

Tavio: Hallituksen irtisanomislaki rikkoisi oikeusvaltion
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Ville Tavio katsoo, että pääministeri Sipilän hallituksen suunnitelma vaarantaa työsopimuslain mukaisen työntekijöiden yhdenvertaisen kohtelun ja työntekijöiden perustuslaillisen yhdenvertaisuuden.
Sipilän hallituksen suunnitelma on alentaa pienempien yritysten työntekijöiden irtisanomiskynnystä antamalla alle kymmenen hengen yrityksille mahdollisuus irtisanoa työntekijä nykyistä vähäisemmistä laiminlyönneistä.
Tuomioistuimille tulkintavaikeuksia
Juristitaustaisen Tavion mukaan tuomioistuimille tulisi lain myötä useita tulkintavaikeuksia. Tuomarin tulisi määritellä, milloin yritys on rajan alittavan kymmenen hengen yritys niissä tilanteissa, joissa yrityksen työvoiman määrä vaihtelee jatkuvasti.
Esimerkiksi yksi 10-henkisestä yrityksestä lähtevä työntekijä heikentäisi kertaheitolla yrityksen jokaisen työntekijän irtisanomissuojaa.
Kohtuutta ilman oikeuksien polkemista
Samoin tuomioistuimen tulisi määritellä kokonaan uusi laittomia irtisanomisia koskeva oikeuskäytäntö. Tehtävä on Tavion mukaan katastrofi oikeusjärjestelmän ennustettavuudelle.
– Työntekijöiden kohtelun muuttuminen lain edessä heistä ulkopuolisesta ja riippumattomasta syystä ei ole mitenkään hyväksyttävää, Tavio toteaa.
– Me yrittäjät vaadimme oikeudenmukaisuutta ja kohtuutta, mutta sitä ei saavuteta työntekijöiden perustavanlaatuisia oikeuksia polkemalla, yrittäjänä itse toiminut Tavio pohtii.
Yrittäjille vähemmän veroja ja byrokratiaa
Tavio toivoo pk-yrityksille selvästi vähemmän veroja ja vähemmän byrokratiaa, mutta ei jyrkkää vastakkainasettelua työntekijöiden ja yrittäjien välille.
– Pienempien yritysten toimintaa voi helpottaa lukuisin eri toimin, mutta perustavanlaatuisten työntekijän oikeuksien polkeminen ja asettaminen eriarvoiseen asemaan ei kuulu perussuomalaiseen keinovalikoimaan, Tavio summaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho epäilee kohutun irtisanomislain toimivuutta: Työttömyyden hoitamisessa keskeistä on yritysten kilpailukyvyn parantaminen – “Onko hallitus tehnyt siinä kaikkensa?”

Lehto: Hallitus siirtää ikääntyvää työväestöä kortistoon odottamaan eläkettä – “Samaan aikaan haalitaan halpatyövoimaa EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta”

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo: Hallitus puhuu irtisanomissuojasta muunneltua totuutta

Irtisanomislakia vastaan lakkoilevan JHL:n pääluottamusmiehet: ”Hallitus on heittänyt pommin kentälle ja aiheuttanut sekasortoa”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää