

Valko-Venäjä lennätti laittomia siirtolaisia Lähi-idästä Puolan rajalle syksyllä 2021. / LEHTIKUVA
Tanska ja Ruotsi tiivistävät yhteistyötään haittamaahanmuuton rajoittamiseksi – perussuomalaiset haluavat Suomen samaan seuraan
Tanskan pääministeri haluaa näyttää kaapin paikan ihmiskauppiaille, jotka tänään käytännössä päättävät siitä, kuka pääsee kolkuttelemaan Euroopan rajoja. Tanska ja Ruotsi tiivistävät nyt yhteistyötään käytännön maahanmuuttopolitiikassa ja perussuomalaisten mielestä Suomi kuuluisi luontevasti samaan seuraan.
Tanskan demaripääministeri Mette Frederiksen iloitsee Ruotsin maahanmuuttopolitiikan täyskäännöksestä ja reivaamisesta tiukempaan suuntaan. Yhteisessä tiedotustilaisuudessa Ruotsin pääministeri Ulf Kristerssonin kanssa Frederiksen peräänkuulutti myös tiiviimpää yhteistyötä niiden maiden kanssa, joista siirtolaiset pääasiassa tulevat.
– Tänään ihmiskauppiaat päättävät siitä, kuka pääsee Eurooppaan ja näin sen ei tule olla. Päätösten tulee olla meidän, poliittisten päättäjien käsissä, Frederiksen muistutti.
Suomi kuuluu pohjoismaiseen seuraan
Perussuomalaisten poliittinen suunnittelija Mikael Lith suosittelee Twitterissä Suomelle liittymistä samaan, päättäväiseen seuraan.
Perussuomalaisethan ovat jo valmiiksi samoilla linjoilla:
Tanskan pääministeri kommentoi, että on tyytyväinen siihen, että Ruotsi on siirtynyt Tanskan tiukalle linjalle maahanmuuttopolitiikassa. Tähän samaan seuraan Suomenkin on hyvä kuulua maahanmuuttoasioissa.
Demareiden kelkka kääntyi Ruotsissakin
Lith on Twitterissä nostanut esiin myös sen kummallisuuden, että Ruotsin sosialidemokraatit syyttävät nykyistä porvarihallitusta siitä, ettei se ole padonnut riittävästi työperäistä maahanmuuttoa.
Entinen demareiden pitkäaikainen maahanmuuttoministeri Anders Ygeman nimittäin huomauttaa uutispalvelu Omnissa, että Maahanmuuttoviraston ennusteen mukaan kouluttamattoman työvoiman virta Ruotsiin on nyt ennätystasolla.
Ruotsin sosialidemokraatit taas kritisoivat sitä, ettei hallitus ole rajoittanut työperäistä maahanmuuttoa enempää. Mitä mieltä @adleande, Lith kysyy Twitterissä RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutzilta.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Mikael Lith Moderaatit porvarihalllitus Anders Ygeman kouluttamaton maahanmuutto ihmiskauppiaat Anders Adlercreutz maahanmuuton rajoittaminen sosialidemokraatit Mette Frederiksen poliittiset päättäjät Ulf Kristersson haittamaahanmuutto Maahanmuuttopolitiikka Eurooppa Tanska Ruotsi
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Maahanmuuttajien taakanjako etenee EU:ssa – Hakkarainen: ”Kansallisvaltioille ei jää paljoa sanansijaa”

Tavio: Hallituksen esitys voimistaa ankkurilapsi-ilmiötä – ”Tämä on sitä haittamaahanmuuttoa, joka aiheuttaa eniten kustannuksia Suomelle”

Hallituksen vaivihkaa valmistelema humanitaarinen viisumi olisi täyskatastrofi: Suomeen pääsisi ilman passia – tulijalla ei velvollisuutta palata lähtömaahan

Kokoomus haluaa Suomeen töihin bussikuskeja ja hoitajia kehitysmaista – Riikka Purran mukaan kokoomuksen malli on utopiaa: ”Ei ole positiivista julkisen talouden kestävyyden kannalta”

Siirtolaisruuhka pahenee Italiassa, vaikka merimatkasta joutuu maksamaan ihmissalakuljettajille keskimäärin 6 000 euroa – Lampedusan saaren tilanne jo kestämätön

Jimmie Åkessonin tyrmää yhteisen pakolaispolitiikan ja uhkaa hallituskriisillä: Euroopan unionista on tulossa Ruotsille pakkopaita

EU-parlamentin pääneuvottelija: Jäsenmaiden on pian pakko ottaa vastaan pakolaisia ja siirtolaisia

Pakolais- ja turvapaikanhakijatulvan miljardimenot suivaannuttavat Saksassa – kustannukset leikkuriin ja palautuksiin vauhtia

Pääministeri Kristersson: “Islamin kritisointi on täysin sallittua Ruotsissa”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää