Valko-Venäjä lennätti laittomia siirtolaisia Lähi-idästä Puolan rajalle syksyllä 2021. / LEHTIKUVA
Tanska ja Ruotsi tiivistävät yhteistyötään haittamaahanmuuton rajoittamiseksi – perussuomalaiset haluavat Suomen samaan seuraan
Tanskan pääministeri haluaa näyttää kaapin paikan ihmiskauppiaille, jotka tänään käytännössä päättävät siitä, kuka pääsee kolkuttelemaan Euroopan rajoja. Tanska ja Ruotsi tiivistävät nyt yhteistyötään käytännön maahanmuuttopolitiikassa ja perussuomalaisten mielestä Suomi kuuluisi luontevasti samaan seuraan.
Tanskan demaripääministeri Mette Frederiksen iloitsee Ruotsin maahanmuuttopolitiikan täyskäännöksestä ja reivaamisesta tiukempaan suuntaan. Yhteisessä tiedotustilaisuudessa Ruotsin pääministeri Ulf Kristerssonin kanssa Frederiksen peräänkuulutti myös tiiviimpää yhteistyötä niiden maiden kanssa, joista siirtolaiset pääasiassa tulevat.
– Tänään ihmiskauppiaat päättävät siitä, kuka pääsee Eurooppaan ja näin sen ei tule olla. Päätösten tulee olla meidän, poliittisten päättäjien käsissä, Frederiksen muistutti.
Suomi kuuluu pohjoismaiseen seuraan
Perussuomalaisten poliittinen suunnittelija Mikael Lith suosittelee Twitterissä Suomelle liittymistä samaan, päättäväiseen seuraan.
Perussuomalaisethan ovat jo valmiiksi samoilla linjoilla:
Tanskan pääministeri kommentoi, että on tyytyväinen siihen, että Ruotsi on siirtynyt Tanskan tiukalle linjalle maahanmuuttopolitiikassa. Tähän samaan seuraan Suomenkin on hyvä kuulua maahanmuuttoasioissa.
Demareiden kelkka kääntyi Ruotsissakin
Lith on Twitterissä nostanut esiin myös sen kummallisuuden, että Ruotsin sosialidemokraatit syyttävät nykyistä porvarihallitusta siitä, ettei se ole padonnut riittävästi työperäistä maahanmuuttoa.
Entinen demareiden pitkäaikainen maahanmuuttoministeri Anders Ygeman nimittäin huomauttaa uutispalvelu Omnissa, että Maahanmuuttoviraston ennusteen mukaan kouluttamattoman työvoiman virta Ruotsiin on nyt ennätystasolla.
Ruotsin sosialidemokraatit taas kritisoivat sitä, ettei hallitus ole rajoittanut työperäistä maahanmuuttoa enempää. Mitä mieltä @adleande, Lith kysyy Twitterissä RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutzilta.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Mikael Lith Moderaatit porvarihalllitus Anders Ygeman kouluttamaton maahanmuutto ihmiskauppiaat Anders Adlercreutz maahanmuuton rajoittaminen sosialidemokraatit Mette Frederiksen poliittiset päättäjät Ulf Kristersson haittamaahanmuutto Maahanmuuttopolitiikka Eurooppa Tanska Ruotsi
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Maahanmuuttajien taakanjako etenee EU:ssa – Hakkarainen: ”Kansallisvaltioille ei jää paljoa sanansijaa”
Tavio: Hallituksen esitys voimistaa ankkurilapsi-ilmiötä – ”Tämä on sitä haittamaahanmuuttoa, joka aiheuttaa eniten kustannuksia Suomelle”
Hallituksen vaivihkaa valmistelema humanitaarinen viisumi olisi täyskatastrofi: Suomeen pääsisi ilman passia – tulijalla ei velvollisuutta palata lähtömaahan
Kokoomus haluaa Suomeen töihin bussikuskeja ja hoitajia kehitysmaista – Riikka Purran mukaan kokoomuksen malli on utopiaa: ”Ei ole positiivista julkisen talouden kestävyyden kannalta”
Siirtolaisruuhka pahenee Italiassa, vaikka merimatkasta joutuu maksamaan ihmissalakuljettajille keskimäärin 6 000 euroa – Lampedusan saaren tilanne jo kestämätön
Jimmie Åkessonin tyrmää yhteisen pakolaispolitiikan ja uhkaa hallituskriisillä: Euroopan unionista on tulossa Ruotsille pakkopaita
EU-parlamentin pääneuvottelija: Jäsenmaiden on pian pakko ottaa vastaan pakolaisia ja siirtolaisia
Pakolais- ja turvapaikanhakijatulvan miljardimenot suivaannuttavat Saksassa – kustannukset leikkuriin ja palautuksiin vauhtia
Pääministeri Kristersson: “Islamin kritisointi on täysin sallittua Ruotsissa”
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Puheenjohtaja Koskelalla ei ollut laskelmia työllisyystoimiensa tueksi illan A-talkissa: “Mulla ei ole antaa lukua sulle”
Pääministeri Petteri Orpo peräsi eilisessä A-talkissa vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskelalta lukuja kasvutoimiin. Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetti julkaistaan ensi viikolla, mutta Koskelalla ei ollut vielä antaa lukuja puheidensa tueksi. Suomen talouden tilaa koskevassa puheenjohtajien välisessä keskustelussa olivat paikalla Orpon ja Koskelan lisäksi perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä nyt on tullut aika, että Suomi irrottautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.