

PS ARKISTO
Tavio: EU:n budjettia ei pidä kasvattaa, Suomen maksuosuutta ei saa kasvattaa eikä uusia EU-rahoitusvälineitä tarvita
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio vaatii jatkossa uudenlaista otetta EU-politiikkaan. Tavio varoittaa seurauksista, mikäli hallitus ei jatkossa voimakkaasti puolusta maamme taloudellista etua ja suomalaista veronmaksajaa.
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio katsoo, että EU on parempi kauppaliittona kuin liittovaltiona.
– Olemme sanoneet tämän ennenkin ja se on mielestäni yhä hyvä linja. EU on maailman suurin kauppaliittouma, jonka tuomia vientiteollisuuden mahdollisuuksia ja vapaakauppaa on hyödynnettävä täysimääräisesti. Toimiva EU:n kauppaliitto on myös Suomen etu.
Tavio korostaa, että unionin sisämarkkinoiden ansiosta jäsenmaiden välinen vapaakauppa toteutuu ja hyödyttää myös suomalaista elinkeinoelämää. Toimiva kauppaliitto ei kuitenkaan ole sama asia kuin liittovaltio.
– Vastustamme EU:n liittovaltiokehitystä, koska liittovaltiossa ei ole mahdollista ottaa huomioon kansallisia erityisolosuhteita. Tällöin pienet EU-valtiot jäävät todennäköisesti vielä enemmän jalkoihin, Tavio sanoo. Hän puhui viikonloppuna perussuomalaisten puoluekokouksessa Tampereella.
Suomen vaadittava säästöjä EU-byrokratiaan
Perussuomalaiseen isänmaallisuuteen kuuluu kansainvälisyyden ja kansakuntien välisen yhteistyön vaaliminen. Tavion mukaan yhteistyöhalua osoitetaan Euroopassa jatkossakin.
– Me voimme jatkossakin antaa tukemme EU:n kautta yhteisiin ja perusteltuihin tarkoituksiin. Tämä ei poissulje sitä, että puolustamme kansallista etua ja omien kansalaistemme näkökulmaa EU-byrokraattien suurta hallintokoneistoa vastaan. Suomen on siis entistä painokkaammin vaadittava säästöjen kohdentamista EU:n paisuvaan byrokratiaan eri hallinnonaloille.
Ennallistamisasetus surullinen esimerkki sanelupolitiikasta
Ennallistamisasetus on yksi surullinen esimerkki EU:n sanelupolitiikan kiihtymisestä ilmastonmuutoksen varjolla, Tavio sanoo.
Komissio antoi viime kesänä ehdotuksensa metsien ennallistamisesta. Suomi äänesti
ennallistamisasetusta vastaan jäsenmaiden neuvostossa, koska esityksestä Suomelle koituvat kustannukset ovat komission tuoreimman arvion mukaan vuosittain 750 miljoonaa euroa. Nyt heinäkuussa Euroopan parlamentti äänesti komission esityksestä ja parlamentti hyväksyi ennallistamisasetuksen äänin 324-312, eli äänestys oli hyvin tiukka.
Ennallistamisasetusta vastaan äänestivät PS:n Teuvo Hakkarainen ja Pirkko Ruohonen-Lerner sekä kaksi kokoomuksen ja keskustan meppiä.
– Laihana lohtuna on, että parlamentin kantaan äänestettiin sisään muutosesityksiä, jotka ovat Suomen kannalta hyviä. Esimerkiksi esitys ennallistaa metsämme vuoden 1952 tilaan poistui.
– Toivon mukaan ennallistamisasetukseen päästään edelleen vaikuttamaan puuttumalla lain sisältöön. On riskinä, että ennallistamisasetuksella tulee muutoin olemaan kielteiset vaikutukset suomalaiseen metsäteollisuuteen ja vientiin, Tavio sanoo.
Suomi jäänyt ikuiseksi maksumieheksi
Tavio huomauttaa, että Suomelle pedattu rooli EU:n ikuisena maksumiehenä on varsin ongelmallinen. Tavio vaatiikin uudenlaista otetta EU-politiikkaan.
– Me tiedämme, mitä tapahtuu, jos hallitus ei voimakkaasti puolusta maamme taloudellista etua ja suomalaista veronmaksajaa. Siitä seuraa lisää samanlaisia tapauksia kuin valtionyhtiö Fortumin Uniper. Valtio myi Pekka Haaviston johdolla sähköverkkonsa Carunalle ja suunnilleen samalla summalla hankki Uniperin, jonka taas Marinin hallitus hävitti.
Uniperiin kaadettiin miljardeja euroja suomalaisten rahaa, sen päälle vielä lisää rahaa saksalaisten tukemiseen ja lopulta Saksa sai yhtiön omaan kansalliseen hallintaansa.
– Marinin ja Tuppuraisen valvonnassa kansallisomaisuutemme menetettiin. Uniperin Saksassa ja Ruotsissa omistamien vesivoimalaitosten teho oli suurempi kuin Suomen vesivoimalaitosten yhteensä. Suomen kansa ansaitsee parempaa edunvalvontaa.
EU:lle vuositasolla 970 miljoonaa euroa
Suomi on kuulunut keskimääräistä vauraampana EU-maana unionin budjetin nettomaksajiin vuodesta 2001. Suomen nettomaksu EU:lle vuonna 2021 oli Valtionvarainministeriön laskelmien mukaan 970 miljoonaa euroa.
Perussuomalaiset ilmoitti heti hallitustunnusteluissa kynnyskysymyksekseen hallitukseen lähtemiselle sen, ettei Suomi hyväksy uutta EU:n yhteisvelkaa.
Tavio toteaakin, että hallitusohjelmaan onkin nyt saatu hyviä linjauksia.
– EU:n budjettia ei pidä kasvattaa, Suomen maksuosuutta ei saa kasvattaa eikä kokonaan uusia EU-tason rahoitusvälineitä tarvita. Hallitus ajaa myös perussopimukseen kirjatun markkinakurin no bailout -periaatteen palauttamista valuuttaunioniin ja velkajärjestelymekanismin käyttöönottoa. Euromaiden velkoja ei pidä siirtää toisten euromaiden tai instituutioiden vastuulle, eikä Euroopan keskuspankin tehtävä ole rahoittaa ylivelkaantuneita jäsenmaita.
-Velka- ja tulonsiirtounionin on jatkossakin syytä pysyä PS:n EU-politiikan keskiössä, samoin kuin hallitusohjelmaan kirjattu tavoite: Euroopan unionin tulee siirtyä velkataakkaa kasvattavasta elvytyspolitiikasta ja tulonsiirroista kestävällä pohjalla olevaan kasvupolitiikkaan, jonka perustana on vakaa ja kriisinsietokykyinen talous- ja rahaunioni. Tämä vaatii poliittisen paradigman muutosta EU- tasolla, Tavio sanoo.
Maahanmuuttopolitiikan valtaa ei tule keskittää Brysseliin
Myös EU:n harjoittama maahanmuuttopolitiikka on kansallisvaltioiden kohtalonkysymyksiä. Uusi hallitusohjelma ja sen maahanmuuttokirjaukset ovat Suomen kohdalla askel oikeaan suuntaan: nyt saatetaan Suomen turvapaikkapolitiikan keskeisiä säädöksiä yleiseurooppalaiselle tasolle.
Tavio toteaakin, että hallitusohjelma takaa sen, että myös EU:n turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikassa Suomi tekee jatkossa oman etunsa mukaista politiikkaa.
– Perussuomalaiset on kansallismielinen ja kansallista etua puolustava puolue. Tahdomme jättää isänmaamme tuleville sukupolville paremmassa kunnossa kuin millaisena olemme sen itse saaneet, ja siksi puolustamme kansallista etua aina kun se on uhattuna.
– Olemme olleet oikeassa suhtautuessamme kriittisesti Euroopan unioon ja sen kasvaviin integraatiopyrkimyksiin. Toisinaan mikään ei tunnu riittävän EU:n herroille. Meidän tulee kuitenkin olla pragmaattisia muuttuvassa maailmassa ja pyrkiä entistä enemmän saamaan oma linjamme läpi EU:ssa. Valtaa esimerkiksi maahanmuuttokysymyksissä tai suomalaisen metsän käyttämisessä ei tule keskittää Brysseliin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaisten puoluekokous alkoi – lue Riikka Purran avauspuheenvuoro

Puoluekokous valitsi Riikka Purran jatkamaan puheenjohtajana

Purra: Vaikka ympärillä vyörytetään, perussuomalaiset eivät myy periaatteitaan

Harri Vuorenpää on perussuomalaisten uusi puoluesihteeri

Riikka Purran linjapuhe perussuomalaisten puoluekokouksessa

Purra: Kun maassa on perussuomalainen sisäministeri, suomalainen voi nukkua yönsä rauhassa

Presidenttiehdokas Jussi Halla-ahon toteamukset olleet usein edellä aikaansa – varoitti jo vuosia sitten Kiinan uhasta ja Venäjän energiariippuvuuden vaaroista

Huhtasaari: Köyhä EU ei pysty puolustamaan länsimaisia arvoja – ”Mikään rahamäärä ei riitä, jos maassa on huono hallinto ja tukivarojen käyttö on tehotonta”
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa

Latvia irtautumassa Ottawan miinakieltosopimuksesta
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää