Tolppanen: Samasta työstä sama palkka
Samasta työstä on aina maksettava sama palkka, olipa työntekijä mies tai nainen, ulkomaalainen tai suomalainen. Tämä on äärimmäisen tärkeää. Silti Suomessa naisen euro on liki 30 prosenttia alhaisempi kuin miehen euro. Naisille maksetaan samasta työtä vähemmän kuin miehille. Ihmettelen suuresti suomalaisen ammattiyhdistysliikkeen hampaattomuutta tässä asiassa.
On yleisesti tiedossa, että esimerkiksi virolainen rakennusalan työntekijä tekee työtään Suomessa pienemmällä palkalla kuin kotimainen työkaverinsa. Ihmettelen, miten virolaisfirmat pystyvät tarjoamaan työtään liki puolet halvemmalla kuin suomalaisfirmat.
Vuosittain Suomessa työskentelee 70 000 virolaista rakennusmiestä lyhyillä 1-3 kk:n työsopimuksilla. Samaan aikaan 30 000 Rakennusliittoon kuuluvaa suomalaista ammattilaista on työttömänä. On muistettava, että nämä virolaiset eivät pääsääntöisesti maksa Suomeen tuloveroa, koska työskentelyaika on niin lyhyt, ettei palkasta peritä veroja. Suomi kuitenkin maksaa jokaisen työntekijän lapselle Viroon lapsilisää ja siellä kotona hoidettavasta alle kolmevuotiaasta lapsesta kotihoidontukea.
Ehkäpä matalapalkkaisuus johtuu juuri siitä, että virolaisfirmat laskevat palkanlisäksi automaatiksi muodostuneet suomalaiset tulonsiirrot ja ehkäpä palkkaa määriteltäessä huomioidaan se, että veroja ei Suomeen makseta.
Kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natrinkin kannattaisi tutustua näihin asioihin, eikä askaroida yksittäisten meppien äänestyksissä. Äänestyksiä on tuhansia vuodessa, joten aikaa niiden penkomiseen menee todella paljon.
Suomessa käyttöön otettu näkyvillä oleva pakollinen veronumero kertoo sen, että ihmisellä on verokirja ja paperit kunnossa. Sen sijaan se ei kerro, maksaako henkilö Suomeen veroa vai ei. Se ei myöskään kerro maksetun palkan määrää. Ne tiedot saa vasta verottajalta.
Perussuomalaiset eivät vastusta veronumeroa. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että veronumero on hyvä asia, mutta sitä pitäisi kehittää niin, että alipalkan maksamiseen voitaisiin puuttua heti työmaalla tehdyn tarkastuksen yhteydessä.
Maria Tolppanen
Kansanedustaja (ps.),
eurovaaliehdokas
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Viikon suosituimmat
Somalian presidentti Berliinissä: ”Kaikki somalialaiset voivat palata kotimaahansa”
Jokaisella somalialaisella on kotimaa. Kaikki voivat palata takaisin. Se ei ole mikään ongelma, vakuutti Somalian presidentti Hassan Sheikh Mohamud Berliinissä liittokanslerinvirastossa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.
Tynkkynen: Portugalin nuorille aikuisille EU-tukipaketeilla veroparatiisimainen etu, jopa 10 vuoden asteittainen verovapaus – “On tämä härski kuvio”
Europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen (ps.) moittii Portugalille syydettyjä kohtuuttomia etuja.
Halla-aho tylyttää liberaalia wokemediaa – “Trumpin voitto on työväenluokan kapina”
Puhemies Jussi Halla-aho naulasi keskiviikkona someen omat teesinsä syistä, jotka avittivat Donald Trumpin Yhdysvaltain 47. presidentiksi. Trump voitti vaalit siitä huolimatta, että liberaalit ja media nimittelivät Trumpia toistuvasti "pelleksi, huijariksi, fasistiksi, rikolliseksi, epäpäteväksi ja ties miksi”.
Liian monella oppilaalla ruotsalainen nimi – vieraskielisten vanhemmat valittivat viranomaisille etnisestä diskriminoinnista koulussa
Liian monta kantaväestöltä kalskahtavaa etunimeä yhdessä luokassa sai aikaan kalabaliikin ruotsalaiskoulussa. Vieraskieliset vanhemmat syyttivät koulua etnisestä diskriminoinnista ja valittivat viranomaisille. Härkäsestä tuli kuitenkin taas kerran kärpänen ja segregaatiokehitys Ruotsin kouluissa jatkuu.
Purra: Islamin ja monien takapajuisten kulttuurien naiskäsitys on suomalaisten arvojen ja sukupuolten välisen tasa-arvon kanssa yhteensovittamaton
Puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra otti lauantaisessa puoluevaltuustopuheessaan esille myös naisten oikeudet.
Sveitsissä astuu voimaan burkakielto – kiellon rikkomisesta jopa tuhannen frangin sakko
Sveitsin hallitus tiedotti, että kasvojen peittäminen julkisissa tiloissa on kielletty 1.1.2025 alkaen. Laki tunnetaan nimellä “burkakielto”. Se hyväksyttiin kansanäänestyksellä vuonna 2021. Lainvalmistelun käynnisti sama poliittinen ryhmä, joka sai kansanäänestyksellä läpi uusien minareettien rakennuskiellon vuonna 2009.
Purra: Maahanmuutto ei korjaa, vaan kärjistää taloutemme ongelmia
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra avasi perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksen lauantaiaamuna Helsingissä. Puheessaan Purra keskittyi ennen muuta talouteen, maahanmuuttoon ja arvoihin politiikan takana.
Ruotsin hallitus haluaa maassa laittomasti piileskelevät sadat tuhannet ulos maasta – vihervasemmisto ja liittoaktivistit vastustavat
Tavalla tai toisella jalkansa hyvinvointivaltion oven väliin saanut ei kernaasti palaa kotiseutunsa kurjuuteen. Tavallinen syy maassa piileskelyyn on turvapaikkahakemuksen hylkääminen. Ruotsissa laittomia maassa oleskelijoita on sadoin tuhansin ja nyt heidät halutaan päivänvaloon ynnä ulos maasta. Punavihreä oppositio ja vihreät vastustavat.
Kaisa Garedew: “Sanoja vaihtamalla ei voida selittää pois biologisia tosiasioita”
Eduskunnassa käytiin eilen lähetekeskustelu kansalaisaloitteesta, jolla halutaan säilyttää isä ja äiti -termit lainsäädännössä. Aloitteessa ehdotetaan, että valtioneuvosto ryhtyisi palauttamaan nämä sanat niihin lakeihin, joista ne on poistettu, sekä turvaamaan niiden säilymisen muussa lainsäädännössä, sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä sosiaaliturvassa.
Purra: Sosiaalivaltiomme on ylipaisunut – ja se on heikkojen poliitikkojen syy
Valtiovarainministerinä puheenjohtaja Riikka Purra nosti puoluevaltuustopuheessaan totta kai esille valtiontalouden, mahdollisen talouskasvun ja hyvinvointivaltion tulevaisuuden.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää