

LEHTIKUVA7KUVITUSKUVA
Turtiainen: B-ajokortin alaikärajaa alas
Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiaisen mielestä B-ajokorttiluokan alaikärajaa voitaisiin alentaa 17 ikävuoteen liikenneonnettomuuksien vähentämiseksi.
Eduskunnassa käytiin eilen kiivas keskustelu hallituksen esityksestä eduskunnalle kevytautoja koskevien lakien voimaantulosäännösten muuttamisesta. Keskustelu johti äänestykseen. Lakien voimaantulosäännöksiä ehdotetaan muutettavaksi siten, että lait tulisivat voimaan vuotta myöhemmin kuin ne oli alun perin suunniteltu, eli 1. päivänä marraskuuta 2020.
Enemmistö liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenistä kannattaa jatkoajan ottamista.
Helpottaa nuorten liikkumista
Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen puolusti puheenvuorossaan maaseudulla asuvien nuorten liikkumista harrastusten ja kodin välillä.
– Kokemuksesta voin sanoa, että mopoauto on tuonut meidän nuorten elämään erittäin paljon sisältöä. Se on mahdollistanut nuoria kulkemaan harrastuksiin ja liikenteessä mukana oleminen on kasvattanut heille vastuunkantoa. Kilometrejä meidän perheen mopoautoon on kertynyt jo reilut 30 000.
Kevytauto mopoautoa turvallisempi
Puheenvuorossaan Turtiainen toi esille sen tosiasian, että kevyt- ja mopoautoilla liikutaan jo tällä hetkellä korkeammilla nopeusrajoitusalueilla.
– Maaseudulla mopoautoilla ja mahdollisilla kevytautoilla ajetaan muun liikenteen seassa myös 100 ja 80 kilometrin tuntinopeusalueilla. Meidän perheen mopoauton kilometreistä valtaosa on kertynyt viitostietä ajettaessa Juvan ja Mikkelin välillä.
Myös mopo- ja kevytautojen turvallisuus sekä taajaman ulkopuolella tapahtuvat vaaratilanteet nousivat esille edustajan puheessa.
– Turvallisuutta ajatellen kevytauto on rakenteeltaan tietenkin turvallisempi kuin mopoauto, mutta taajaman ulkopuolella tapahtuvat vaaratilanteet eivät vähene nopeusrajoitetulla kevytautollakaan, Turtiainen painottaa.
B-ajokortin hankkiminen vaativampaa
Turtiainen toi puheessaan esille uuden näkökulman kevytautokeskusteluun B-ajokorttiluokan alaikärajan muuttamisesta. B-ajokortin hankkiminen on huomattavasti vaativampaa kuin kevytauton ajoluvan saaminen ja sitä kautta liikenneonnettomuudet vähenisivät huomattavasti.
– Toivoisin keskustelujen kevytautoista siirtyvän ajokortteihin. Mielestäni B-ajokortin alaikäraja voitaisiin tiputtaa EU:n sallimaan 17 ikävuoteen ja voitaisiin alkaa keskustelemaan B-kortin ajoharjoitteluluvista 16-vuotiaille.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ronkainen lyttää kevytautolain voimaantulon lykkäyksen: “Onko EU:lla järkeä päässä?”

Suomi haluaisi kevytautojen ajo-oikeuden 15-vuotiaille – ei kelpaa Brysselille
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa

Latvia irtautumassa Ottawan miinakieltosopimuksesta
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää