

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo peräänkuuluttaa työperäistä maahanmuuttoa. Puolueen eduskuntavaaliehdokas Otto Meri myös jotain muuta. / LEHTIKUVA JA KUVAKAAPPAUS/TWITTER
Työperäistä maahanmuuttoa ajavan kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas kysyy: ”Mitä pahaa siinä, jos jonkun lapsi hankkii elannon seksityöllä?”
Suomessa on satojatuhansia työttömiä ja runsaasti vajaatyöllistettyjä. Perussuomalaiset esittääkin keinoja Suomessa jo nyt olevan työvoimareservin työllistämiseksi. Sen sijaan kokoomuksen mielestä Suomeen tarvittaisiin joka vuosi kymmeniätuhansia työperäisiä maahanmuuttajia lisää.
Kaikkien tunteman hokeman mukaan Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa, mitä enemmän, sitä parempi.
Näin siis sanotaan. Ikään kuin Suomessa ja EU-alueella ei olisi työvoimaa.
EU:n ulkopuolelta saapuvan työvoiman tarvetta kuitenkin esitetään tilanteessa, jossa Suomessa on satojen tuhansien työntekijöiden reservi, jonka voisi työllistää ja toisaalta mikään ei estä suomalaisia yrityksiä rekrytoimasta työntekijöitä EU-alueelta.
Todellisuus on unelmia karumpi
Johtuvatko Suomen työmarkkinoiden ongelmat siis siitä, että työvoimaa ei olisi saatavilla vai haluavatko eräät työnantajayritysten edustajat vain edistää työperäiseksi maahanmuutoksi sanottua maahanmuuttoa siitä syystä, että Suomessa olisi saatavilla runsaasti nimenomaan nöyrää, kielitaidotonta ja vähään tyytyvää työvoimaa jotta palkat voi jatkossakin pitää matalalla tasolla?
Eduskunnan hallintovaliokunta sai äskettäin poliisilta karun lausunnon työperäisen maahanmuuton todellisuudesta käsitellessään ulkomaalaislain muutosta.
Käytännössä kaikki kehitysmaista Suomeen tulevat joutuvat maksamaan tänne päästäkseen Suomessa jo oleskeleville maanmiehilleen keskimäärin 15 000 euron ”kynnysrahan”. Perussuomalaiset vastustaakin hallituksen siunaamaa ihmiskauppaa.
Mistä syistä yritykset eivät saa työntekijöitä?
Kokoomus puheenjohtajansa Petteri Orpon suulla yleensä esittää puhetta työvoimapulasta ja työperäisen maahanmuuton tarpeesta kuitenkaan yleensä kertomatta ja yksilöimättä, millä aloilla Suomessa on pulaa työvoimasta.
Mikäli työnantajayritykset eivät kykene täyttämään avoimia työpaikkoja, voi taustalla olla erilaisia syitä. On toki täysin mahdollista, että yrityksen tarvitsemia työntekijöitä ei ole saatavilla.
Yhtä hyvin mahdollista on kuitenkin se, että työnantajayrityksen tarjoama palkka ja työolot eivät riittävästi houkuta tarjolla olevaa työvoimaa tarttumaan tilaisuuteen, jolloin työnantajayrityksen ongelmat saada työvoimaa eivät johdukaan työvoiman saatavuudesta vaan jostain muusta.
Puhuiko kokoomusehdokas työvoimapulasta?
Työvoimapulapuheen velloessa eduskuntavaalien alla, moni on miettinyt, mitkä alat Suomessa olisivat työvoimapula-aloja.
Kokoomuksen vastauksen kysymykseen tarjoaa kokoomuksen tämän kevään ehdokas eduskuntavaaleissa, juristi Otto Meri.
Mitä pahaa on siinä, jos jonkun lapsi haluaa hankkia elantonsa seksityöllä? Juuri tällaiset asenteet ovat suurin syy sille, minkä takia seksityötä ei vieläkään tunnisteta täysin laillisena ja hyväksyttävänä elinkeinona.
— Otto Meri (@OttoMeri) January 30, 2023
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ulkomaalaisen työvoiman hyväksikäyttöön liittyy usein myös sosiaaliturvan systemaattista väärinkäyttöä – ”Kela-money ei ole urbaania legendaa”

Suuryritykset ja niiden etujärjestöt lobbaavat halpatyövoiman maahanmuuttoa, koska se on veronmaksajien kustantama yritystuki

Marin ajelee kaksilla rattailla – hamuaa työperäistä maahanmuuttoa, mutta ei ymmärrä mallia, jossa työnantajan palkkakuluja siirtyy yhteiskunnan maksettavaksi

Nyt on hapokasta: Petteri Orpo esitti työperäistä maahanmuuttoa ratkaisuksi perheiden perustamiselle ja suomalaisten syntyvyydelle

Kokoomuskansanedustaja Kauma puhui puuta heinää perussuomalaisten linjasta työperäiseen maahanmuuttoon ja työnsi sanat suuhun puoluejohtaja Riikka Purralle – Purra korjaa: ”Säälittävä yritys”

Kokoomuksen mielestä nyt on huutava työvoimapula – Leena Meri huomauttaa, että Suomessa on satoja tuhansia työttömiä työnhakijoita ja päälle vajaatyöllistetyt: ”Mitäs heille tehdään?”

Etlan maahanmuuttoselvityksessä pahoja puutteita – matalan osaamistason maahanmuutto rasittaa julkista taloutta
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää