Miss Universumiksi valittiin oikea nainen, Nicaraguan Sheynnis Palacios. / LEHTIKUVA
Transnaisten ennätysmäinen määrä ei auttanut – Miss Universum -kisojen taustayhtiö meni konkurssiin
Inklusiivisuus ja monimuotoisuus eivät ole ratkaisuja kaikkeen: Miss Universum -kisoja järjestävä yhtiö meni konkurssiin, vaikka tämän vuoden kisoissa oli mukana ennätysmäärä transnaisia. Suomen edustajana oli ihan oikea nainen, mutta hän ei valitettavasti sijoittunut 20 parhaan joukkoon.
Lauantaina pidetyissä Miss Universum -kilpailuissa nähtiin enemmän moninaisuutta ja inklusiivisuutta kuin ikinä ennen. Mukana oli kaksi äitiä, kaksi transnaista ja kehopositiivinen missi. Naimisissa olevia tai synnyttäneitä naisia ei aiemmin ole hyväksytty mukaan kisaan.
Ensimmäinen transnainen nähtiin Miss Universum -loppukilpailussa vuonna 2018. Tällä kertaa 84 loppukilpailuun valitun missin joukossa oli peräti kaksi transnaista. Heistä Portugalin Marina Machete ylsi 20 parhaan missin joukkoon. Alankomaiden ensimmäinen transsukupuolinen missi Rikkie Kollé ei sijoittunut.
Taustayhtiö konkurssiin ennen loppukilpailua
Kilpailijoiden ennätyksellinen monimuotoisuus ei kuitenkaan riittänyt pelastamaan kisojen taloutta. Miss Universum -kilpailujen taustayhtiö jätti konkurssihakemuksen vain muutamia päiviä ennen loppukilpailua, kertoo Fox Business.
Thaimaalainen transaktivisti Jakapong “Anne” Jakrajutatip osti Miss Universum kisoja järjestävän yhtiön viime vuonna 20 miljoonalla dollarilla. Sijoitus osoittautui kuitenkin vähemmän onnistuneeksi ja nyt yritys on hakeutunut konkurssiin. “Go woke, go broke” -ilmiö on ollut nähtävissä monen muunkin kansainvälisen yrityksen toiminnassa viime aikoina.
Miss Universumiksi valittiin Nicaraguan Sheynnis Palacios. Suomen Paula Joukanen ei yltänyt 20 parhaan missin joukkoon.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Paula Joukanen Sheynnis Palacios Jakapong "Anne" Jakrajutatip Rikkie Kollé Marina Machete Miss Universum -kilpailu woketus transnaiset Woke-ideologia kehopositiivisuus transaktivismi
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Teemu Keskisarja: Sukupuolenvaihto tyssäsi shakissa
Ari Koposen mielestä lasten sukupuolineutraalit urheilukisat ovat woke-feminismiä pahimmillaan: ”Tasa-arvon irvikuva”
Olutbrändi Bud Lightin woke-tuska pahenee: Amerikkalaisten entinen suosikkikalja ei enää mene kaupaksi edes alennusmyynnissä
“Hyvin tehty, tytöt!” – brittiopettajalta opettajan oikeudet pois “väärinsukupuolittamisen” takia
Wokettaminen ei kannata: Halpahalliketjulle miljarditappiot Pride-tuotteiden takia USA:ssa
Transintoilu menossa jo liian pitkälle: Seta ja vihervasemmisto yhdessä ajavat lapsille hormonihoitoa, joka pysäyttäisi murrosiän
Seksistiset pilvenpiirtäjät, matematiikan valkoinen ylivalta, koululaisten ilmastolakot – viime aikojen länsimainen kulttuurivallankumous alkoi tieteeksi naamioidusta aktivismista
Poliisi haluaa vaihtaa rotunsa kun kerran sukupuolenkin voi vaihtaa – haastoi Chicagon kaupungin oikeuteen
Espanjassa poliisit ja sotilaat korjaavat sukupuolensa saadakseen naisille varattuja etuja
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Rocklegenda USA:n vaaleista: Faneilleen äänestysohjeita jakavat muusikot käyttävät vaikutusvaltaansa väärin – ”Se ei edusta vapautta”
Rokkari Alice Cooper on yksi viihdemaailman suurnimistä, joka pidättäytyy ottamasta puolia Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa. Cooper totesi jo edellisten presidentinvaalien alla, että hän mielellään osallistuu erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin, mutta äänestysohjeita hän ei ryhdy jakamaan.
Vigelius tyrmää Arto Nybergin ohjelman lopettamisen Ylellä: ”Lypsävätkin lehmät viedään teuraaksi”
Perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigeliuksen mukaan Ylen tulisi kohdentaa säästöt hallintoon ja tehostaa toimintaansa, ei lakkauttaa katsotuimpia ohjelmiaan: - Tulosvastuu Yle-veron maksajille lähentelee nollaa, ja se näkyy.
Iranin islamistinen hallinto pidätti yliopisto-opiskelijan – nuori nainen vastusti siveyspoliisin voimakeinoja riisuutumalla
Viikonloppuna viestipalvelu X:ssä levisi kuvia ja video nuoresta naisesta, joka kulkee alusvaatteet yllään rakennuksen pihalla. Hänen kerrotaan riisuutuneen protestiksi, koska siveyspoliisi oli käyttänyt häneen voimakeinoja väärin puetun hijabin vuoksi. Hänen vaatteitaan oli esimerkiksi revennyt siveyspoliisin kiinniotossa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää