MATTI MATIKAINEN
Tavio: On tullut aika lopettaa EU:n hännystely – ”Suomea mätkitään taas uusilla vaatimuksilla”
EU:n uusi metsästrategia voi Suomen osalta tarkoittaa esimerkiksi metsien hakkuiden rajoituksia. Perussuomalaisten Ville Tavio huomauttaa, että metsäpolitiikka kuuluu kuitenkin jäsenvaltioiden päätettäväksi. – EU on jälleen siirtämässä toimivaltaa jäsenvaltioilta unionille. Brysselin vallanhimo on loputon.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio korostaa vahvasti, että EU:n pyrkimyksistä huolimatta metsäpolitiikka tulee jatkossakin pitää kansallisessa päätösvallassa.
– EU:ssa on jo nyt maankäyttö- ja metsäasetus LULUCF, jossa määrätään laskennallinen hiilinielu, mikä Suomen metsistä huomioidaan. Kun EU nyt on entisestään kiristämässä päästövähennystavoitteitaan ja metsien huomioimista kansallisena hiilinieluna Suomessa, on herännyt perusteltu huoli siitä, että EU pyrkii viemään Suomelta omien metsien käytön päätösvaltaa, Tavio sanoo.
EU rajoittamassa metsähakkuita
EU-komissio esitteli heinäkuussa uuden metsästrategian, jonka tavoitteeksi on sanottu metsiin liittyvien aloitteiden yhteensovittaminen ja muutenkin jäsenmaiden yhteistyön lisääminen metsäasioissa.
Pinta-alaan suhteutettuna Suomi on EU:n metsäisin maa. Suomessa tunnetusti hoidetaan hyvin metsiä ja huolehditaan kasvusta. Metsäteollisuutta voidaankin pitää Suomen taloudellisen hyvinvoinnin perustana.
Tavio kuitenkin huomauttaa, että EU pyrkii nyt käyttämään Suomen runsaita metsiä unionin yhteisinä hiilinieluina tarkoituksena kompensoida muiden maiden tekemättä jääneitä ilmastotoimia, jotta EU:n kokonaistilanne saadaan paperilla näyttämään paremmalta.
– Käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi metsien hakkuiden rajoituksia, mikä on Suomea kohtaan erittäin epäoikeudenmukaista. Suomea mätkitään nyt vaatimuksilla ilmastopolitiikan tiukentamisesta samalla kun monet EU-maat eivät ole tehneet Suomen kaltaisia päästövähennyksiä.
Brysselin vallanhimo on loputon
EU:n perussopimusten mukaan metsäpolitiikka kuuluu jäsenvaltioiden kansalliseen päätösvaltaan. Metsästrategia onkin jälleen esimerkki EU:n halveksunnasta jäsenvaltioiden päätösvaltaa kohtaan.
– Metsäpolitiikka ei kuulu EU:n valtaan sen enempää kuin yhteinen finanssipolitiikka, eli jälleen ollaan luomassa uutta toimialaa unionille.
– Brysselin vallanhimo on loputon. Tämä järjestelmä hyödyttää eniten lähinnä valtaa pitäviä keskusvaltoja eli pääosin Saksaa ja Tanskaa. Etelä-Euroopan maat sitten pyrkivät hyötymään siinä rinnalla, Tavio sanoo
Hän jatkaa, että on tullut aika lopettaa EU:n hännystely.
– Jokainen voi vaikuttaa siihen äänestämällä perussuomalaisia.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- määräysvalta metsästrategia hiilinielu metsähakkuut äänestäminen Ville Tavio Euroopan komissio ilmastopolitiikka Suomi perussuomalaiset EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perussuomalaiset: Metsätalous ja metsien hoito pidettävä kansallisissa käsissä
Huhtasaari: EU:n ilmastolaki on huono – suomalaisten on kyseenalaistettava unionin legimiteetti
Halla-aho: EU pyrkii Suomen metsillä kompensoimaan Itä-Euroopan maiden tekemättä jätettyjä ilmasto- ja päästövähennystoimia
Halla-aho: ”Vihreiden mepit juosseet vuosikausia Brysselin käytävillä kertomassa, miten Suomi tuhoaa luontonsa” – Ohisalo hermostui
Hakkarainen: Suomen toimivalta metsäasioissa on turvattava
Johtaako Saksaa seuraavaksi sosialisti, vihreä vai kristillisdemokraatti? Vaalit syyskuussa, gallupit poukkoilevat villinä
Huhtasaari: “Italia ja Ranska odottavat kieli pitkällä Saksan vaaleja, jotta pääsevät toteuttamaan EU:n suurvaltaprojektia”
Hakkarainen unionin suunnitelmista metsäsektorille: Sahaako EU omaa oksaansa?
EU ulottaa päätösvaltansa metsien kaatoon – Tavio: Hävytön vallansiirto
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Puheenjohtaja Koskelalla ei ollut laskelmia työllisyystoimiensa tueksi illan A-talkissa: “Mulla ei ole antaa lukua sulle”
Pääministeri Petteri Orpo peräsi eilisessä A-talkissa vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskelalta lukuja kasvutoimiin. Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetti julkaistaan ensi viikolla, mutta Koskelalla ei ollut vielä antaa lukuja puheidensa tueksi. Suomen talouden tilaa koskevassa puheenjohtajien välisessä keskustelussa olivat paikalla Orpon ja Koskelan lisäksi perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä nyt on tullut aika, että Suomi irrottautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.