

LEHTIKUVA/ARKISTO
Useat suomalaismepit äänestivät Suomen etua vastaan – ”EU-liittovaltiokehitys alkaa näyttää nyt todelliset karvansa”
Laura Huhtasaari oli sekä huojentunut että huolestunut, kun europarlamentti äänesti ydinvoiman ja maakaasun sisällyttämisestä kestävän rahoituksen luokitteluun.
Perussuomalaisten europarlamentaarikko on huojentunut siksi, että parlamentti ei tässä tapauksessa asettunut EU-komissiota vastaan ja että EU-parlamentti päätti tukea komission esitystä ydinvoiman ja maakaasun sisällyttämisestä kestävän rahoituksen luokitteluun eli taksonomiaan.
– On hienoa, että tämä parlamentissa puuhattu vastalause-esitys ei mennyt läpi. Se olisi ollut kohtalokasta suomalaiselle energiantuotannolle ja teollisuudelle, ehkä jopa kohtalokas isku. Kuten puheessani viittasin, vaihtoehtoja ydinvoimalle tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa on hyvin vähän, selostaa Laura Huhtasaari Strasbourgista parlamentin täysistuntoviikolta.
Nettomaksaja joutuu anelemaan
Huhtasaari esittää kuitenkin kriittisiä huomioita yleisellä tasolla, sillä hänen mielestään on erikoista, että nettomaksaja-Suomi joutuu anelemaan hattu kourassa ja neuvottelemaan muilta valtioilta ymmärrystä omalle energiantuotannolleen.
– EU-liittovaltiokehitys alkaa näyttää nyt todelliset karvansa. Jos vastalause olisi mennyt läpi, olisimme voineet havaita, että muut päättävät meille tärkeistä asioista, Huhtasaari sanoo.
– EU kuitenkin edellyttää, että ydinvoimalan luokitteleminen vihreäksi edellyttää suunnitelmaa ja rahoitusta ydinvoiman turvallisesta loppusijoittamisesta vuoteen 2050 mennessä. Lisäksi lupa ydinvoimalan rakentamiselle tulee saada ennen vuotta 2045.
Äänestyskäyttäytyminen kummastuttaa
Myös muiden suomalaisten meppien äänestyskäyttäytyminen ihmetyttää Huhtasaarta.
– Saimme onneksi siirtymäaikaa ja hiukan lisää pelivaraa, joten sama taistelu lienee edessä myöhemmin. Minua myös kummastuttaa, että näin tärkeässä asiassa osa suomalaisista mepeistä eli Alviina Alametsä (vihr), Ville Niinistö (vihr), Heidi Hautala (vihr), Sirpa Pietikäinen (kok) ja Silvia Modig (vas) äänestivät vastalauseen puolesta ja siis Suomen etua vastaan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- suomalaismepit Alviina Alametsä taksonomia vastalause nettomaksajat energiantuotanto Silvia Modig liittovaltiokehitys Maakaasu EU-komissio Ydinvoima Ville Niinistö Sirpa Pietikäinen europarlamentti Suomi Laura Huhtasaari Heidi Hautala Teollisuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Kovat ajat ovat edessä – Purra: Hallituksen on välttämättä luovuttava hiilineutraalisuustavoitteestaan

Perussuomalaiset haluaa turvata keskiluokan ostovoiman: Sähkönsiirrolle hintakatto, polttoainevero alas – Tavio: ”Rahaa tulee jäädä kulutukseen”

Perussuomalaiset hallituksen ilmastopolitiikkasuunnitelmista: Energia-, ruoka- ja teollisuustuotantoon tarvitaan sinivalkoinen siirtymä

Sähkön hinta taas tapissa – talvesta voi tulla todella kylmä

Pienet modulaariset ydinreaktorit saattaisivat olla ratkaisu käsistä karkaaviin energian hintoihin

Mäkynen ihmettelee: Haluaako EU Suomen metsät koko Euroopan hiilivarastoksi?

Purra kirkasti perussuomalaisten EU-linjaa pääministeriehdokkaiden Eurooppa-tentissä: ”Me emme halua edistää liittovaltiota, taloudellisia yhteisvastuita ja tulonsiirtoja”

Purra: EU:n uudet metsien ”ennallistamisvaatimukset” ovat hulluja

Huhtasaari: ”Perussuomalaisuus normalisoituu, koska todellisuutta ei voi enää kiistää”
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää