Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ihmettelee liberaalien puheita “totuuden jälkeisestä aikakaudesta, jossa tosiasiat eivät enää merkitse politiikassa mitään”.
– Tosiaanko, tähänkö asti on siis eletty totuuden aikakautta? Terho kysyy.
Eurojäsenyyden piti turvata vienti ja talouskasvu
Terho listaa blogissaan esimerkkejä kotimaisen politiikan perinteisiä “totuuksista”. Ensimmäisenä hän mainitsee eurojäsenyyden, jonka piti turvata Suomen vienti ja talouskasvu.
– Tämä kuvattiin lehdistön ja vanhojen puolueiden enemmistön taholta viime vuosiin saakka selvänä totuutena, jota vain pölvästit ja edesvastuuttomat poliittiset voimat epäilivät. Vasta viime aikoina poliittinen leimaaminen on hiipunut, koska asiantuntijoiden parissa on niin yleisesti tunnustettu, että euroon liittyminen oli Suomelle huono ratkaisu.
Mihin katosi huutava työvoimapula?
Terhon listalle on päätynyt myös viime vuosikymmenellä kovasti hoettu ja povattu työvoimapula, jonka piti koittaa tällä vuosikymmenellä, kun suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle.
– Tätä väistämätöntä työvoimapulaa piti tietenkin liberaalien mielestä torjua niin, että Suomeen otettaisiin nopeasti 300 000 tai jopa 500 000 maahanmuuttajaa. Samalla kaikki kritiikki maahanmuuttojärjestelmää kohtaan vaiennettiin ja kritiikin esittäjät leimattiin.
– Elettiinkö tuolloin 10 vuotta sitten tosiaan totuuden aikakautta? Terho kirjoittaa.
Toisteltu monikulttuurisuutta rikkautena
Tosiasioilla ei ole Terhon mielestä minkäänlaista vaikutusta liberaalien mielipiteisiin.
– On itse asiassa vaikea keksiä mitään niin perusteetonta mielipidettä, etteikö sitä politiikassa olisi joku taho aina hokenut totuutena. Milloin on ehdottomina toisteltu monikulttuurisuuden olevan rikkautta, milloin neuvostovastaisuuden olevan moraalitonta.
– Politiikassa on kautta aikojen esitetty jos jonkinlaisia väitteitä tai lupauksia, joiden uskottavuutta tai toivottavuutta kukin äänestäjä saa sitten tahollaan arvioida. Nykytilanteessa ei tässä suhteessa ole mitään uutta, Terho toteaa.
“On helpompaa syyttää muita valehtelusta”
Terhon mukaan Brexitin ja Trumpin edustaman poliittisen suuntauksen menestys rakentuu juuri liberaalien antamiin tyhjiin lupauksiin ja mahdottomiin visioihin.
– Eivät uudet poliittiset voimat saa kannatusta siksi, että ne valehtelevat. Ne nousevat, koska heidän edeltäjänsä itse antoivat katteettomia lupauksia (mitä joku kutsuisi kai valehteluksi) ja edistivät vain äänekkään vähemmistön mahdottomia ja epätoivottuja tulevaisuudenvisioita.
– Brexitistä tai Trumpista ei tarvitse kauhistua. Joidenkin maailmankuva ehkä romahtaa, mutta maailma ei romahda. On tietysti aina helpompaa syytellä muita valehtelusta kuin pohtia omia virheitään ja sanomisiaan, mutta se on varma, että ilman suurta turhautumista asioiden nykytilaan eivät ihmiset äänestä suurten muutosten puolesta.
Toivottavasti totuuden aika koittaa
Terho sanoo pystyvänsä eläytymään brittien ja amerikkalaisten turhautumiseen.
– Minäkin koen, että olen koko elämäni kuunnellut poliittista keskustelua, jonka monet perustotuudet ovat olleet täyttä poliittisesti valikoitua vääristelyä. Siksi lähdin perussuomalaisiin, siksi haluan muutosta ja siksi toimin sen puolesta.
– Emme siis elä totuuden jälkeistä aikaa, mutta toivottavasti totuuden aikakin vielä kerran politiikassa koittaa, Terho toivoo blogissaan.