

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Tavio: Poliisin resurssit turvattava budjettineuvotteluissa
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio vaatii pääministeri Marinin (sd.) hallitusta kasvattamaan poliisien määrää tulevien budjettineuvotteluiden kautta. Tavio huomauttaa, että Suomessa poliisien määrä on pienentynyt nopeammin kuin EU-maissa keskimäärin.
Eurostat julkaisi kaksi vuotta sitten katsauksen, jonka mukaan Suomessa oli asukaslukuun suhteutettuna vähemmän poliiseja kuin missään muussa EU:n jäsenmaassa. Edes poliisien määrän kaksinkertaistaminen ei olisi nostanut Suomea EU:n keskitasolle. Tilanne ei ole parantunut tilaston julkaisemisen jälkeen.
Vielä 2010-luvun alussa poliiseja oli Suomessa noin 7 900. Tällä hetkellä määrä on alle 7 400. Ville Tavion mielestä suunta pitää kääntää määrän kasvattamiseen, sillä Ruotsissa jo yleistyneet jengimuotoiset väkivaltarikokset tulevat lisäämään poliisien työkuormaa Suomessakin. Tavio muistuttaa Suomen Poliisijärjestöjen Liiton arvioineen, että Suomi on tässä asiassa Ruotsin tiellä.
Yleinen turvallisuustilanne heikentyy Suomessa
Tavio on huolissaan siitä, että poliisien määrän tahallinen pienentäminen ja jatkuva resurssipula johtavat vastaisuudessa kierteeseen, jossa poliiseiksi pyrkii yhä harvempi ja samalla työmäärä yhtä poliisia kohden käy ylivoimaiseksi.
– Kenttäpoliiseista 60 prosenttia katsoo liittokyselyn mukaan, että ei ehdi hoitamaan työtä riittävällä tarkkuudella. Kiire rasittaa myös tutkinnassa työskenteleviä. Tilanne vaatii merkittävää korotusta poliisin määrärahoihin, Tavio linjaa.
– Yleinen turvallisuustilanne heikentyy Suomessa, kun enimmäkseen ulkomaalaistaustaiset jengit tekevät ryöstöjä ja katuväkivaltaa. Muutoksen kourissa poliisien nykyinen määrä ei ole riittävä, Tavio sanoo.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- poliisien määrä Ruotsin tie katuväkivalta poliisin resurssit ryöstöt resurssipula rikollisuus Ruotsissa turvallisuustilanne Maahanmuuttajajengit Budjettineuvottelut Jengirikollisuus Sanna Marin Ville Tavio Ruotsi Poliisi
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Sisäministeriössä leikataan maahanmuuttomenojen sijasta poliisilta – Antikainen: “Vihreiden suunnitelmat vaarantavat Suomen sisäisen turvallisuuden”

Suomi on Ruotsin tiellä nuorison integraatiossa – Ranne: ”Sama lapsellinen keskustelu, tuloksena samat ongelmat”

Mäkynen: Kaduilla riehuvat maahanmuuttajanuoret eivät halua sopeutua Suomeen – “Vuosikausien rahan lappaaminen ei ole tuottanut, eikä tuota jatkossakaan haluttua tulosta”

Purra: Poliisi myöntää, että Suomi on nuorten jengirikollisuudessa Tanskan ja Ruotsin tiellä – “Ongelmasta puhuttava rohkeasti muulloinkin kuin budjettiriihen alla”

Elomaa: Poliisin määrärahojen vähentäminen vaarantaa suomalaisten turvallisuuden

Hallitus vaarantaa suomalaisten luottamuksen viranomaisiin – Mäkelä: “Turvallisuus on perusoikeus”

Hallituksen valtavaan velanottoon pettynyt Junnila: “Keskusta päästänyt samppanjasosialistit juhlimaan”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää