PS ARKISTO
Suomi vetämässä Ruotsia mukanaan Natoon – puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Ronkainen: ”Uskon, että molemmat maat tulevat hakemaan jäsenyyttä”
Perussuomalaisten kansanedustaja, puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Jari Ronkainen painottaa, että turvallisuus on priorisoitava nyt kärkiasiaksi eduskunnassa ja että päätöksiä on kyettävä tekemään ripeästi.
Eduskunnassa käytiin keskiviikkona lähetekeskustelu hallituksen tuoreesta turvallisuusselonteosta, joka tarjoaa kansanedustajille pohjaa päätöksien tekemiseen Suomen tulevista turvallisuuspolitiikan ratkaisuista sekä mahdollisesta Nato-jäsenyydestä. Selontekoa käsitellään seuraavaksi eduskunnan valiokunnissa.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä linjasi jo aiemmin kantansa, jonka mukaan eduskuntaryhmä kannattaa Nato-jäsenyyden edistämistä.
Kansanedustaja Jari Ronkainen toteaa, että selvä enemmistö perussuomalaisten eduskuntaryhmästä kannattaa jäsenyyden edistämistä, eikä perussuomalaisilla ole syytä rakentaa Natosta ryhmäpäätöstä.
– Olemme käyneet keskusteluja asiasta, ja sen perusteella selvä enemmistö kannattaa Nato-jäsenyyden hakemista. He, jotka vielä miettivät, katsovat selonteon läpi ja mahdollisesti sitten muodostavat kantansa, Ronkainen sanoi eilen Ylen A-Talkissa.
Kaikki kansanedustajat mukaan
Eduskunnan puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Ronkainen toteaa, että selonteko antaa eduskunnalle hyvän pohjan päätöksien tekemiselle, vaikka selonteon sisältö ei tarjonnutkaan enää suuria yllätyksiä.
Ronkaisen mukaan päätöksenteossa ei ole syytä viivytellä tarpeettomasti.
– Varmasti on tarpeen käydä syvällinen keskustelu valiokunnissa, sen ajan mukaan mitä tarvitaan. Nyt on tärkeää saada mukaan myös ne kansanedustajat, jotka eivät ole ulkoasiainvaliokunnassa ja puolustusvaliokunnassa. Edetään asiassa kuitenkin ripeästi ja priorisoidaan turvallisuus kärkiasiaksi.
Ruotsi peesaa Suomen perässä
Suomen turvallisuuspoliittisia ratkaisuja seurataan tänä keväänä erityisen tarkasti myös Ruotsissa, jossa liittoutumisen suosio kasvattaa kannatustaan. Tuoreiden kyselyiden mukaan myös ruotsalaisista selkeä enemmistö, lähemmäs 60 prosenttia kannattaa nyt Nato-jäsenyyttä.
Ronkainen muistuttaa että asialla on merkitystä, koska Ruotsi on Suomen tärkein kumppani puolustusasioissa.
– Olisi tärkeää, että pystyisimme kulkemaan yhtä polkua. On hyvä, että asioita myös synkronoidaan mahdollisuuksien mukaan, mutta välttämätöntä se ei ole, koska molemmat maat viime kädessä tekevät omat ratkaisunsa.
– Uskon, että molemmat maat tulevat lopulta hakemaan Nato-jäsenyyttä, mutta en lähde vielä veikkaamaan, mennäänkö yhtä polkua.
Poikkeuksellisesti tällä kertaa Ruotsi näyttäisi peesaavan Suomea.
– Näyttää siltä, että Suomi on veturina, ja voimme siten antaa vetoapua. Ruotsia emme kuitenkaan voi jäädä odottamaan vaan meidän on edettävä omaa tietämme, kun olemme siihen valmiita, Ronkainen sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Nato-jäsenyys jäsenhakemus päätöksenteko Puolustus Jari Ronkainen Suomi Turvallisuus Ruotsi perussuomalaiset eduskunta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Koskela: Vastakkain ovat länsimaiset demokraattiset arvot ja totalitaristinen Venäjä
Nato-keskustelussa kiinnitettävä huomiota erityisesti maanpuolustustahtoon ja huoltovarmuuteen liittyviin kysymyksiin – Mäenpään kanta vielä avoin
Perussuomalaiset: Naton turvatakuut voivat turvata Suomen koskemattomuuden – Suomen ei tule millään muotoa ottaa riskiä ajautumisesta Venäjän etupiiriin
Purra eduskunnan Nato-keskustelussa: Naton ulkopuolella palaisimme myöntyväisyyspolitiikkaan
Junnila peräänkuuluttaa päätöksentekokykyä: ”Suomen on luonnollista hakeutua mahdollisimman nopeasti Natoon”
Tuomioja haikailee EU:ta puolustusapuun ja Ruotsia sotilasliittoon yhdessä Suomen kanssa – Halla-aho: ”Ei ole uskottavaa”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Donald Trumpin vierailu Joe Roganin ohjelmassa keräsi ennätysyleisön
Kolmen tunnin keskustelu Joe Roganin kanssa onnistui näyttämään inhimillisen puolen Donald Trumpista. Jutellessaan UFC-selostajana tunnetun Roganin kanssa vapaaottelusta Trump ei vaikuttanut poliitikolta vaan kamppailu-urheilufanilta. Keskustelussa käytiin läpi myös poliittisia aiheita, kuten maailmankauppa, energiatalous, sodat ja vaalivilppi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Kun transkiihkoilu tieteen jyräsi: woke-aktivistilääkäri salasi tutkimustulokset, joiden mukaan murrosiän siirtäminen ei paranna nuorten mielenterveyttä
Merkittävänä transoikeuksien puolestapuhujana tunnettu lääkäri myönsi estäneensä julkaisemasta tutkimustuloksia vuosikymmenen takaisesta hankkeesta, jonka tulokset eivät miellyttäneet häntä. Veronmaksajien rahoittaman, 10 miljoonaa dollaria maksaneen hankkeen tarkoituksena oli selvittää murrosikää jarruttavien hoitojen vaikutuksia amerikkalaislapsiin. Tutkimuksesta ei löytynyt näyttöä sille, että murrosiän lykkääminen parantaisi potilaiden mielenterveyttä. New York Timesin haastattelema kohutohtori Johanna Olson-Kennedy uskoo, että lapsille suunnattujen transhoitojen kriitikot saattaisivat hyödyntää tutkimustuloksia poliittisesti. Olson-Kennedyn toimintaa on arvosteltu tieteen vastaiseksi. Kriitikot huomauttavat, että tutkimustulosten panttaaminen estää kansaa saamasta tieteellistä tietoa aiheesta, joka jakaa amerikkalaisten mielipiteitä erittäin jyrkästi.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää