Turkki hamuaa jalansijaa Euroopasta tukemalla islamististen puolueiden perustamista
Kun jokin väestöryhmä kasvaa tarpeeksi suureksi ja sen edut vaativat puolustamista, niin silloin demokratiassa herää ajatus puolueen perustamisesta.
Muslimien määrä on Pohjoismaissakin nousemassa Pew Research Centerin laskelmien mukaan 15-30 prosenttiin koko väestöstä vuoteen 2050 mennessä. Lienee vain ajan kysymys, milloin kasvava vähemmistö järjestäytyy poliittisesti.
Ensimmäisten joukossa valtatyhjiön on huomannut Turkki, joka ajaa takapiruna islam-myönteisiä puolueita Eurooppaan.
Rekisteri toisinajattelijoista
Hollannissa kaksi sosialidemokraateista loikannutta parlamentaarikkoa perusti islamistisen Denk-puolueen vuonna 2015. Puoleen tavoitteena on se, että vähemmistöt voivat harjoittaa omaa uskontoaan ja kulttuuriaan mahdollisimman laajasti.
Puolueen mielestä muslimit ovat rasismin uhreja ja se onkin vaatinut julkista rekisteriä ”islamofobisista henkilöistä”.
Denk-puolue sai vuoden 2017 parlamenttivaaleissa 2,8 prosenttia äänistä. Kehno menestys voi olla seurausta siitä, että Denk-puolue on pitkälti mielletty Samtidenin mukaan Turkin presidentti Erdoganin ja hänen puolueensa äänitorveksi Euroopassa.
Vanhat puolueet kopioivat kansallismielisiä
Ruotsiin on rakenteilla Partiet Nyans, jonka tähtäin on valtiopäivävaaleissa vuonna 2022. Puolueen johdossa on entinen keskustalainen Mikail Yüksel, joka hänkin on saanut kysymyksiä herättävää mainetta Turkin presidentti Erdoganin itsevaltaisten otteiden puolustajana.
Yüksel perustelee uuden puolueen perustamista sillä, että ”yhteiskunnassa lisääntyvä populismi ja vihapuhe saavat vanhat puolueet kopioimaan maahanmuuttajille vihamielistä politiikkaa”. Partiet Nyans haluaa ajaa syrjäytyneiden lähiöiden asukkaiden etua ja tehdä monikulttuurista politiikkaa.
Jussi Halla-aho on ennustanut, että muutokset politiikassa vievät siihen, että pian Suomessakin on vain kaksi merkittävä puoluetta, perussuomalaiset ja vihreät. Ettei vaan tapahtuisi niin, että ehdottomista kannanotoista tunnetut liikkeet löytävät toisensa ja perussuomalaisia vastassa onkin islamistinen vihreä puolue.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Eurovaaliehdokas Kotro: Turkin siteet Suomen moskeijoihin katkaistava
Turkki eteni kohti demokratiaa, mutta sitten jotain tapahtui – Erdoganinkin neuvonantajana toiminut talousasiantuntija pitää maan tilannetta erittäin synkkänä
Maahanmuuttajien serkusavioliitot huolestuttavat Saksassa – vastasyntyneitä kuolee maahanmuuttajalähiöissä tuplasti enemmän kuin muualla
Turkki hyökkää myös netissä: Sensuuria ja nettikirjoittelijoiden pidätyksiä
YK varoittaa taas uudesta kriisistä: 700 000 pakolaista yrittää Turkkiin
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Kun transkiihkoilu tieteen jyräsi: woke-aktivistilääkäri salasi tutkimustulokset, joiden mukaan murrosiän siirtäminen ei paranna nuorten mielenterveyttä
Merkittävänä transoikeuksien puolestapuhujana tunnettu lääkäri myönsi estäneensä julkaisemasta tutkimustuloksia vuosikymmenen takaisesta hankkeesta, jonka tulokset eivät miellyttäneet häntä. Veronmaksajien rahoittaman, 10 miljoonaa dollaria maksaneen hankkeen tarkoituksena oli selvittää murrosikää jarruttavien hoitojen vaikutuksia amerikkalaislapsiin. Tutkimuksesta ei löytynyt näyttöä sille, että murrosiän lykkääminen parantaisi potilaiden mielenterveyttä. New York Timesin haastattelema kohutohtori Johanna Olson-Kennedy uskoo, että lapsille suunnattujen transhoitojen kriitikot saattaisivat hyödyntää tutkimustuloksia poliittisesti. Olson-Kennedyn toimintaa on arvosteltu tieteen vastaiseksi. Kriitikot huomauttavat, että tutkimustulosten panttaaminen estää kansaa saamasta tieteellistä tietoa aiheesta, joka jakaa amerikkalaisten mielipiteitä erittäin jyrkästi.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää