LEHTIKUVA
Turkin raja vuotaa jälleen ja meritaksitoiminta kiihtyy – Rinteen hallitus innoissaan taakanjaosta
Hallitus kuvittelee, että Suomi on kokoaan suurempi maailmalla. Talousarvioesitys ensi vuodelle noudattaa valitettavan johdonmukaisesti tätä suuruudenhullua ajatusta, perussuomalaiset toteavat.
Hallitus nimittää ilmastojohtajuudeksi polttoaineveron korotusta, joka nostaa maailman maista aiemmin kolmanneksitoista kalleimman polttoaineen nyt jo yhdeksännelle sijalle.
– Sijoitus ei ole kunniaksi. Ilmasto ei kiitä, mutta nousseet kuljetuskustannukset siirtyvät täysimääräisesti tuotteiden hintoihin, köyhimpiä kaikkein eniten kurittaen, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenvuoron eduskunnassa käyttänyt kansanedustaja Jani Mäkelä.
Päättävissä pöydissä Suomen etua vastaan
Perussuomalaiset ihmettelevät, miksi hallitus ilmoittautuu vapaaehtoiseksi taloudellisten motiivien liikkeelle ajamien siirtolaisten taakanjakomekanismiin.
– Ei ole perälautaa tai ajatusta, mitä tehdään, kun Turkin raja vuotaa taas ja kun meritaksitoiminta Libyan rannikolta kiihtyy. Edellinenkin siirtolaiskriisi on hoitamatta, laittomasti maassa oleskelee edelleen tuhansia, mutta kerjäämällä kerjätään uusia ongelmia.
– Jälleen kerran ollaan niissä pöydissä, joissa laskut kouraan jaetaan. Rinteen hallitus edistää euroalueen yhteisen budjetin perustamista. Siinä oltaisiin yhteisvastuullisesti takaamassa lainoja muille maille ja sitomassa jäsenmaiden talouspolitiikkaa yli hallituskausien, perussuomalaiset sanovat.
Perussuomalaiset huomauttavat, että hallitus, kokoomuksen tuella, antautui jo ennalta miljardiluokan lisälaskuun Suomelle, kun nettomaksuosuutemme nousee EU:n uudessa rahoituskehyksessä.
– Suomelle hankitaan turhalla riitelyllä Euroopasta uusia vihamiehiä ja liittolaissuhteita tiukan talouden pohjoisiin maihin heikennetään.
Hallitus halpatyövoiman perässä
Aluepolitiikaksi väitetään sitä, että nostetaan lämmityksen ja liikenteen hintaa, laiminlyödään tieverkon korjaamista ja heikennetään maatalouden edellytyksiä.
– Jopa maakuntakeskukset tyhjennetään valtion palveluista, kuten poliisilaitoksista ja verotoimistoista, perussuomalaiset ihmettelevät.
– Maaseudun näivettämisen myötä asukkaat saadaan pakenemaan arvottomiksi muuttuneista asunnoistaan asutuskeskuksiin ammattiyhdistysten vuokralaisiksi.
Hallitus on heittänyt perinteiset suomalaiset arvot on romukoppaan ja tilalla on monikulttuuria.
– Kaiken tarkoituksena tuoda Suomi täyteen ulkomaista halpatyövoimaa. Vaikka motiivit ovat erilaiset, tämä halpatyövoimakiima on yhteinen niin kokoomukselle kuin vihervasemmistollekin.
Perheiden ostovoimaa kasvatettava
Ulosotossa on yli puoli miljoonaa suomalaista. Heidän veloistaan iso osa on 1990-luvun alun eurokriisin peruja. Perussuomalaiset esittävät tulevan syksyn vaihtoehtobudjetissaan toimenpidekokonaisuuden ulosottovelallisten aseman parantamiseksi.
Kun hallitus aikoo heikentää kotitalouksien ostovoimaa, perussuomalaisten vaihtoehdossa esitetään sen kasvattamista.
– Tuoreesta eurokriisistä ja menetystä vuosikymmenestä Suomen hallitukset ja kansalaiset selvisivät velkaantumalla. Samalla Suomi myönsi ja takasi kriisilainoja, joita ei koskaan makseta takaisin. Miksi hallitus haluaa jatkaa pään lyömistä EU:n ja euroalueen seinään? perussuomalaiset kysyvät.
USA:n, Saksan ja Kiinan teollisuuden ja kansainvälisen kaupan alamäki on käynnissä, ja on vain ajan kysymys, koska tämä negatiivinen kierre tarttuu myös palvelusektoriin. Suomi ei tälläkään kertaa tule välttymään kansainvälisten suhdanteiden heikkoudelta.
Tempputyöllistäminen ei lohduta
Jo nyt talouden kasvuennustetta on jouduttu laskemaan.
– Mitä hallitus aikoo tehdä, jos tästä alkaneesta taantumasta tulee jälleen eurojäsenyyden sivuvaikutuksena pitkittynyt matalasuhdanne? Tilanteessa, jossa suomalaiset kotitaloudet ovat ennätyksellisen velkaantuneita, perussuomalaiset kysyvät.
– Aivan erityisesti täytyy ihmetellä, missä ovat hallituksen keinot päästä 75 prosentin työllisyystavoitteeseen. Tutkimuksen mukaan suomalaisten valtava enemmistö ei usko hallituksen työllisyystavoitteen toteutuvan, ja syyt uskonpuutteeseen on helppo nähdä.
Perussuomalaiset huomauttavat, ettei arvonlisäveron alarajan nostolla pitkälle pötkitä.
– Kun talouskasvu pysähtyy, ei tempputyöllistäminenkään kauan lohduta. Kun listalla ei ole mitään uusia konkreettisia tuottavia työpaikkoja lisääviä toimia, vaan päinvastoin entistenkin purkamista, koko talousarvion pohja putoaa.
Hallituksen aprillibudjetti
Sdp voitti vaalit lupaamalla satasen lisää pienimpiin eläkkeisiin ja lupaamalla laittaa vanhustenhoidon hoitajamitoituksen kuntoon. Ei tule satasta, eikä tule hoitajia.
– Hoitajien sijaan tulee laki henkilöstömitoituksesta, aprillipäivänä, vähän ennen vaaleja. Hoitajamitoituksen toteutus ja rahoituksen järjestäminen jätetään seuraavan hallituksen murheeksi. Aprillia! Tämä budjetti tullaan muistamaan valevappusatasesta ja aprillihoitajamitoituksesta.
Myös puheet koulutuksen kunnianpalautuksesta voidaan unohtaa.
– Kunnia ei tuo yhtään lähiopetustuntia ammattikouluun, koska rahaa hallitus ei anna. Koulutusmiljardi ja opintotuen korotus ovat unohtuneet, perussuomalaiset toteavat.
– Valtion omaisuutta myydään uusien pysyvien, huomatkaa, pysyvien menojen rahoittamiseksi. Niitä menoja hallitus kutsuu tulevaisuusinvestoinneiksi, vaikka ne eivät ole tulevaisuutta eivätkä investointeja.
Suomalaisilla ei ole varaa haavekuviin
Perussuomalaiset toteavat, että pääministeripuolueen asemasta huolimatta sdp myötäilee vihreiden ja vasemmiston tavoitteita. Keskusta on puolestaan hylännyt koko maan kehittämisen ja perinteiset kannattajansa, duunarit ja pienyrittäjät.
– Perussuomalaisten viesti hallitukselle on, ettei suomalaisilla ole varaa haavekuviinne ja turhuuksiinne. Meille riittää Suomen kokoinen Suomi, joka on suomalaisten koti, edunvalvoja ja turvapaikka maailmassa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- lisälasku talousarvioesitys vappusatanen polttoaineiden hinta hoitajamitoitus Siirtolaiskriisi pienituloiset ulosotto Taantuma Euroalue Taakanjako ilmastopolitiikka Vasemmisto vihreät perussuomalaiset SDP hallitus talous Keskusta Kokoomus koulutus Teollisuus EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Peltokangas: Hallituksen haluttomuus laittomien siirtolaisten palauttamiseen kotimaihinsa on sylkemistä oman maan heikompiosaisten päälle
Hallitus lisäämässä merkittävästi polttoaineverotusta, maahanmuuttoa sekä valtion velkaa – PS moittii: “myrkkyä duunarille, yrityksille ja teollisuudelle”
Perussuomalaiset: Työllisyysaste ei nouse, jos yhtä työssäkäyvää maahanmuuttajaa kohden maahan otetaan kaksi työtöntä maahanmuuttajaa
Tavio: Ilman kehitysapua valtionvelka olisi jopa kolmanneksen pienempi
Junnila heilutti 50 miljardin seteliä täysistunnossa – hallituksen linja: “Rahat Afrikkaan, aarteet Aurajoelle”
Maltan maahanmuuttosopimuksella nihkeä vastaanotto EU-maissa
Thüringenin osavaltiovaaleissa hallituspuolueille tappiot – AfD:lle murskavoitto
EU käynnistää uudistetun operaation Välimerellä
Greek City Times: Saksalainen vapaaehtoisjärjestö yritti tuupata laittomia siirtolaisia Kreikan aluevesille
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää