

LEHTIKUVA/ARKISTO
Useat suomalaismepit äänestivät Suomen etua vastaan – ”EU-liittovaltiokehitys alkaa näyttää nyt todelliset karvansa”
Laura Huhtasaari oli sekä huojentunut että huolestunut, kun europarlamentti äänesti ydinvoiman ja maakaasun sisällyttämisestä kestävän rahoituksen luokitteluun.
Perussuomalaisten europarlamentaarikko on huojentunut siksi, että parlamentti ei tässä tapauksessa asettunut EU-komissiota vastaan ja että EU-parlamentti päätti tukea komission esitystä ydinvoiman ja maakaasun sisällyttämisestä kestävän rahoituksen luokitteluun eli taksonomiaan.
– On hienoa, että tämä parlamentissa puuhattu vastalause-esitys ei mennyt läpi. Se olisi ollut kohtalokasta suomalaiselle energiantuotannolle ja teollisuudelle, ehkä jopa kohtalokas isku. Kuten puheessani viittasin, vaihtoehtoja ydinvoimalle tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa on hyvin vähän, selostaa Laura Huhtasaari Strasbourgista parlamentin täysistuntoviikolta.
Nettomaksaja joutuu anelemaan
Huhtasaari esittää kuitenkin kriittisiä huomioita yleisellä tasolla, sillä hänen mielestään on erikoista, että nettomaksaja-Suomi joutuu anelemaan hattu kourassa ja neuvottelemaan muilta valtioilta ymmärrystä omalle energiantuotannolleen.
– EU-liittovaltiokehitys alkaa näyttää nyt todelliset karvansa. Jos vastalause olisi mennyt läpi, olisimme voineet havaita, että muut päättävät meille tärkeistä asioista, Huhtasaari sanoo.
– EU kuitenkin edellyttää, että ydinvoimalan luokitteleminen vihreäksi edellyttää suunnitelmaa ja rahoitusta ydinvoiman turvallisesta loppusijoittamisesta vuoteen 2050 mennessä. Lisäksi lupa ydinvoimalan rakentamiselle tulee saada ennen vuotta 2045.
Äänestyskäyttäytyminen kummastuttaa
Myös muiden suomalaisten meppien äänestyskäyttäytyminen ihmetyttää Huhtasaarta.
– Saimme onneksi siirtymäaikaa ja hiukan lisää pelivaraa, joten sama taistelu lienee edessä myöhemmin. Minua myös kummastuttaa, että näin tärkeässä asiassa osa suomalaisista mepeistä eli Alviina Alametsä (vihr), Ville Niinistö (vihr), Heidi Hautala (vihr), Sirpa Pietikäinen (kok) ja Silvia Modig (vas) äänestivät vastalauseen puolesta ja siis Suomen etua vastaan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- suomalaismepit Alviina Alametsä taksonomia vastalause nettomaksajat energiantuotanto Silvia Modig liittovaltiokehitys Maakaasu EU-komissio Ydinvoima Ville Niinistö Sirpa Pietikäinen europarlamentti Suomi Laura Huhtasaari Heidi Hautala Teollisuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Kovat ajat ovat edessä – Purra: Hallituksen on välttämättä luovuttava hiilineutraalisuustavoitteestaan

Perussuomalaiset haluaa turvata keskiluokan ostovoiman: Sähkönsiirrolle hintakatto, polttoainevero alas – Tavio: ”Rahaa tulee jäädä kulutukseen”

Perussuomalaiset hallituksen ilmastopolitiikkasuunnitelmista: Energia-, ruoka- ja teollisuustuotantoon tarvitaan sinivalkoinen siirtymä

Sähkön hinta taas tapissa – talvesta voi tulla todella kylmä

Pienet modulaariset ydinreaktorit saattaisivat olla ratkaisu käsistä karkaaviin energian hintoihin

Mäkynen ihmettelee: Haluaako EU Suomen metsät koko Euroopan hiilivarastoksi?

Purra kirkasti perussuomalaisten EU-linjaa pääministeriehdokkaiden Eurooppa-tentissä: ”Me emme halua edistää liittovaltiota, taloudellisia yhteisvastuita ja tulonsiirtoja”

Purra: EU:n uudet metsien ”ennallistamisvaatimukset” ovat hulluja

Huhtasaari: ”Perussuomalaisuus normalisoituu, koska todellisuutta ei voi enää kiistää”
Viikon suosituimmat

Intia juhlii hiilenlouhinnan ennätystä – Suomi murehtii porojen röyhtäyksiä
Suomessa murehditaan lehmien pieruja ja porojen röyhtäyksiä, jotka ilmastoaktivistien mukaan tuhoavat koko maailman ilmaston. Samaan aikaan Intiassa juhlitaan sitä, että maa tuottaa enemmän hiiltä kuin koskaan. Intialaiset iloitsevat, koska edullinen fossiilinen polttoaine tarkoittaa heille halpaa energiaa, talouskasvua ja omavaraisuutta.

SDP jälleen turpo-kuutamolla – kun Lulu Ranne totesi, ettei suomalainen puolustusteollisuus välttämättä hingu työntekijöiksi venäläisiä, demarit menivät välittömästi epäkuntoon
Vaikuttaisi itsestäänselvyydeltä, että suomalainen puolustusteollisuus toivoo työvoimaa, joiden lojaliteeteista voidaan kohtuullisella varmuudella mennä takuuseen. Yhtä lailla vaikuttaa itsestäänselvältä, etteivät Suomeen saapuvat venäläiset sattuneesta syystä ole puolustusvoimien ykkösrekryjä. Asian ääneensanominen aiheutti kuitenkin Hämeenlinnan valtuustossa melkoisen demariäläkän.

Yle-pomo Merja Ylä-Anttila skippasi viime viikolla kysymyksen Yleisradion vasenkallistumasta – ”Mikään tutkimus ei tällaista todista…”
EVA:n juuri julkaistu syksyn 2024 arvo- ja asennetutkimus paljastaa, että jopa 40 prosenttia suomalaisista katsoo Yleisradion uutisoinnin oleva vasemmalle kallellaan. Perussuomalaisten kansanedustaja Pekka Aittakumpu kysyi viime viikolla samasta asiasta Yleisradion toimitusjohtajalta Merja Ylä-Anttilalta, joka tuolloin katsoi, että kysymykseen vastaaminen on hankalaa.

Vihreät syyllistää suomalaisia rasismista – samaan aikaan vihreä kansanedustaja syynää julkisista tapahtumista ihmisten ihonväriä
Vihreät lähtee kunta- ja aluevaaleihin ylimielisessä woke-asennossa, eli puolue solvaa nyt äänestäjiä rasisteiksi. Kaksisuuntaisesta keskustelusta kieltäytyneen puolueen arvioidaan jo olevan kriisitilassa.

Musk-viha roihuaa ja Teslat palavat – erityisesti transseksuaalit vihaavat maailman rikkainta miestä
Elon Muskin omistaman yrityksen valmistamat sähköautot ovat joutuneet vasemmistolaisten vihan kohteeksi. Tesloja on naarmutettu, sotkettu maalilla ja tuhottu polttopulloilla. Erityisesti transseksuaalit tuntuvat vihaavan Elon Muskia. Tuleeko Tesla-mellakoista uusi Black Lives Matter -ilmiö?

Vieläkö muistat? Sanna Marin kiisti kielitaidottomien hoitajien aiheuttavan ongelmia – nyt hoitajaliitto SuPer pelkää vieraskielisten hoitajien vaarantavan jo potilasturvallisuutta
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin julkaisema tuore selvitys viimeistään osoittaa kaikille, että sotealan ongelmia ei ole mahdollista korjata siten, että alalle aktiivisesti haalitaan henkilökuntaa maailman toiselta puolelta. Vielä eduskuntavaalien 2023 alla monet eturivin poliitikot kuitenkin pyrkivät kiistämään kielitaidottomien hoitajien työyhteisölle aiheuttamat ongelmat ja työyhteisölle kasaantuvan lisäkuorman.

Yle painostaa hallitusta likaisilla menetelmillä – Antikainen: Johtajat vaihtoon
Yleisradion toiminnassa on havaittu vakavia epäkohtia muutosneuvotteluiden jälkeen, ja irtisanomisten perusteet ovat herättäneet runsaasti kysymyksiä. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen vaatii, että Ylen tulee leikata kustannuksiaan hallinnon ja byrokratian puolelta sen sijaan, että se lakkauttaa suositut ohjelmat ja irtisanoo arvostettuja toimittajia.

EVA:n tutkimuksen tulos on karua luettavaa Ylestä – Vigelius: ’’Puolueellisuus ei kuulu verorahoitteiseen mediaan’’
Tänään julkaistun EVA:n Arvo- ja asennetutkimuksen mukaan jopa 40 prosenttia suomalaisista arvioi Yle Uutisten painottavan tiedonvälityksessään vasemmistolaista näkökulmaa.

Bernerin taksilaki kylvää tuhoa, mutta korjaus tulee: Taksisääntelyn uudistus eduskuntaan vielä tänä vuonna – ”Kuljettajien vaatimustasoa tiukennetaan huomattavasti”
Hallitus panostaa arjen sujuvuuteen ja turvallisuuteen uudistamalla taksialan sääntelyä. Tavoitteena on palauttaa Suomeen turvalliset taksit ja luottamus koko taksialaan. Pitkään valmisteltu hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskuntaan vielä tämän vuoden puolella, syysistuntokaudella 2025.

EVA tutki: Jopa 40 prosenttia suomalaisista arvioi Yleisradion uutisoinnin kallistuvan tiedonvälityksessään poliittisesti vasemmalle
EVA:n juuri julkaistu syksyn 2024 arvo- ja asennetutkimus paljastaa yllättäviä tuloksia kansalaisten suhtautumisesta Yleisradion uutistuotantoon. Jopa 40 prosenttia vastaajista pitää Yle Uutisia vasemmalle kallistuvana. Vastaajista 19 prosenttia arvioi Ylen näkökulman olevan selvästi vasemmistolainen. Tutkimuksessa vain SDP:n puoluemedia Demokraatti ja vasemmistoliiton Kansan Uutiset arvioitiin vielä Yle Uutisiakin vasemmistolaisemmiksi.
Uusimmat
Toimitus suosittelee

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää