Trumpin ja Putinin tapaaminen oli menestys, jota liberaali media ei suostu tunnustamaan – näin Trumpia kannattava media raportoi Helsingin kokouksesta
Yhdysvaltalaismedia Breitbart korosti Vladimir Putinin ja Donald Trumpin keskustelua rohkeana diplomaattisena tapaamisena. Se myös uutisoi laajasti Israelin pohjoisrajan tilanteesta, joista Putin ja Trump olivat yksimielisiä. Myös rebublikaanivaikuttajien krtitiikki sai runsaasti tilaa tapaamisillan (16.7.) uutisvirrassa.
Breitbartin etusivulla Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamista kuvaillaan kokouksen jälkeisenä aamuna 17.7. rohkeana tapahtumana. Uutissivusto kertoo kuitenkin kuitenkin myös laajasti Trumpiin kohdistuneesta kritiikistä, esimerkiksi CNN:n analyytikon Philip Muddin lausunnosta, jossa hän kysyi nouseeko, varjohallitus Trumpin hallintoa vastaan.
Australian pääministeri Malcolm Turnbull tyrmää kritiikin Trumpin tappiosta
Breitbart kertoo Turnbullin olevan Trumpin vahva tukija. Turnbullia haastateltiin Australian Radio Networkin lähetyksessä. Haastattelussa perättiin vastausta kysymykseen, oliko Trump peräti maanpetturi, kun hän veljeili Putinin kanssa lehdistötilaisuudessa Helsingissä. Turnbull vastasi tyhjentävästi.
– Ei tietenkään. Donald Trump on patriootti. Hän on amerikkalainen ja isänmaallinen. Hänen tehtävänsä on edustaa maataan ja hän tekee sen parhailla mahdollisilla kyvyillään. Aivan kuten minäkin.
Israelin suhteet yhteinen intressi
Breitbart Jerusalem kertoo, että Trumpin mukaan Israelin pääministeri Benjamin Netanyahun kanssa on käyty keskusteluja summitin tiimoilta.
– Me molemmat puhuimme Bibin (pääministeri Netanyahu) kanssa ja Israel haluaisi tehdä tiettyjä asioita Syyrian kannssa Israelin turvallisuuden takaamiseksi, Trump sanoi tiedotustilaisuudessa Helsingissä 16.7.
Trump jatkoi:
– Yhteistyö Israelin kanssa on hieno asia ja Israelin turvallisuus on jotain, mistä minä ja Putin olimme yhtä mieltä.
Saksan kaasuputki
Breitbart London kertoi, että Yhdysvallat ja Venäjä aikovat kilpailla maakaasulla.
– Kilpailemme kaasuputkihankkeesta, Trump sanoi ja lisäsi:
– En ole varma onko se Saksan etu, mutta se on päätös, jonka he tekivät.”
First Lady isänmaallisessa asussa
Melania Trumpin sunnuntai-illan pukeutumisesta kerrottiin syväluotaavasti Breitbartin etusivulla. Esimerkiksi lentokentän saapumiskuvissa rouva Trumpilla oli yllään Kate Brierleyn Isoude-merkkinen vaaleansininen takki. Silkkivuorisen luomuksen hinnaksi kerttottiin 4 000 dollaria. Ruskeat nahkahousut puolestaan edustivat puolestaan newyorkilaisen muotihistorian vaikuttajaa Ralph Laurenia.
Breitbartin analyysi Trumpiin kohdistuneesta vihamielisyydestä
Breitbartin erikoistoimittaja Joel B. Pollak kirjoittaa laajassa artikkelissaan Trumpiin kohdistuneesta vihamielisyydestä. Hän osoittaa kritiikkinsä suoraan arvostelijoiden leiriin.
– Trumpin vihaajat esittävät, että Trump vain mielisteli ja pönkitti Putinin asemaa. Minä sanon, että Putin ei tarvise Yhdysvaltoja tehdäkseen itsestään tärkeän. Hänellä on jo massiivinen ydinasevarustus ja lisäksi hän juuri jakoi FIFA Word Cupin voittopokaalin.
Heli-Maria Wiik
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Benjamin Netanyahu Breitbart Vladimir Putin Donald Trump Israel Yhdysvallat Energiapolitiikka Venäjä Saksa
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää