

LEHTIKUVA
Suomi on vähentänyt päästöjään enemmän kuin EU-maat keskimäärin – Huhtasaari: “Jos me emme saa maailman väestöräjähdystä hallintaan, mitkään päästöleikkaukset eivät riitä”
Perussuomalaiset ei suostu kurittamaan autoilijoita tai lihansyöjiä ylikunnianhimoisten ilmastotalkoiden nimissä. – Suomen ei pidä tehdä muiden osuutta tai enempää kuin muut, kansanedustaja Laura Huhtasaari muistutti Ylen aamu tv:ssä.
Perussuomalaiset irtautui marraskuussa muiden eduskuntapuolueiden yhteisestä ilmastotyöryhmästä ja siinä sovituista kunnianhimoisista tavoitteista. Muiden puolueiden yhteisen ilmastolinjauksen mukaan muun muassa Suomen olisi pyrittävä hiilineutraaliksi vuoteen 2040 mennessä.
Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajalta Laura Huhtasaarelta tivattiin tänään Ylen aamu-tv:n haastattelussa, miksi perussuomalaiset ei sitoutunut muiden puolueiden yhteisiin tavoitteisiin.
Kukaan ei puhu kustannuksista
Huhtasaari vastasi, että perussuomalaiset oli vain kysynyt hintalappua ilmastotavoitteille, eikä sitä saatu.
– Perussuomalaiset ei voi sitoutua sellaisiin tavoitteisiin, joista ei tiedetä paljonko ne maksavat. Me emme tiedä, paljonko tavallinen merikarvialainen joutuu kuukaudessa tai vuodessa maksamaan näiden ilmastotavoitteiden eteen, ja tämä ei ole oikein. Suomen on pitää tietysti tehdä ilmaston eteen oma osuutensa ja Suomi on sen jo tehnyt.
Huhtasaari huomautti, että jos oikeasti haluaa tehdä vaikuttavaa ilmastopolitiikkaa ja vaikuttaa ilmastonmuutokseen, se edellyttää ja tarvitsee kansainvälisiä ratkaisuja.
– Ilmastotullit olisivat tehokkaita. Mutta jos me emme saa maailman väestöräjähdystä hallintaan, mitkään päästöleikkaukset ei riitä, että pääsisimme ilmaston lämpenemisen rajoittamisen tavoitteisiin.
EU voisi näyttää esimerkkiä
Huhtasaarelta kysyttiin, tarvitseeko Suomen ylipäätään osallistua enempää ilmastotalkoisiin.
– Suomi on jo leikannut päästöjään enemmän kuin EU-maat keskimäärin. Suomi on jo leikannut päästöjään, mutta Suomen ei pidä tehdä tässä muiden osuutta eikä enempää kuin muut.
– Esimerkiksi lentovero on asia, joka pitäisi sopia EU-tasolla. Ja jos EU todella haluaisi näyttää tässä esimerkkiä, niin se lopettaisi ravaamisen Brysselin ja Strasbourgin välillä, mistä kertyy vuosittain 300 miljoonan euron kustannukset ja melkoinen hiilijalanjälki, Huhtasaari sanoi viitaten EU-parlamentin edestakaiseen liikkeeseen, koska parlamentti kokoontuu molemmissa kaupungeissa.
“Intiassa eletään kuin viimeistä päivää”
Huhtasaari huomautti, että ilmastoasioissa eräät valtiot toimivat vastuuttomasti.
– Intiassa eletään kuin viimeistä päivää. He kasvattavat päästöjään kaksi kertaa niin paljon kuin Suomen päästöt ovat yhteensä. Tilanne on huolestuttava. Siksi EU:ssakin pitäisi olla rohkeutta ottaa käyttöön ilmastotulleja ja tehdä muita toimia, joilla oikeasti olisi vaikutusta asiassa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- EU-maat kustannukset päästötavoitteet Intia ilmastopolitiikka Suomi Laura Huhtasaari perussuomalaiset EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset tutki: Suurin osa suomalaisista valmis osallistumaan ilmastotalkoisiin enintään 100 eurolla

Putkonen: Ilmastopolitiikan kurittajien rivit harvenevat, kun päästötavoitteiden toimenpiteiden hintalappu valkenee suomalaisille

Perussuomalaiset: SDP:n ehdotus uusien polttomoottoriautojen kieltämisestä järjetön ja vaarallinen Suomelle ja suomalaisille

Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka ei halua kurittaa suomalaisia ilmastohysterialla

Putkonen: Demareiden kestävän kehityksen arvonlisävero vie duunareilta lauantaimakkaran suusta
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää