

LEHTIKUVA
Tynkkynen vaatii: ”Riskiryhmien keskellä työskentelevät kotikaranteeniin vapaa-ajallaan”
Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen vaatii hoiva-alan ja terveydenhuollon henkilökuntaa pysyttelemään koronaepidemian aikana kotikaranteenia vastaavissa oloissa vapaa-ajallaan. Tynkkynen jätti perjantaina eduskunnassa toimenpidealoitteen, jossa hän edellyttää hallitukselta toimia määräyksen antamiseksi.
– Koronaepidemia asettaa erityisesti vanhainkodeissa ja vammaisten hoitoyksiköissä asuvien riskiryhmäläisten hengen alttiiksi tälle vaaralliselle virukselle. Meidän tulisi huolehtia siitä, että virus ei pääse leviämään näihin palveluyksiköihin ja jyllätessään aiheuttamaan hirvittäviä seurauksia läheisillemme. Siksi tarvitsemme lisätoimia, joilla kyetään estämään viruksen leviäminen työntekijöiden välityksellä, Sebastian Tynkkynen toteaa.
Potilasmäärien kasvu pahentaa tilannetta
Koronaepidemian aiheuttamat karanteenit asettavat ennennäkemättömän haasteen myös terveydenhuollon työntekijöille. Mikäli suuri osa hoiva-alan ja terveydenhuollon työntekijöistä joutuu asetetuksi karanteeniin työnkin osalta, on alalla seurauksena työvoimapula.
Potilasmäärien kasvu epidemian seurauksena uhkaa pahentaa tilannetta entisestään.
– Hoiva-alalla ja terveydenhuollon parissa työskentelevät ammattilaiset tekevät kriittisen tärkeää työtä. Meidän tulee turvata henkilökunnan riittävyys pahimmassakin mahdollisessa uhkakuvassa. Jos auttavia käsiä ei ole saatavilla koronakriisin kiihtyessä, apua tarvitsevat jäävät oman onnensa nojaan vaille tarvitsemaansa hoitoa. Siihen tilanteeseen ei saa ajautua, Tynkkynen varoittaa.
Huoli kriittisillä aloilla työskentelevän henkilökunnan riittävyydestä on todellinen. Tällä viikolla astui voimaan hallituksen antama asetus työvelvoitteesta. Se antaa valtuudet kutsua työhön koulutuksen saaneita 18-67-vuotiaita terveydenhuollon ammattilaisia.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- vapaa-aika riskiryhmät karanteeni epidemia koronavirus hoiva-ala Sebastian Tynkkynen Terveydenhuolto perussuomalaiset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Juvonen: Sikainfluenssasta ei sittenkään opittu – hengityskonepula oli jo silloin tiedossa

Tynkkyseltä kirjallinen kysymys varautumisesta koronakriisiin: Millaiset varaukset kenttäsairaaloille ja tilaukset esimerkiksi uusista hengityslaitteista hallituksella todellisuudessa on?

Perussuomalaiset: Kaikki Suomeen palaavat matkailijat koronatestaukseen ja sairastuneet valvottuun karanteeniin

Rantanen vaatii nopeampaa päätöksentekoa koronavirusepidemiassa: Kaikki muu paitsi ruokakaupat ja apteekit tulisi laittaa kiinni – ”Ihmiset määrättävä kotiin”

Tynkkynen: Pelkkä Uudenmaan sulkeminen ei riitä – koko maahan ei-välttämättömän liikkumisen kielto heti!

Purra: Huoltovarmuus ja omavaraisuus nousevat nyt merkittävään arvoon – ”Kaikkien toimien pitää hyödyttää suomalaisia”

Rantanen: THL:lle tuli yllätyksenä se, että suomalaisia on ulkomailla ja että tauti vie nuoria teho-osastolle?
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää