossa
MTV Uutiset kysyi hallituspuolueiden puheenjohtajilta suunnitellusta sairausloman omavastuupäivästä, jolloin lyhyen sairausloman ensimmäinen päivä olisi palkaton. Purran mukaan omavastuupäivä on yksi esimerkki hallituksen tavoittelemista uudistuksista. Vastaava kirjaus on olemassa Ruotsissa ja monessa muussakin maassa, joissa sen on todettu vähentäneen turhia sairauspoissaoloja.
– Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että haluaisimme kenenkään menevän sairaana töihin, Purra sanoi.
Finland Todayn toimittaja halusi tietää, mihin perustuu hallitusohjelmassa oleva työperäiseen maahanmuuttoon liittyvä kohta, jonka mukaan kolme kuukautta työttömänä ollut maahanmuuttaja voi menettää työlupansa ja mahdollisesti joutua karkotusuhan alle.
– Kuten termi jo kuvaa, kysymys on työperäisestä maahanmuutosta. Se tarkoittaa sitä, että henkilö on työssä. Mikäli hän ei ole enää työssä, hän ei ole enää työperäinen maahanmuuttaja, Purra huomautti.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- omavastuupäivä työllisyysuudistukset menosopeutukset rakenteelliset uudistukset työperäinen maaahanmuutto Sairausloma Julkinen talous Riikka Purra Hallitusohjelma Hallitusneuvottelut hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Maa- ja metsätaloustuottajat, hevosalan toimijat ja Suomen Yrittäjät antavat tunnustusta hallitusohjelmalle – ”On ymmärretty yritysten ja työelämän tarpeet”
Perussuomalaiset: Ensin suomalainen työ ja yrittäminen – vastuiden ja velvoitteiden tasapainottaminen lisää oikeudenmukaisuutta sekä vahvistaa julkista taloutta
Uusi hallitus ryhtyy purkamaan normeja: Turha sääntely ja byrokratia pois
Antikainen: Suomen ja suomalaisten turvallisuus vihdoin keskiöön – ”Tämä hallitus tekee täyskäännöksen turvapaikkapolitiikassa”
Jani Mäkelästä perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Eduskunnan puhemieheksi valittu Halla-aho: ”Keskustelu, joka kunnioittaa myös omista poikkeavia mielipiteitä ja arvoja, voi viedä meitä lähemmäs yhteisiä näkemyksiä”
Perussuomalaiset valitsi valiokuntien puheenjohtajat
Keskustalaisilla ei ole varaa arvostella hallitusohjelmaa – “Keskusta vei äänestäjiään kölin alta”
Taloustieteen Nobel-voittajalta tunnustusta hallitusohjelmalle: Merkittävä suunnanmuutos – ”Työnteon kannustimet keskiöön”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää