

PS ARKISTO
Viikon 22/2024 luetuin
Teemu Keskisarjan kolumni: Yleisradion monimuotoinen kirjautumispakko
Parahin lukija, tottahan tiesit, että Yleisradio on osakeyhtiö, josta valtio omistaa vain 99,98 prosenttia. Pontevista pienosakkaista mainittakoon Raittiuden Ystävät, Svenska Folkpartiet i Finland ja Työväen Sivistysliitto. Oy:ssä ei virkatyöskennellä niin kuin virastossa. Sadat johtajat ja päälliköt tahkoavat Ylelle liikevaihtoa ja -tulosta. He tarvitsevat kuukausiliksan lisäksi bonuksen, kannustimen ja palkitsemisjärjestelmän.
Autonmyyjän provikka karttuu, jos kaarat käyvät kaupaksi. Onnistumisen mittaus on vaikeampaa julkisessa palvelussa, jonka ylenpalttinen rahoitus pulppuaa aina samasta lähteestä.
Yle-päällystö paaluttaa palkintojaan esimerkiksi “aktiivisten asiakkaiden” määrällä. Se ei tarkoita katsojalukuja. Aktiivisuus suhteutuu “tuloskorteissa” Yle Tunnusten vierailutiheyteen ja -aikaan. Palkitsevinta on nuoremman kuluttajan “viikkotavoittavuus”.
Areenan kirjautumispakko tarkentaa töllöttämisen kohderyhmiin. Verorahoitteinen kasvuyritys kahmii markkinaosuutta, sata prosenttia on ihan mahdollinen visio. Kotimaiset kilpailijat ovat harvassa ja kanttuvei. Kaikkien kaupallisten tv- ja radiokanavien mainostulot ovat murusia verrattuna Vallan Vahtikoiran kukkuraiseen kuppiin.
Yleläisen propagandan avainsana on “monimuotoisuus”. Tiedotusvälineitä ei todellakaan ole monia, mutta se ainokainen monimuotoilee itseymmärrystään. Johdon palkitsemiseenkin vaikuttaa “sisältöjen diversiteetti”.
Työkalupakki täydentyy kohta tekoälyllä. Yleisradio korjaa antidiversiot ja epämonimuotoisuuden. Ajatusrikokset painuvat unhon yöhön. Suomalaiset ovat jo valmiiksi uskomattoman yle-uskovaista kansaa. Enemmistö oikeasti uskoo, että koronasta, Trumpista, brexitistä, sateenkaaresta, ilmastonmuutoksesta, supisuomalaisten rasismista ja tulevaisuuden apokalypseistä on olemassa jokin Oikea Tieto! Sen äärelle pääsee kirjautuja, joka luovuttaa Yleisradio Oy:lle nimensä, sähköpostiosoitteensa, ikänsä, sijaintinsa ja sukupuolensa.
Teemu Keskisarja
Artikkeliin liittyvät aiheet
- verorahat julkiset palvelut monimuotoisuus Teemu Keskisarja ajatusrikos korona valtionyhtiöt Yleisradio kolumni Tekoäly Propaganda Ilmastonmuutos Donald Trump Brexit Rasismi
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Painostustapauksesta uutta tietoa: Matti Apunen kovistellut myös kansanedustajaa, joka kuuluu Ylen rahoitusta arvioivaan työryhmään

Yleltä hämmästyttävä nyökkäys poliittiselle väkivallalle – ministeri oudoksuu

Yle kehysti Suomen ja Unkarin “pahiksiksi” otsikossaan – somen käyttäjät antoivat Ylelle yhteisöhuomautuksen

Yle Uutiset valitsi kummallisen päivän ministereiden natsitteluun

Analyysi: Ylen hallitukseen kuuluu Matti Apusen lisäksi Mikko Alatalo, ja heidän molempien pitäisi valvoa tiukasti Ylen johtoa – mutta käykin juuri päinvastoin

Teemu Keskisarjan kolumni: Tämän takia Yle ei pienene penniäkään
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää