

PS ARKISTO
Tynkkynen vetoaa äänestäjiin kansliapäällikön nimittämisskandaalissa: ”Tarvitaan kovaa painetta kansalaisten osalta, ettei hallitus suostu Ohisalon suhmurointiin”
Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen ottaa vahvasti kantaa sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) aikomukseen esittää esittää puoluesisartaan Kirsi Pimiää sisäministeriön kansliapäälliköksi.
Sebastian Tynkkynen julkaisi eilen Facebook-sivullaan videon, jossa hän vetoaa laajasti suomalaisiin ja koko puoluekenttään estämään vääryyden tapahtumisen.
– Yhtä Suomen valtion tärkeimmistä ja korkeimmista turvallisuuteen liittyvistä viroista ollaan parhaillaan täyttämässä. Sisäministeriö vastaa Suomessa maahanmuutosta, poliisista ja rajaturvallisuudesta. Sisäministeriön valmistelua johtaa kansliapäällikkö, jonka pääsee nimittämään vihreä sisäministeri Maria Ohisalo. Tilanne on karmea, koska Suomi voisi saada todella pätevän kansliapäällikön, nimittäin Suojelupoliisia johtavan Antti Pelttarin, joka kuuluu sisäministeriön hallinnonalaan, Tynkkynen ihmettelee.
Hän viittaa videolla myös perustuslain säännökseen, jonka mukaan yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Pelttaria on yleisesti pidetty ansioituneempana tehtävään kuin yhdenvertaisuusvaltuutettuna toimivaa Kirsi Pimiää.
Siirtolaiskriisi edellyttää vastuullisia päätöksiä
Ennen Supon päällikkötehtäväänsä Pelttari on toiminut muun muassa sisäministeriön kansainvälisten asioiden yksikön ylijohtajana. Pelttari on toiminut myös sisäministerin valtiosihteerinä.
– Aivan uskomattoman kova pätevyys ja nimenomaan sisäministeriön tehtävistä. Hän (Pelttari) tuntee tuon ministeriön kuin omat taskunsa. Ohisalo kuitenkin meinaa Iltalehden lähteiden perusteella nimittää oman puolueensa lähettilään, vihreän yhdenvertaisuusvaltuutetun ja laittaa hänet vastaamaan koko ministeriönsä valmistelusta.
– Kun siirtolaiskriisi seuraavan kerran kohtaa Suomea ja pitäisi tehdä vastuullisia päätöksiä, ettei maahanmuutosta tule hallitsematonta, niin se on varmaa, että tämän yhdenvertaisuusvaltuutetun päästessä vastaamaan tilanteesta, niin siellä nostetaan kädet pystyyn. Vielä paljon pahemmin kuin 2015 jolloin kansliapäällikkönä toimi Päivi Nerg, joka väitti, että ”tulijoiden taustat kyllä tiedetään”. Loppu onkin surullista muisteltavaa. Varsinkin Oulussa on kärsitty huonosti hoidetun siirtolaiskriisin peruuttamattomista seurauksista, Tynkkynen sanoo.
Ohisalon puoluesisar kannattaa kansalaistottelemattomuutta
Tynkkynen sanoo videolla, että hän on korviaan myöten kyllästynyt poliittisiin virkanimityksiin, joissa Suomen etu jää taka-alalle ja puoluetoverit laitetaan etusijalle.
– Miettikää, millaista vahinkoa saadaan aikaan, kun epäpätevä ihminen laitetaan johtamaan koko maan turvallisuusasioita, Tynkkynen sanoo, ja esittelee lainausta vihreiden puoluelehdestä, jossa Pimiä vastaa toimittajan kysymykseen ”voivatko kansalaiset luottaa siihen, että palautukset tehdään perustellusti vai onko kansalaistottelemattomuudelle tarvetta.”
Pimiän vastauksen mukaan kansalaistottelemattomuus kuuluu demokratiaan: ”Jokaisella on omaan arvopohjaan perustuva arvio siitä, luotammeko viranomaisiin. Pitää itse päättää, ottaako riskin ja kantaa vastuun. Palautustilanteet ovat erilaisia eivätkä matkustajat tiedä, kuka palautettava on tai mihin maahan palautusta ollaan tekemässä.”
Tynkkynen muistuttaa, että Pimiä on aiemmin vaatinut uimahalleihin burkineja muslimeille sekä yksityisiä pesutiloja.
– Tilanne on härski myös sen vuoksi, että jos suojelupoliisin päällikön pätevyyden ohittamalla häntä syrjitään valinnassa vain siksi, että hän ei ole vihreä niin arvatkaapa kenen tehtävä on puuttua tilanteeseen ja puolustaa Pelttaria, eli kenen Suomessa pitää puuttua kaikkeen henkilöstä johtuvaan syrjintään: hän on yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä, Tynkkynen sanoo.
Ohisalon takki kääntyi
Tynkkynen huomauttaa, että vihreät on aiemmin pyrkinyt profiloitumaan poliittisia virkanimityksiä vastustavana puolueena. Tällä linjalla ovat olleet myös aiemmat puheenjohtajat Touko Aalto ja Ville Niinistö.
Ohisalo itse totesi vielä vuonna 2016 lehtihaastattelussa olevansa huolissaan ”kaverikapitalismista”, joka ilmenee muun muassa poliittisina virkanimityksinä. Tynkkysen mukaan valta on sokaissut vihreät.
– Suomalaisista puolueista enää perussuomalaiset näkyvästi vastustaa poliittista suhmurointia. Nyt tarvitaan kovaa painetta kansalaisten osalta että hallitus ei suostu Ohisalon suhmurointiin. Erityisesti vetoan keskustan kenttään: te istutte hallituspöydässä ja voitte halutessanne estää vääryyden. Jos vihreät saa taas vetää teitä kuin litran mittaa, niin muistakaa, että Katri Kulmuni kumppaneineen tulee hinaamaan vielä alemmas teidän mahdollisuuksianne menestyä seuraavissa vaaleissa. Laittakaa viestejä piiripäälliköillenne ja puoluesihteerille ja pysäyttäkää Kulmuni.
– Sama homma demareiden jäsenille: jos te hallituspuolueet suostutte Ohisalon vedätykseen, olette kaikki syyllisiä päätökseen. En halua kuvitella Suomea, jossa vihreä yhdenvertaisuusvaltuutettu on laivan ruorissa, kun seuraava siirtolaisaalto iskee, Tynkkynen toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kansliapäällikkö Sisäministeriö Katri Kulmuni antti pelttari äänestäjät Maria Ohisalo Päivi Nerg Touko Aalto Kirsi Pimiä Ville Niinistö Sebastian Tynkkynen poliittiset virkanimitykset vihreät perussuomalaiset SDP hallitus Keskusta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Tavio: Vihreiden poliittinen virkanimitys uhkaa turvallisuutta – “Keskustan kaadettava hallitus”

Immonen: Ministeri Ohisalon vastaus teki asian harvinaisen selväksi – “Hallitus ei aio puuttua maahanmuutosta aiheutuvaan seksuaalirikosaaltoon”

Sisäministeri Ohisalon mukaan kovien huumeiden käyttö ja hallussapito pitäisi sallia – ”Vihreät tekemässä Suomesta huumeidenkäyttäjien paratiisia”

Ohisalon suhmurointi närkästyttää – ujutti taas oman lempparinsa korkeaan virkaan – ”Punavihreillä outo asenne, että säännöt ja moraali koskevat kaikkia muita paitsi heitä itseään”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää