Tynkkynen kirjoittaa X:ssä: Sisäpiiriläisellä oli tullut mitta täyteen ja hän antoi luvan anonyymisti tuoda nämä tiedot esille. Hyvä Poliisiammattikorkeakoulu, pitääkö paikkansa, että teillä annetaan DEI-opetusta?
Tynkkynen julkaisee sisäpiiriläiseltä saamansa viestin:
”Asiani liittyy pääasiassa Poliisiammattikorkeakoulun politisoitumiseen/ideologisoitumiseen, joka näkyy niin koulun tarjoamassa koulutuksessa, kuin myöhemmin työntekijöissä ja heidän suoriutumisessaan.
Ongelman ydin pohjautuu DEI-ajatteluun.
Poliisiammattikorkeakoulussa on alettu opettaa etuoikeuskehää. Uudet opiskelijat joutuvat kuuntelemaan saarnaa siitä, mitenkä etuoikeutettuja he ovat syntyperänsä tai motivaationsa takia ja lopuksi he joutuvat vielä tekemään kirjallisen tuotoksen siitä, jossa he pohtivat omaa etuoikeutettua asemaansa.
Tämän jälkeen he saavat todistuksen käymästään DEI-koulutuksesta. Samaa koulutusta järjestetään myös poliisin päällystölle heidän YAMK-kursseillaan.
Kyseinen DEI-ajattelu näkyy myös koulun opiskelijavalinnoissa. Sukupuolijakauma on mennyt koko ajan lähemmäksi 50-50 -jakaumaa.
Kyse ei ole puhtaasti mies-nais-asiasta, sillä joukossa on myös todella hyviä ja todella taitavia naispoliiseja. Ongelma ei siis ole itsessään siinä, että naispoliisien määrä kasvaa, vaan että millaisten poliisien määrä kasvaa.
Opiskelijamateriaali on muuttunut hyvin erilaiseksi viime vuosien kuluessa hyvin suurelta osin ja koulun opettajat huomaavat sen aiheuttamat ongelmat myös.
Erästä koulun opettajaa lainatakseni, “poliisilaitosten on totuttava siihen, että mielialalääkkeitä käyttävien poliisiopiskelijoiden määrä kasvaa merkittävästi lähitulevaisuudessa”.
Jokin aika sitten mielialalääkkeiden käyttö olisi saattanut olla este Poliisiammattikorkeakouluun pääsyn yhteydessä suoritettavassa lääkärintarkastuksessa, nykyään se on jotain muuta.
Tämä näkyy myös koulun tarjoamassa koulutuksessa. Jokaisella kurssilla löytyy niitä henkilöitä, joilla ei ole mitään edellytyksiä menestyä esimerkiksi voimankäytön tai taktiikan harjoituksissa.
Nämä opiskelijat loukkaantuvat heille annetusta negatiivisesta tai kehittävästä palautteesta tai alkavat stressaamaan tai pahimmillaan jopa itkemään näissä harjoituksissa.
Voimankäytön ja taktiikan opettajat ovat voimattomia tekemään asialle mitään, sillä nämä erityisherkät opiskelijat valittavat saamastaan negatiivisesta palautteesta opintoasioiden toimistoon tai koulun päällystölle, joka saattaa johtaa jopa viralliseen menettelyyn työnantajan puolelta.
Tästä syystä näkee, että kouluttajat kääntävät vain katseensa toiseen suuntaan ja sanovat huonoista suoritteista vain “ihan ok, mennään eteenpäin”.
Poliisiammattikorkeakoulu myös erittäin näkyvästi teki muutoksia koulun pääsykokeiden fyysisiin vaatimuksiin, jotta pääsykokeissa voi saada tietyistä lajeista ns. nollatuloksen ja silti tulla hyväksytyksi koulutukseen.
Tämän lisäksi koulun aikana suoritettavissa arvioitavissa fyysisissä testeissä on miehillä ja naisilla eriävät arvosteluasteikot: naisilta vaaditaan merkittävästi matalampia suoritusmääriä ja matalammilla painoilla, kuin miehillä.
Ainakin lähtökohtaisesti Suomessa mies- ja naispoliisit suorittavat samoja tehtäviä, joten eri suorituskykyvaatimukset ovat jo lähtökohdiltaan aivan täysin epätasa-arvoiset.
Käsittääkseni esimerkiksi pelastusopistossa ja Maanpuolustuskorkeakoulussa on täysin sukupuolineutraalit vaatimukset, mutta ei poliisissa, jossa sukupuolijakauma nykypäivänä on aivan erinäköinen, kuin pelastajien tai upseerien koulussa.”
Lisäys 26.1. klo 22:22:
Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Marko Laitinen kiistää DEI-opetuksen. Hän kommentoi Tynkkyselle X:ssä:
– Vastauksena Sebastian Tynkkysen kysymykseen, poliisikoulutukseen ei sisälly DEI-opetusta eikä muutakaan kuvaamaasi ideologisoitumista. Opetuksemme perustuu julkisiin opetussuunnitelmiin, jotka ovat kaikkien luettavissa verkossa.
– Koulutukseen hakeville suoritetaan terveystarkastus, jossa lääkäri arvioi hakijan soveltuvuuden poliisin ammattiin. Koulutuksen valintaperusteet ja terveystarkastusohje ovat myös luettavissa verkossa.
– Hakijoiden ja koulutukseen valittujen sukupuolijakaumaan voi puolestaan tutustua tilastosivulla.
– Poliisin tehtävät yhteiskuntamme arjen turvaamisessa ovat hyvin monenlaisia. Opiskelijat saavat koulutuksessa perusvalmiudet kaikkiin tehtäviin, mutta kaikkien poliisien ei tarvitse olla samanlaisia.
– Olemme Poliisiammattikorkeakoulussa sitoutuneet edistämään yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Näihin tavoitteisiimme voi tutustua polamk-sivulta löytyvistä aineistoista.