

PS ARKISTO
Tynkkynen hiiltyi Haavisto-tapauksesta: Listaa punavihreiden puolueiden oikeusvaltiota nakertavat teot vuoden ajalta
Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps.) moittii voimakkaasti punavihreän hallituksen toimintaa. Hän listaa hallituksen oikeusvaltiota nakertavia toimia kuluvan vuoden ajalta.
Tynkkynen kirjoittaa:
Yli 100 vuotta me suomalaiset olemme rakentaneet lujaa ja maailman parasta oikeusvaltiota.
Mutta historiamme ensimmäisen punavihreän hallituksen päästyä valtaan kauniista mainospuheista huolimatta nämä puolueet ovat näyttäneet todelliset värinsä, kun heille annettiin valta.
Punavihreä hallitus on pitänyt vallan avaimia kädessään vain yli vuoden ja listasin, kuinka nopeasti he ovat alkaneet nakertamaan oikeusvaltiota. Tämä kaikki kokonaisuutena on mahtunut hyvin pienen ajan sisään:
– Hallituspuolueet päättävät omien ministeriensä avustajamäärän tuplaamisesta.
– Oppositio/hallitus -voimatasapaino järkkyy, koska hallitus saa käyttöönsä poliittisia resursseja avustajamäärän tuplauksesta.
– Oppositio yrittää kritisoida sitä, että nyt ministereillä on avustajia yhtä paljon kuin oppositiossa on kansanedustajia. Hallitus kävelee opposition kritiikin yli todeten, että avustajamäärän tuplaus johtuu EU:n puheenjohtajakaudesta.
– EU-puheenjohtajakauden jälkeen avustajamäärää ei vähennetä vaan lisätään. Alkuperäinen väite paljastuu valheeksi.
– Pääministeri ja omistajaohjausministeri valehtelevat postiasiassa ja yrittävät viimeiseen saakka välttää vastuutaan.
– Sisäministeri nimittää laajan kokemuksen sisäministeriöstä omaavan Supon päällikön ohi oman puoluesisarensa, yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiän, sisäministeriön korkeimpaan virkaan – kansliapäälliköksi.
– Ulkoministeri painostaa virkamiestä siihen pisteeseen, että virkamies joutuu toteamaan, ettei voi rikkoa lakia. Ulkoministeri joutuu tutkintaan, muttei pidättäydy tehtävistään tutkinnan ajaksi.
– Hallituspuolueen puheenjohtaja laskuttaa ministeriötä yli 50 000€ esiintymiskoulutuksistaan ja maksaa ne takaisin, kun jää kiinni. Esiintymiskouluttajalla, jolta koulutukset tilattiin, on sama poliittinen tausta kuin hallituspuolueen puheenjohtajalla.
– Kansallisen terveyskriisin keskellä soteministeri valehtelee, että maskeja riittää ja yhteiseen EU-tilaukseen kerettiin. Maskeja ei riittänyt ja EU-tilaukseen ei keretty. Valheista huolimatta kukaan ei suostu eroamaan.
– Terveysviranomaiset laativat maskisuositukset epidemian leviämisen hillitsemiseksi, mutta hallitus estää suositusten julkaisun, jotta hallituksen epäonnistuminen huoltovarmuuden hoitamisessa maskien suhteen ei levähtäisi kaiken kansan silmille.
– Oppositiokansanedustajille napsahtelee syytteitä poliittisista mielipiteistä. Hallitus ei ryhdy lainsäädäntöä korjaaviin toimenpiteisiin sananvapauden parantamiseksi. Media ja hallituspuolueiden politiikot laulavat samaa virttä oppositiopolitiikkoja vastaan, jotka saavat syytteitä poliittisten mielipiteiden vuoksi.
– Sen sijaan hallitus ryhtyy valmistelemaan vihapuhe- ja maalituslainsäädäntöä, jotka koskettavat juuri enemmän oppositiopuolueiden poliittisia agendoja ja somealustojen käyttöä.
– Ulkoministeripuolueen kansanedustaja yrittää painostaa perustuslakivaliokunnassa kansanedustajia lieventämään sanamuotoja ulkoministerikaveriaan kohtaan. Viestiä ei edes lähetetä koko perustuslakivaliokunnalle, vaan ainoastaan vallassa oleville omille hallituskavereille – oppositio jätetään täysin ulos.
– Ulkoministeri saa moitteet perustuslakivaliokunnalta, jotka ulkoministeripuolueen kansanedustajat yrittävät poistaa ja lopulta mitätöidä vastalauseella. Ulkoministeri ei aio erota.
– Lopuksi perustuslakivaliokuntaa johtava hallituspuolueen kansanedustaja puuttuu lehdistönvapauteen ja toteaa, ettei pidä siitä, että lehdistö on penkonut perustuslakivaliokunnan keskeneräisiä asioita, vaikka tämä nimenomaan kuuluu vallan vahtikoiran tehtäviin.
Kansan ainut keino pysäyttää tämä kehitys on vaihtaa valta vaaleissa. Seuraavat vaalit ovat kuntavaalit keväällä 2021 ja sitä seuraavat 2023 eduskuntavaalit. Silloin ei voi jättää äänestämättä, sillä tämä listaus tulee etenemään vielä paljon pidemmäksi. Meidän on pelastettava suomalainen oikeusvaltio.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Al-hol-sotkussa ryvettyneelle Pekka Haavistolle ei esitetä syytettä, vaikka hän rikkoi lakia

Perussuomalaiset kyselytunnilla: Ministerit kiersivät kysymykset Haaviston asemasta
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Samuli Salminen ja Simo Grönroos avaavat karuja tutkimustuloksia: Maahanmuutto ei ole ratkaisu väestön ikääntymiseen vaan Ponzi-pyramidihuijaus, joka pahentaa tilannetta

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää