

Uuden Suomen kirjoitus Yle Areena -episodista. / US, kuvakaappaus
Uuden Suomen väite siitä, ettei Halla-ahon Yle-twiitti kestäisi päivänvaloa, ei kestä päivänvaloa
KOMMENTTI | Päätoimittaja Markku Huusko väittää tänään Uudessa Suomessa, Kauppalehdessä ja Talouselämässä, että puheenjohtaja Jussi Halla-ahon (ps.) Yle Areenaa koskeva twiitti ei kestäisi päivänvaloa. Väiteellä ei ole pohjaa. Suomen Uutiset kirjoitti asiasta Areena-kohusta eilen.
Huuskon mukaan Halla-aho “pani Ylen polvilleen väittämällä ihan omiaan”.
Huuskon kritiikki kohdistuu Halla-ahon twiittiin, joka kuuluu seuraavasti: ”Alkaa olla vaikea uskoa omia silmiään. Yle on poistanut Areenasta minun vaalitenttini. Katseluaika on kuulemma loppunut. Muiden puheenjohtajien tentit ovat tallella.”
Huuskon ulostulo on vähintäänkin kummallinen, ja useat lukijat ovat huomauttaneet kirjoittajalle asiasta.
Halla-aho ei ole “väittänyt omiaan”, eikä hänen twitissään ole mitään väärää. Se pitää kaikilta osin paikkansa.
Yle todellakin poisti Halla-ahon vaalitentin. Twiitissä ei oteta kantaa siihen, millä tavalla se poistettiin. Yleisradio selitti tapahtunutta järjestelmäpäivityksellä, mutta tällä ei ole asian kannalta merkitystä. Ylen toimet johtivat yhtä kaikki siihen, että tentti poistui näkyvistä.
Ylen eri järjestelmien tekniset virheet eivät ole ulkopuolisten vastuulla. Mikäli Ylen vaalikone antaa vääriä tuloksia Halla-ahon kohdalla, ei jää muuta mahdollisuutta kuin huomauttaa asiasta. Ja mikäli Ylen Areena ei syystä tai toisesta näytä perussuomalaisten vaalitenttiä samalla tavalla kuin muiden, on täysin normaalia huomauttaa siitä.
Episodi johti Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilan anteeksipyyntöön. Jos Halla-aho pisteli omiaan, niin miksi Ylä-Anttila sitten pyysi anteeksi?
On erikoinen ajatus, että politiikan julkisuudessa työtään tekevien pitäisi välttää ehdoin tahdoin julkisuutta.
Toivottavasti Huuskon tämänpäiväisellä, selvästi virheellisellä ulostulolla ei ole yhteyttä hänen vahvan näkemyksensä kanssa siitä, että Halla-ahon ei pitäisi olla hallituksessa lainkaan mukana.
Olisi tärkeää, että polittisia analyyseja tekevät toimittajat eriyttäisivät omat mieltymyksensä tai antipatiansa faktoista.
MATIAS TURKKILA
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää