PS ARKISTO
Tuomioja haikailee EU:ta puolustusapuun ja Ruotsia sotilasliittoon yhdessä Suomen kanssa – Halla-aho: ”Ei ole uskottavaa”
Hallituspuolueiden riveissä elää edelleen Nato-vastaisuutta, jossa puolustusliiton korvikkeeksi tarjotaan ulko- ja turvallisuuspoliittista mielikuvahöttöä, kuten kansanedustaja Erkki Tuomiojan hellimää Suomi-Ruotsi-sotilasliittoa.
Suomen Nato-päätöksen loppumetreillä hallituksen sisällä on edelleen selvä Nato-oppositio, jonka edustajista eilisessä Ylen A-Talkissa olivat paikalla kansanedustajat Anna Kontula (vas) ja Erkki Tuomioja (sd).
Selkeä enemmistö kansanedustajista kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Tuomioja ei kuitenkaan kuulu heihin. Tuomiojassa on tosin ripaus opportunismia, sillä hän on kaikesta huolimatta väläytellyt mahdollisuutta äänestää eduskunnassa Naton puolesta.
Tuuliviiri-Tuomiojan mukaan hän olisi valmis uhrautumaan sen puolesta, että Nato-jäsenyydelle saataisiin eduskunnassa mahdollisimman laaja tuki, vaikka hän itse pitäisikin parempana oman puolustuksen vahvistamisen ohella puolustusyhteistyötä Ruotsin kanssa – aina kahdenväliseen sotilasliittoon saakka.
Tuomioja nojailee illuusioon
Anna Kontula vihjaili äskettäin, että hänellä olisi tiedossa, ettei Venäjä olisi lähiaikoina hyökkäämässä enää mihinkään. Kukaan ei tosin tiedä, mistä Kontulan tiedot Venäjän hyökkäyshalujen vähenemisestä on saatu.
Eilen Kontula, joka ei siis kannata Nato-jäsenyyttä väitti A-Talkissa, että Nato-jäsenyys kasvattaisi Suomen riskiä joutua osalliseksi ”hässäköihin” maailmalla.
Perussuomalaisten Jussi Halla-aho rauhoitteli kansanedustajakollegoitaan.
– Hässäköihin joutumisen riskiä kuulee usein, ja sen todisteeksi esitetään operaatioita, jotka eivät ole Nato-operaatioita. Kuten tiedetään, mikään Nato-maa ei ole joutunut sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi, ja Naton keskeinen tarkoitus onkin estää ennalta konflikteja.
Tuomiojan vaihtoehtoa Nato-jäsenyydelle, Ruotsi-liittoutumaa, Halla-aho pitää illuusiona eli hahmotusvirheenä.
– Jos Suomi haluaa vakauttaa omaa turvallisuuspoliittista asemaansa ja ylipäätään Euroopan turvallisuutta, niin sitä vaikutusta ei ole saatavissa muuten kuin liittymällä Naton jäseneksi, Halla-aho sanoi.
Tuomioja kuitenkin yritti ja vetosi EU-jäsenyyden tuomaan turvaan
– Eihän EU-maihinkaan ole nyt hyökätty, Tuomioja päästeli.
Venäjä katsoo jo nyt Suomen kuuluvan Natoon
Venäjä laskee Suomen jo nyt kuuluvaksi sotilaallisesti länteen nykyisen Nato-yhteistyön ja EU-jäsenyyden vuoksi, eikä Suomi siten voisi pysyä Itämeren alueella mahdollisesti syntyvän sotilaallisen konfliktin ulkopuolella, vaikka ei olisikaan Naton jäsen.
Halla-aho huomautti, että Suomi on jo nyt mukana Nato-toiminnassa olematta kuitenkaan Naton täysjäsen.
– Sanoisin, että mahdollinen imagohaitta on jo realisoitunut ja otettu. Ainoa, mikä tällä hetkellä erottaa Suomen muista on se, että me emme ole kollektiivisen puolustuksen, kansankielellä turvatakuiden piirissä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- puolustusliitto Nato-jäsenyys Hyökkäys uhka Anna Kontula Erkki Tuomioja Turvatakuut Suomi Turvallisuus Ruotsi Venäjä Jussi Halla-aho maanpuolustus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perussuomalaiset kertoo puolueen virallisen Nato-kannan – Puoluevaltuusto äänesti: 61 puolesta, 3 vastaan
Suomi vetämässä Ruotsia mukanaan Natoon – puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Ronkainen: ”Uskon, että molemmat maat tulevat hakemaan jäsenyyttä”
Nyt ei lausunto vanhentunut arvokkaasti: Presidentti Halosen mukaan Venäjän päämäärinä ovat demokratia, ihmisoikeudet ja hyvä hallinto
PS-Nuoriso vaatii: Viides kolonna sivuun – Erkki Tuomiojan erottava ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajuudesta!
Luukkanen: Tosiasioiden tunnustaminen on Suomen turvallisuuden perusta
Halla-aho: Sekä Nato-jäsenyyden kannatusta että sen vastustusta ohjaa Venäjän pelko
Perussuomalaiset kannattaa Nato-jäsenyyttä: ”Kalliin isänmaamme suojaksi, ei ketään uhkaamaan”
Halla-aho: Suomen aiemmalla valtiojohdolla oli asennevamma Venäjän suhteen
Halla-aho Suomen ja Turkin Nato-neuvotteluista: Aserajoitukset aihepiiri, jonka tiimoilta lähentymistä voisi tapahtua
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää