

MATTI MATIKAINEN
Tutkimus paljastaa: Suomalaiset eivät halua maksaa hallituksen ideologisista lempihankkeista – avointen rajojen maahanmuuttopolitiikan takana vain pieni vähemmistö
Perussuomalaiset on selvityttänyt suomalaisten ajatuksia siitä, mistä tulisi leikata koronan vaativina säästötoimina. Kantar TNS:n toteuttaman tutkimuksen mukaan useat asiat, mitä hallitus nimenomaisesti haluaa lisää, ovatkin asioita, joista suomalaisten enemmistö olisi säästämässä. Suomalaisten selvä enemmistö ei ole valmis esimerkiksi antamaan euroakaan EU:n elvytysrahastolle eikä euron tukemiseen.
Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos sanoi Tuumaustunnilla, että tutkimustulosten perusteella suomalaisten ja hallituksen näkemykset eivät mene monessakaan kysymyksessä yhteen suuntaan.
– Oppivelvollisuuden laajentaminen on yksi hallituksen paljon esillä pitämä kysymys. Asiaa ei varsinkaan koronan aikana kuitenkaan pidetä kansan keskuudessa tarpeellisena. Vain 27 prosenttia hyväksyy hankkeen. 57 prosenttia suomalaisista on täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että hanke pitäisi laittaa hyllylle, ja 16 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa, Grönroos sanoo.
Hyvinvoinnin edistäminen jäämässä puolitiehen
Hallitus on voimakkaasti linjannut kehitysavun nostamisen tärkeydestä. Tutkimuksen mukaan suomalaiset olisivat taas erittäin halukkaita nimenomaan leikkaamaan kehitysavusta koronatoimena: jopa 56 prosenttia suomalaista leikkaisi kehitysavusta koronan kaltaisessa tiukassa taloudellisessa tilanteessa, ja vain vajaa kolmannes ei leikkaisi. 14 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa asiaan.
– Humanitaarisen maahanmuuton osalta tutkimustulos on siis samoilla linjoilla kuin Suomen Perustan Taloustutkimukselta viime vuonna tilaaman kyselyn tulos, jonka mukaan 56 prosenttia suomalaisista olisi valmis lopettamaan humanitaarisen maahanmuuton kokonaan ja keskittämään auttamiseen annettavat resurssit pakolaisleireille, Grönroos sanoo.
Puoluesihteeri toteaa, että suomalaiset ovat siis erittäin kriittisiä hallitukselle tärkeitä hankkeita kohtaan.
– Jos samaan aikaan hallituksen suomalaisille lupaamat, suomalaisten hyvinvointia edistävät asiat jäävät puolitiehen tai toteutuvat epämääräisessä tulevaisuudessa, niin on vaikeaa kuvitella, että kiitosta sataa kansan keskuudesta, kun koronan aiheuttama poikkeustila hälvenee.
Kansa selvästi päättäjiä kriittisempi
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus sekä niihin liittyvät lieveilmiöt ovat päivä päivältä isommassa roolissa yhteiskunnan tapahtumissa. Etenkin viime viikkoina asiaan liittyvät kysymykset ovat olleet taas entistä enemmän pinnalla.
Grönroos toteaa, että kuten tilastot osoittavat, niin enemmistö suomalaisista suhtautuu maahanmuuttoon hyvin kriittisesti ja hallituksen ajaman avointen rajojen maahanmuuttopolitiikan takana on vain pieni, mutta äänekäs ja vaikutusvaltainen vähemmistö.
– Trendi on samanlainen kautta länsimaiden – kansa on päättäjiä huomattavasti kriittisempi maahanmuuttoa kohtaan.
– Maahanmuuton ongelmien näyttäytyessä päivä päivältä selvemmin, muuttuu toivon mukaan myös ihmisten äänestyskäyttäytyminen ja maahanmuuttoon liittyvät kysymykset nousevat entistä olennaisemmiksi asioiksi, joiden pohjalta ihmiset tekevät äänestyspäätöksensä.
Huono maahanmuutto syö julkisia resursseja
Huono maahanmuutto syö julkisia resursseja sekä lisää turvattomuutta ja tuo yhteiskuntaan epävakautta. Viime ajat olemme nähneet useissa länsimaissa väkivaltaisten etnisten mellakoiden aallon.
Grönroos muistuttaa, että myös Suomessa on nähty huolestuttavia merkkejä siitä, että maahanmuuttajajoukot alkavat uhmaamaan poliisia, jonka tehtävä on suojella yleistä järjestystä ja ihmisten turvallisuutta.
– Avointen rajojen maahanmuuttopolitiikan taustalla on erityisryhmien taloudellisten intressien lisäksi ideologinen monikulttuuriajattelu, jossa länsimaiden historian saatossa tekemiä vääryyksiä yritetään sovittaa suhtautumalla kritiikittömästi kaikkeen muualta tulevaan ja avaamalla rajoja mahdollisimman paljon kansainvälisille muuttovirroille.
– Avointen rajojen kannattajien tavoitteena ei ole maailman hädänalaisten tai vähäosaisten auttaminen vaan suomalaisen ja länsimaisen kulttuurin ajaminen alas muuttoliikkeiden avulla. Avointen rajojen kannattajalle suomalaisten hyvinvoinnilla tai edes tehokkaalla maailman hädänalaisten auttamisella ei ole väliä. Tämän sijaan heille on tärkeintä todistaa kuinka liberaaleja ja suvaitsevaisia ihmisiä he ovat.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- julkiset resurssit länsimainen kulttuuri Kantar-TNS koronakriisi hyvinvointi suomalaiset Maahanmuuttopolitiikka leikkaukset Tutkimus Turvallisuus perussuomalaiset Simo Grönroos Poliisi hallitus talous kehitysapu
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Maahanmuuttoon riitti rahaa, vappusataseen ei – Halla-aho eläkeläisille: “Demarit eivät huijaa teitä ilkeyttään, mutta te ette ole lähinnä demareiden sydäntä”

Halla-aho Uutisaamussa: Vasemmisto keksinyt oman velkatodellisuuden – satoja miljoonia kipataan menokohteisiin, jotka eivät liity suomalaisten hyvinvointiin

Miksi Suomen köyhät elättävät Irakin rikkaita, pohtii Pauli Vahtera – “ei ole millään mittarilla kehitysapua tarvitseva maa”

Raiskausten määrä noussut huomattavasti, epäiltynä yhä useammin ulkomaalainen tekijä – Halla-aho: Merkittävä osa jäisi tapahtumatta ilman tällaista maahanmuuttoa

Halla-aho: Hallituksen ongelmana kyvyttömyys priorisoida rahankäyttöä – ”On pystyttävä karsimaan menoja, joilla ei ole mitään tekemistä suomalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden kanssa”

Mikään laki ei velvoittanut hallitusta auttamaan Isis-naisia Suomeen – kelkka kääntyi vuodessa

Tutkimus: Enemmistö suomalaisista ei ole valmis maksamaan uusia EU-menoja

EU-elvytysrahastosta jopa 2 000 euron lisälasku joka ainoalle työssäkäyvälle suomalaiselle – tutkimuksen mukaan kansalaiset olisivat valmiita maksamaan korkeintaan 50 euroa

Tavio: Vain harvat maahanmuuttajat maksavat enemmän veroja kuin saavat tulonsiirtoja ja käyttävät palveluja
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää