Miss Universumiksi valittiin oikea nainen, Nicaraguan Sheynnis Palacios. / LEHTIKUVA
Transnaisten ennätysmäinen määrä ei auttanut – Miss Universum -kisojen taustayhtiö meni konkurssiin
Inklusiivisuus ja monimuotoisuus eivät ole ratkaisuja kaikkeen: Miss Universum -kisoja järjestävä yhtiö meni konkurssiin, vaikka tämän vuoden kisoissa oli mukana ennätysmäärä transnaisia. Suomen edustajana oli ihan oikea nainen, mutta hän ei valitettavasti sijoittunut 20 parhaan joukkoon.
Lauantaina pidetyissä Miss Universum -kilpailuissa nähtiin enemmän moninaisuutta ja inklusiivisuutta kuin ikinä ennen. Mukana oli kaksi äitiä, kaksi transnaista ja kehopositiivinen missi. Naimisissa olevia tai synnyttäneitä naisia ei aiemmin ole hyväksytty mukaan kisaan.
Ensimmäinen transnainen nähtiin Miss Universum -loppukilpailussa vuonna 2018. Tällä kertaa 84 loppukilpailuun valitun missin joukossa oli peräti kaksi transnaista. Heistä Portugalin Marina Machete ylsi 20 parhaan missin joukkoon. Alankomaiden ensimmäinen transsukupuolinen missi Rikkie Kollé ei sijoittunut.
Taustayhtiö konkurssiin ennen loppukilpailua
Kilpailijoiden ennätyksellinen monimuotoisuus ei kuitenkaan riittänyt pelastamaan kisojen taloutta. Miss Universum -kilpailujen taustayhtiö jätti konkurssihakemuksen vain muutamia päiviä ennen loppukilpailua, kertoo Fox Business.
Thaimaalainen transaktivisti Jakapong “Anne” Jakrajutatip osti Miss Universum kisoja järjestävän yhtiön viime vuonna 20 miljoonalla dollarilla. Sijoitus osoittautui kuitenkin vähemmän onnistuneeksi ja nyt yritys on hakeutunut konkurssiin. “Go woke, go broke” -ilmiö on ollut nähtävissä monen muunkin kansainvälisen yrityksen toiminnassa viime aikoina.
Miss Universumiksi valittiin Nicaraguan Sheynnis Palacios. Suomen Paula Joukanen ei yltänyt 20 parhaan missin joukkoon.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Paula Joukanen Sheynnis Palacios Jakapong "Anne" Jakrajutatip Rikkie Kollé Marina Machete Miss Universum -kilpailu woketus transnaiset Woke-ideologia kehopositiivisuus transaktivismi
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Teemu Keskisarja: Sukupuolenvaihto tyssäsi shakissa
Ari Koposen mielestä lasten sukupuolineutraalit urheilukisat ovat woke-feminismiä pahimmillaan: ”Tasa-arvon irvikuva”
Olutbrändi Bud Lightin woke-tuska pahenee: Amerikkalaisten entinen suosikkikalja ei enää mene kaupaksi edes alennusmyynnissä
“Hyvin tehty, tytöt!” – brittiopettajalta opettajan oikeudet pois “väärinsukupuolittamisen” takia
Wokettaminen ei kannata: Halpahalliketjulle miljarditappiot Pride-tuotteiden takia USA:ssa
Transintoilu menossa jo liian pitkälle: Seta ja vihervasemmisto yhdessä ajavat lapsille hormonihoitoa, joka pysäyttäisi murrosiän
Seksistiset pilvenpiirtäjät, matematiikan valkoinen ylivalta, koululaisten ilmastolakot – viime aikojen länsimainen kulttuurivallankumous alkoi tieteeksi naamioidusta aktivismista
Poliisi haluaa vaihtaa rotunsa kun kerran sukupuolenkin voi vaihtaa – haastoi Chicagon kaupungin oikeuteen
Espanjassa poliisit ja sotilaat korjaavat sukupuolensa saadakseen naisille varattuja etuja
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää