

Turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia vastava mielenosoitus Kansallisteatterin edessä Helsingissä 22. toukokuuta 2017. / LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Tavio: Miksi hallitus haluaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet töihin?
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kyseenalaisti hallitusohjelman linjauksia Ylen A-studiossa. – Jos halutaan keventää kotitalouksien velkaa, se ei tapahdu veronkorotuksilla ja asumisen menoja kasvattamalla. Ja miten kehitysavun nostaminen muka lisää suomalaista työllisyyttä? Tavio ihmetteli.
Tänään julkistetusta uudesta hallitusohjelmasta olivat Ylen A-studiossa Ville Tavion lisäksi keskustelemassa myös kansanedustajat Sanna Marin (sd.), Katri Kulmuni (kesk.) ja Antti Häkkänen (kok.).
Tavion arvion mukaan hallitusohjelma ei ole ”kaunokirjallisuuden huippu”.
– Vihervasemmisto on nyt ”toiveiden tynnyrin” äärellä, vaaditaan veronkorotuksia ja omaisuuden myyntiä. Hallitusohjelma näyttää monelta osin hyvin vasemmistolaiselta, Tavio sanoi.
Kotitalouksien velka ei kevene veronkorotuksilla
Hallitus aikoo lisätä pysyviä menoja noin 1,2 miljardilla eurolla. Tavio ei ole menonlisäysten, eikä niiden rahoittamiseen tarvittavien veronkorotusten kannalla.
– Nyt ei ole hyvä aika lisätä menoja. Ongelma on se, että menoja katetaan veronkorotuksilla, joiden uhriksi joutuvat ovat pienituloisia. He ovat usein niitä, jotka polttavat tupakkaa tai tarvitsevat autoa.
– Jos halutaan keventää kotitalouksien velkaa, se ei tapahdu veronkorotuksilla. Myös asumisen menot kasvavat vihervasemmiston keinoilla, Tavio sanoi.
Investoiko hallitus kehitysapuun?
Hallitus tavoittelee työllisyysasteen nostamista 75 prosenttiin. Tavio ihmetteli, miksei yrityksille ole luvattu helpotuksia.
– Jos taloustilanteen myötä työllisyys ei kasva, niin sitten hallitus on pahassa tilanteessa. Viisi hallituspuoluetta joutuu pohtimaan, kenen tavoitteet otetaan toivomuslistalta pois, Tavio ihmetteli.
Mediassa olleiden tietojen mukaan hallitus aikoo valtion omaisuutta myymällä kerätä ainakin kaksi miljardia euroa.
Hallituksen tavoitteena on myös kehitysavun nostaminen 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta.
– Jos valtion omaisuutta myydään miljardeilla ja sillä rahoitetaan kehitysapua, niin miten kehitysapu lisää suomalaista työllisyyttä, Tavio kysyi Marinilta.
Marin vastasi, ettei kehitysapu ole osa työllisyyspolitiikkaa
– Eli te investoitte kehitysapuun, Tavio sanoi.
”Mikä järjenjuoksu tässä on takana?”
Sdp:n puheenjohtaja, todennäköisesti pääministeriksi nouseva Antti Rinne ilmoitti eduskuntavaalien alla, että hän laittaisi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet jatkossa töihin. Rinteen tavoite on myös kirjattu hallitusohjelmaan.
– Kun maahanmuutto on hallitusohjelmassa isona osana, niin siinä lähdetään vahvasti siitä, että työperäinen maahanmuutto parantaa Suomen työllisyyttä. Ei viime hallituskaudella kuitenkaan haluttu kielteisen turvapaikan saaneita töihin vaan ulos maasta.
– Nyt hallitus haluaa laittaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet töihin, se on kirjattu hallitusohjelmaan. Mikä järjenjuoksu tässä on takana? Tavio kysyi Kulmunilta ja Marinilta.
Somalit ja irakilaiset suurimmat ryhmät
Marin väitti, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet pyritään ensisijaisesti palauttamaan.
– Jos palauttaminen ei syystä tai toisesta kuitenkaan onnistu, niin on hyödyllisempää, että he tekevät jotain, eivätkä ole säilössä, Marin sanoi.
– Eli somalialaiset ja irakilaiset, Tavio sanoi ja viittasi siihen, että somalit ja irakilaiset muodostavat suurimmat Suomeen saapuvat humanitaarisen maahanmuuton ryhmät.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- valtion omaisuus veronkorotukset Katri Kulmuni irakilaiset somalit kielteinen turvapaikkapäätös kotitaloudet Antti Häkkänen Sanna Marin Hallitusohjelma Ville Tavio Antti Rinne Turvapaikanhakijat perussuomalaiset SDP talous kehitysapu maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Immonen EIT:n tuomiosta: Ikävä tapaus, mutta Suomi ei voi koskaan täysin aukottomasti varmistaa kenenkään palautetun ihmisen turvallisuutta

Perussuomalaiset: Lepsuilu levittää terrorismin uhkaa Suomessa – “Irakilaiset voivat palata kotiin”

Purra: Kansalaisten enemmistö haluaa huomattavasti tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Samuli Salminen ja Simo Grönroos avaavat karuja tutkimustuloksia: Maahanmuutto ei ole ratkaisu väestön ikääntymiseen vaan Ponzi-pyramidihuijaus, joka pahentaa tilannetta
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää